Simion îl acuză pe Ciolacu că îi amăgește pe români. ”Un surogat numit ”aero-Schengen” ni se prezintă ca o mare victorie”

Duminica, 31 Decembrie 2023, ora 11:45
3050 citiri
Simion îl acuză pe Ciolacu că îi amăgește pe români. ”Un surogat numit ”aero-Schengen” ni se prezintă ca o mare victorie”
George Simion, preşedintele AUR Foto: captură video/Facebook/George Simion

George Simion, preşedintele AUR afirmă duminică, 31 decembrie, că în ultimele ore ale anului 2023, Marcel Ciolacu şi PSD au continuat să îi amăgească pe români.

Liderul AUR adaugă că un surogat numit ”aero-Schengen” ni se prezintă ca o mare victorie când de fapt nu este.

”România nu intră în Schengen cu drepturi depline, ci doar cu sferturi de măsură! Ăsta este adevărul! Deschiderea spaţiului maritim şi aerian european pentru România nu înseamnă o apartenenţă deplină la spaţiul Schengen. Este doar o fărămitură aruncată de austrieci pe care Marcel Ciolacu şi PSD ne-o prezintă, în miez de noapte (cum altfel să lucreze PSD-ul), ca fiind o mare victorie”, a transmis, duminică, liderul AUR, George Simion.

Acesta afirmă că ”nu e nicio victorie”.

”Dar, ca nişte escroci veritabili ce sunt cei din coaliţia condusă de Marcel Ciolacu, au impresia că românii se vor duce după fentă şi le vor închina ode. Complet greşit! În momentul în care românii vor vedea că trebuie să stea pe mai departe la cozile kilometrice din vămi, când transportatorii vor fi umiliţi în continuare la frontierele de intrare în spaţiul Schengen adevărat, pierzând milioane de euro anual, atunci tot mirajul acestui surogat de Schengen pe care ni-l vând azi Marcel Ciolacu, PSD şi PNL se va destrăma”, a mai transmis George Simion.

Preşedintele AUR susţine că ”din păcate, guvernul actual a acceptat să fim o naţiune care face orice ca să fie pe placul unora care nu dau doi bani pe ea”.

”Au acceptat o aderare fragmentată la Schengen doar pentru a le servi intereselor politice, trădând interesele tuturor românilor. În momentul în care a devenit membru cu drepturi depline al Uniunii Europene, România a semnat un Tratat de aderare dar şi Acordul Schengen! Acest acord este foarte clar: intri în Schengen când îndeplineşti toate criteriile de aderare! Noi de peste 11 ani le îndeplinim, dar suntem ţinuţi în afara Schengen”, afirmă Simion.

”În acest moment nu avem un calendar cu privire la momentul în care se vor deschide frontierele terestre pentru Schengen. Şi probabil nici nu va exista. Ministerul austriac de Interne a spus foarte clar: în prezent nu există negocieri privind aderarea deplină a României şi Bulgariei la spaţiul Schengen fără frontiere şi, prin urmare, nu există un termen! Astfel, fără un asemenea calendar, orice angajament vine în contradicţie cu interesele României”, a adăugat George Simion.

Acesta susţine că ”asistăm la o secretomanie de nedescris - nu ştim ce conţine acel acord încheiat cu Austria, nu ştim ce condiţii au acceptat Ciolacu, Predoiu şi nici nu ştim cine l-a semnat”.

Simion susţine că nu promovează nicio teorie a conspiraţiei, dar românii trebuie să ştie de la Marcel Ciolacu ce a negociat!

”Să iasă public premierul României şi să răspundă la următoarele întrebări:

1) Preia România sau nu mii de migranţi din Austria?

2) Ce au dat la schimb cei din guvernul PSD-PNL celor din guvernul austriac pentru a fi de acord cu deschiderea spaţiului maritim şi aerian? La ce au cedat în faţa austriecilor?

3) Când va adera România la Schengen şi cu frontierele terestre?”, sunt întrebările adresate de Simion.

Ministerul de Interne a anunţat, sâmbătă seară, 30 decembrie, că a fost adoptată Decizia privind aplicarea acquis-ului Schengen în România şi în Bulgaria. Decizia se aplică din martie 2024 şi vizează frontierele aeriene şi navale. România şi Consiliul Uniunii Europene vor continua eforturile pentru obţinerea unei decizii referitoare la eliminarea controalelor la frontierele terestre.

Cu câte medalii s-a întors România de la Campionatul European de box
Cu câte medalii s-a întors România de la Campionatul European de box
Pugilista română Lăcrămioara Perijoc a câştigat medalia de argint la categoria 54 kg, sâmbătă, la Campionatele Europene de box de la Belgrad, după ce a fost învinsă la puncte (5-0) în...
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
FCSB e campioana României după 9 ani! Meciul decisiv, contra lui Gică Hagi
Echipa de fotbal FCSB a întâlnit formaţia Farul Constanţa, sâmbătă, pe Arena Naţională, într-o partidă care a pus capăt luptei pentru titlu în Superliga. Cu 46 de puncte în...
#George Simion, #acuzatie, #Ciolacu, #PSD, #minciuna, #Schengen, #Romania , #Stiri George Simion