Editorial: Cum le-o "trag" pedelistii propriilor tineri

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 17:25
1625 citiri
Editorial: Cum le-o "trag" pedelistii propriilor tineri

Carevasazica stam asa: Crin Antonescu si Victor Ponta promit romanilor ca sub conducerea lor, tara va evolua de la golaneala "de tip Basescu" spre o sectie de maicute de rit academic, insa, pentru a-i convinge, utilizeaza un limbaj de derbedei.

Constatand ipocrizia, oamenii Puterii pun demersurile lingvistice ale sefilor Opozitiei pe seama claselor putine facute la seral in timp ce-si arau intelectul cu tractorul, si rad: astia il imita pe "Zeus", dar tare slabut.

Nu-i bai, deoarece la televizor apare profesorul Andrei Marga, care remediaza deficienta si afirma ca presedintele PNL este cel mai bun produs al scolii romanesti de retorica. Pentru a nu ramane mai prejos, pedelistii contracareaza prin secretarul general, Ioan Oltean, care, delicat, transmite strategia electorala: cei de la USL trebuie lasati sa aiba impresia ca vor invinge, pentru ca "dimineata le-o tragem noi cum trebuie".

Exista doua posibile explicatii: fruntasii politici, atat cei de la USL, cat si cei de la PDL, ori sunt niste secaturi care presteaza in consecinta, ori isi bazeaza comportamentul pe studii care arata ca majoritatea romanilor sunt niste cotonogari, prin urmare un discurs inspirat din limbajul de cartier are cele mai mari sanse sa prinda.

Interesant este faptul ca, la cateva ore dupa ce Oltean si-a devoalat profesiunea de credinta si mentalitatea, presedintele Traian Basescu le-a spus acelorasi tineri stransi la scoala de vara ca veteranii partidului trebuie sa faca un pas inapoi, pentru ca primenirea inceputa la precedentul congres sa nu moara pe drum. Dar si ca pentru a convinge electoratul ca nu minte, ca are intentii serioase de reforma, in folosul cetatenilor, partidul nu culoarea trebuie sa si-o schimbe, ci "abordarea".

Auzindu-l, am realizat ca cei de la Putere fac misto de ei insisi. Altfel nu-mi explic cum discursul lui Ioan Oltean, mai precis apogeul gandirii sale, "le-o tragem", a avut succes. In mod normal - dar normalitatea este un concept statistic, cum imi canta mereu un prieten -, la auzul sintagmei, tinerii trebuiau sa-l intrerupa si sa-l invite sa le spuna daca mai are si alt mesaj in afara de indemnul de a fi derbedei, deoarece reprezinta reteta succesului in politica din Romania, o tara formata, nu-i asa, din derbedei.

Insa acesta este modelul "liderului greu", spre care aspira transpirand si plescaind de placere activul de baza al tinerimii. Fenomen pe care l-am constatat si la scolile de vara ale USL. Verbalizarea filosofiei de viata construite in jurul lui "ba pe-a ma-tii" este intampinata cu aplauze si bocaneli. Tinerii sunt crescuti pentru a lua parul, si avand in vedere ca, de foarte multe ori, invataceii isi depasesc maestrii, nu este exclus sa asistam la momentul cand viitorul tarii va trece la fapte.

Ce ar fi trebuit a le spuna Ioan Oltean puilor PDL? Ca un lider veritabil nu ridica niciodata tonul, ca forta ideilor sta in simplitatea cu care explici electoratului ca adversarii pot fi invinsi cu buna-credinta si blandete, daca nu vinzi gogosi, ci solutii.

Altfel, dupa Antonescu si Ponta, care alearga prin desert fara sa ajunga sa fie lideri, vor urma ei, pe acelasi calapod, si ne vor prosti in continuare. Pe banii nostri.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Ioan Oltean PDL tineri, #Ioan Oltean invataturi PDL, #Oltean strategie PDL tineri , #PDL