Ministrul de Finante a fost chemat in Parlament sa dea socoteala pentru Split TVA

Marti, 03 Octombrie 2017, ora 17:00
4677 citiri
Ministrul de Finante a fost chemat in Parlament sa dea socoteala pentru Split TVA

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a aprobat, marti, solicitarea PNL prin care ministrul Finantelor este invitat la Ora Guvernului pentru a da explicatii pe tema TVA split, urmand ca aceasta sa aiba loc in data de 11 octombrie.

"A existat o solicitare din partea grupului parlamentar PNL privind Ora Guvernului, a fost facuta pentru perioada 2-6 octombrie, invitat fiind ministrul de Finante, Ionut Misa. (...) S-a aprobat in cadrul Biroului Permanent ca Ora Guvernului sa aiba loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 11:00 (...) pe tema split TVA", a declarat secretarul PSD al Camerei Deputatilor, Ioana Bran.

PNL a cerut audierea, in Parlament, a ministrului Finantelor Publice, Ionut Misa si a specialistilor din MFP, anuntul fiind facut de catre prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan, care a spus ca split TVA, mutarea contributiei de la angajator la angajat si supraacciza la carburanti afecteaza grav economia.

"Cerem audierea separata in Parlamentul Romaniei a ministrului Finantelor si a specialistilor din Ministerul de Finante. Suspectam ca oportunismul politic al ministrului Misa care doreste sa execute comenzile lui Liviu Dragnea intra in contradictie cu profesionalismul echipei tehnice din ministerul de Finante", a declarat prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan saptamana trecuta.

Ministrul de Finante sustinea ca mii de firme vor Split TVA. Realitatea il contrazice: S-au inscris 175 din sute de mii

Amintim ca sistemul Split TV este optional in intervalul 1 octombrie - 31 decembrie si ar trebui sa devina obligatoriu de la 1 ianuarie 2018, daca nu aparea modificari in Parlament.

Senatorii din comisia de Buget-Finante au decis recent ca plata defalcata a TVA va fi obligatorie de anul viitor doar pentru companiile de stat si firmele aflate in relatii contractuale cu statul, pentru celelalte firme sistemul fiind optional din 2018 si obligatoriu doar din 2019, daca se va dovedi functional.

Proiectul adoptat de senatorii din Comisia de Buget-Finante urmeaza sa fie dezbatut in plenul Senatului, apoi sa fie trimis la Camera Deputatilor, care este camera decizionala.

Citeste si:

Citeste si:
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
PSD ar putea renunța la taxa de solidaritate. Marcel Ciolacu: ”Este posibil să nu fie nevoie de ea”
Coaliția de guvernare va continua discuțiile despre introducerea taxei de solidaritate, a anunțat miercuri, 8 decembrie, liderul PSD, Marcel Ciolacu, la finalul ședinței. Acesta a precizat că...
PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR
PNL și PSD s-au înțeles pentru împărțirea prefecturilor. Capitala va avea un prefect de la PSD. Acord și pe PNRR
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat miercuri că la nivelul coaliţiei de guvernare s-a stabilit ca acolo unde există preşedinte al Consiliului Judeţean de la un partid va fi şi...
Comentarii
MacGigi
rank 5
"Ministrul de Finante a fost chemat in Parlament sa dea socoteala