Iohannis, catre sindicalisti: Cei care v-au dat cu o mana inainte de alegeri v-au luat inapoi cu doua

Marti, 01 Noiembrie 2016, ora 21:24
3377 citiri
Iohannis, catre sindicalisti: Cei care v-au dat cu o mana inainte de alegeri v-au luat inapoi cu doua
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a adresat, marti, un mesaj participantilor la Congresul Blocului National Sindical, el spunandu-le ca "cei care v-au dat cu o mana inainte de alegeri v-au luat inapoi cu doua, la putina vreme dupa ce au venit la putere".

Seful statului le-a transmis ca este nevoie de stabilitate legislativa in ce priveste piata muncii, el cerand sindicalistilor sa dea dovada de responsabilitate in negocieri cu ceilalti actori sociali.

"Ne-am intalnit prima data la cateva luni dupa ce am preluat mandatul de presedinte si am spus atunci ca imi doresc un dialog real, nu unul mimat ori formal, cu actorii din zona dialogului social.

Ca mediator intre stat si societate, stiu ca fara un astfel de dialog onest si responsabil este greu de crezut ca problemele cu care se confrunta sectorul economic, administratia publica, sistemul sanitar sau cel de educatie vor putea fi surmontate", se arata in mesajul adresat de Klaus Iohannis delegatilor de la Congresul BNS, la 25 de ani de la infiintarea acestui organism.

Seful statului a insistat ca actorii sociali trebuie sa dea dovada de responsabilitate si i-a pus in garda pe sindicalisti asupra promisiunilor politicienilor facute in campania electorala.

"Ma astept insa de la toti actorii sociali la responsabilitate. Veti reusi sa oferiti sentimentul fundamental al sigurantei celor pe care ii reprezentati si sa le imbunatatiti considerabil viata doar daca mobilizarea colectiva in perioadele de negociere pe probleme profesionale, economice si sociale nu se va face in detrimentul securitatii sociale a altora.

Stiti foarte bine ca, de cele mai multe ori, cei care v-au dat cu o mana inainte de alegeri v-au luat inapoi cu doua, la putina vreme dupa ce au venit la putere", a avertizat Iohannis, cerandu-le apoi celor de la BNS sa evalueze cu atentie partenerii de discutie.

Presedintele a mai apreciat ca domeniul legislatiei muncii are nevoie de mai multa stabilitate si de coerenta. "Avem nevoie de consens si de o abordare pe termen lung, care sa consolideze respectarea drepturilor sociale. Stim cu totii ca este necesara o mai mare stabilitate legislativa in ceea ce priveste piata muncii, o legislatie coerenta care sa asigure egalitatea de sanse, sprijinirea grupurilor dezavantajate si stimularea progresului individual", se mai arata in mesajul lui Iohannis.

Discursul lui Iohannis a venit pe fondul protestelor sindicalistilor din Sanatate si a votului din comisiile de specialitate din Camera Deputatilor care au adoptat cresteri salariale de 15% pentru Sanatate si Educatie.

PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
#Iohannis mesaj BNS, #Congresul Blocului National Sindical , #presedinte