Dragnea sustine ca abrogarea legii care i-a interzis sa fie premier nu-l vizeaza: Nu se refera la mine, nu ma calific

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 15:16
5578 citiri
Dragnea sustine ca abrogarea legii care i-a interzis sa fie premier nu-l vizeaza: Nu se refera la mine, nu ma calific
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele PSD Liviu Dragnea sustine ca prevederile din Codul Administrativ pus in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii, care prevede, printre altele, abrogarea legii care nu permite condamnatilor penali sa ocupe functii in Guvern, nu i s-ar putea aplica.

"Nu se refera la mine. (...) Daca va fi aprobat acest proiect, care va ajunge probabil in Parlament prin toamna, nu se refera la mine. Nu am niciun fel de reabilitare, deci nu pot sa ma calific pentru asta", a spus seful PSD.

Dragnea a sustinut, in plus, ca prima varianta a acestui Cod a fost pusa pe site de Guvernul Ciolos, astfel incat nu este o masura a actualei coalitii.

Reamintim ca acest punct de vedere a fost transmis si de ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, insa a fost contrazisa chiar de fostul premier Dacian Ciolos, care a aratat ca la proiectul Codului Administrativ se lucreaza inca din 2001 si ca nu a fost lansat in circuitul de avizare si nici nu a fost vreodata discutat sau adoptat cat el a condus Executivul.

"Doamna Shhaideh incearca sa ascunda sub umbrela Guvernului Ciolos doar lucruri care-i convin sefului. Guvernul Ciolos a adoptat multe acte normative bune pe care noua majoritate a tinut cu orice pret sa le goleasca de continut pentru ca deranjau. Continutul proiectului de Cod Administrativ, in schimb, nu a fost asumat de Guvernul Ciolos", a scris miercuri pe Facebook Dacian Ciolos.

Amintim ca miercuri Ziare.com a semnalat ca Ministerul Dezvoltarii a fost lansat in dezbatere publica un proiect de lege pentru un Cod administrativ prin care sunt modificate mai multe reglementari in ce priveste statutul functionarilor publici, dar si legile ce ii privesc pe demnitari.

Mai exact, daca proiectul e adoptat de Parlament si intra in vigoare in forma actuala, se abroga legea care nu i-a permis lui Liviu Dragnea sa fie premier. Conform prevederilor din acest proiect, Liviu Dragnea, care are o condamnare penala la 2 ani de inchisoare cu suspendare in Dosarul Referendumului, ar putea fi reabilitat in 2023, dupa cum a calculat, la Antena3, avocatul Lucian Bolcas.

Citeste mai multe despre ce contine proiectul Codului Administrativ: Guvernul vrea sa anuleze legea care i-a interzis lui Dragnea sa fie premier si ca functionarii sa poata sta in posturi pana ajung in arest

Vezi si ce explicatii a dat ministrul Justitiei Tudorel Toader pe acest subiect.

Citește și:
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Vasile Dîncu, întrevedere cu premierul Republicii Moldova Natalia Gavriliță: ”NATO nu caută o confruntare cu Federaţia Rusă”
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a avut sâmbătă, 1 octombrie, o serie de întrevederi cu premierul Natalia Gavriliţa, cu preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor...
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Cine e deputatul PSD surprins în ipostaze intime cu un tânăr: Absolvent de Teologie și fost primar
Deputatul Aurel Bălășoiu a fost surprins sâmbătă, 1 octombrie, în mai multe ipostaze intime alături de un băiat, motiv pentru care conducerea partidului a decis să-l excludă. Bălășoiu...
Comentarii
Poza schmit
schmit
rank 5
S
Stan
rank 5
Draknea sustine ca legea asta noua "nu-l vizeaza", dar tot o vrea!