Dragnea sustine ca abrogarea legii care i-a interzis sa fie premier nu-l vizeaza: Nu se refera la mine, nu ma calific

Vineri, 14 Iulie 2017, ora 15:16
5650 citiri
Dragnea sustine ca abrogarea legii care i-a interzis sa fie premier nu-l vizeaza: Nu se refera la mine, nu ma calific
Foto: Arhiva/Ziare.com

Presedintele PSD Liviu Dragnea sustine ca prevederile din Codul Administrativ pus in dezbatere publica de Ministerul Dezvoltarii, care prevede, printre altele, abrogarea legii care nu permite condamnatilor penali sa ocupe functii in Guvern, nu i s-ar putea aplica.

"Nu se refera la mine. (...) Daca va fi aprobat acest proiect, care va ajunge probabil in Parlament prin toamna, nu se refera la mine. Nu am niciun fel de reabilitare, deci nu pot sa ma calific pentru asta", a spus seful PSD.

Dragnea a sustinut, in plus, ca prima varianta a acestui Cod a fost pusa pe site de Guvernul Ciolos, astfel incat nu este o masura a actualei coalitii.

Reamintim ca acest punct de vedere a fost transmis si de ministrul Dezvoltarii, Sevil Shhaideh, insa a fost contrazisa chiar de fostul premier Dacian Ciolos, care a aratat ca la proiectul Codului Administrativ se lucreaza inca din 2001 si ca nu a fost lansat in circuitul de avizare si nici nu a fost vreodata discutat sau adoptat cat el a condus Executivul.

"Doamna Shhaideh incearca sa ascunda sub umbrela Guvernului Ciolos doar lucruri care-i convin sefului. Guvernul Ciolos a adoptat multe acte normative bune pe care noua majoritate a tinut cu orice pret sa le goleasca de continut pentru ca deranjau. Continutul proiectului de Cod Administrativ, in schimb, nu a fost asumat de Guvernul Ciolos", a scris miercuri pe Facebook Dacian Ciolos.

Amintim ca miercuri Ziare.com a semnalat ca Ministerul Dezvoltarii a fost lansat in dezbatere publica un proiect de lege pentru un Cod administrativ prin care sunt modificate mai multe reglementari in ce priveste statutul functionarilor publici, dar si legile ce ii privesc pe demnitari.

Mai exact, daca proiectul e adoptat de Parlament si intra in vigoare in forma actuala, se abroga legea care nu i-a permis lui Liviu Dragnea sa fie premier. Conform prevederilor din acest proiect, Liviu Dragnea, care are o condamnare penala la 2 ani de inchisoare cu suspendare in Dosarul Referendumului, ar putea fi reabilitat in 2023, dupa cum a calculat, la Antena3, avocatul Lucian Bolcas.

Citeste mai multe despre ce contine proiectul Codului Administrativ: Guvernul vrea sa anuleze legea care i-a interzis lui Dragnea sa fie premier si ca functionarii sa poata sta in posturi pana ajung in arest

Vezi si ce explicatii a dat ministrul Justitiei Tudorel Toader pe acest subiect.

Eveniment Quarterly Report

Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Nicușor Dan susține că a găsit datorii de miliarde de lei la Primăria Capitalei. Gabrielei Firea: ”Marota transformată 100% în minciună”
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, o acuză pe Gabriela Firea că i-a lăsat conturile pe minus cu miliarde de lei. Pe de altă parte, În schimb, Gabriela Firea susține că edilul prezintă doar...
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Vâlceanu (PNL): Măsurile fiscale asumate de Guvern vor sărăci românii și vor distruge economia
Deputatul liberal Dan Vîlceanu, fost ministru al Finanţelor, a criticat vineri, 29 septembrie, măsurile fiscale pe care Guvernul și-a angajat răspunderea în fața Parlamentului. Acesta...
#Dragnea lege condamnat penal Guvern, #Guvern Tudose abroga lege Dragnea premier , #condamnat