Ce spune Ludovic Orban despre o alianta cu USR si PLUS

Marti, 05 Februarie 2019, ora 22:23
7384 citiri
Ce spune Ludovic Orban despre o alianta cu USR si PLUS
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a fost intrebat daca s-ar aseza la masa cu USR si PLUS in vederea incheierii unei aliante si a spus ca "probabil va fi o alianta de guvernare".

"Probabil va fi o alianta de guvernare, normal, dar eu cred ca fiecare formatiune politica trebuie sa isi clarifice oferta.

In ceea ce priveste PNL, noi suntem un partid care are o viziune clara, consideram ca trebuie sa stimulam investitiile, ca trebuie sa generam o dinamica economica, sa asiguram servicii de educatie pe niste baze solide, sa facem autostrazi, sa nu mai papam bani publici, ci sa folosim fondurile pe investitii in infrastructura", a afirmat Ludovic Orban, marti seara, la TVR.

Intrebat daca dupa alegerile europarlamentare este dispus sa discute cu Dacian Ciolos, presedintele liberal a raspuns: "Eu sunt dispus sa vorbesc cu oricine, numai ca trebuie sa avem si ce sa discutam".

Chestionat ce sanse da aliantei USR-PLUS, Ludovic Orban a raspuns: "E problema lor de capacitate de a putea genera o oferta care sa atraga electoratul. Cu cat alte partide care nu sunt cu PSD vor putea motiva electoratul, cu atat sansele de a bate PSD sunt mai mari. Cu siguranta ca, daca am avea posibilitatea sa punem punct acestei guvernari novice, o vom face. Sigur ca am prefera ca un inceput nou sa fie o revenire la popor".

Comitetul Politic al USR a votat, sambata, decizia unei liste comune la alegerile europarlamentare, iar alianta se numeste "Alianta 2020 USR-PLUS".

Ulterior hotararii, Dacian Ciolos a fost intrebat despre o posibila alianta cu PNL, acesta raspunzand: "Este un semnal clar (Alianta 2020 USR-PLUS - n.red.) al unui inceput de coagulare a fortelor de Opozitie. Fortele politice noi au inteles mesajul pe care romanii care vor o schimbare l-au transmis".

Referitor la acelasi subiect, liderul USR, Dan Barna, a declarat ca "nu este de actualitate, cel putin pe termen scurt".

Citeste si: Ce inseamna alianta "2020 USR+PLUS" pentru PSD si Iohannis: puncte tari si vulnerabilitati

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Orban alianta PNL USR PLUS , #USR