Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 19:53
4170 citiri
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş FOTO Facebook/ Marcel Boloș

Liderii liberali au avut discuții cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, duminică, 10 decembrie, potrivit unor surse politice, în contextul în care în coaliție se pun la punct ultimele detalii cu privire la bugetul pe anul următor.

Boloş a avertizat că se poate atinge ţinta de deficit, economiile făcute cu măsurile fiscale fiind de 3 miliarde.

Liderii liberali i-au cerut duminică seara ministrului de Finanțe, Marcel Bolos, să găsească soluții de finanțare a investițiilor publice derulate prin “Anghel Salingy” și CNI, astfel încât facturile depuse pe situații de lucrări să fie decontate până la sfârșitul anului. Marcel Bolos a transmis liderilor liberali, spun sursele noastre, că poate atinge ținta de deficit, cu includerea acestor cheltuieli suplimentare, în condițiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor din administrație au adus o economie de circa 3 miliarde de lei, potrivit unor surse.

În plus, Boloș a promis că vor fi plătite sumele solicitate de Consilii județene și primării pentru restanțele către Direcțiile generale de asistență socială și plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap.

Liderii liberali au mai cerut ministrului liberal de Finanțe ca plățile pentru investiții publice să se facă prioritar, astfel încât niciun constructor să nu părăsească șantierele. Liberalii au cerut predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar Boloș i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023.

Coaliţia de guvernare pregăteşte bugetul pentru 2024, intenţia fiind ca acesta să fie votat de Parlament înainte de Crăciun.

Liderii coaliţiei de guvernare au avut o întâlnire de lucru duminică, 10 decembrie, pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor.

"În acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investiţiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie. Acest lucru am dorit să-l menţionez ca să fie clar pentru toată lumea", afirma premierul Ciolacu, vineri, în şedinţa de Guvern.

Surse oficiale au precizat că discuţiile pe bugetul pentru 2024 se derulează duminică, 10 decembrie, la acestea urmând să participe, între alţii, premierul, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Potrivit aceloraşi surse, prim-ministrul doreşte ca proiectul de buget să fie pus în transparenţă săptămâna viitoare, luni, şi tot săptămâna viitoare, joi, să fie transmis în Parlament spre dezbatere şi adoptare.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Marcel Ciolacu a comentat traseismul de la PNL la PSD înainte de alegeri. „Mi-aş dori să nu se mai întâmple. Aduce tensiuni în interiorul coaliţiei”
Marcel Ciolacu a comentat traseismul de la PNL la PSD înainte de alegeri. „Mi-aş dori să nu se mai întâmple. Aduce tensiuni în interiorul coaliţiei”
Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 24 februarie, în legătură cu anunţul că mai mulţi primari şi viceprimari din PNL vor candida din partea PSD la Timiş, că astfel de lucruri se...
Supărarea unui lider PNL, după ce PSD a anunțat că a „racolat” mai mulți primari liberali. „Permutări în stil golănesc”
Supărarea unui lider PNL, după ce PSD a anunțat că a „racolat” mai mulți primari liberali. „Permutări în stil golănesc”
Preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, a reacţionat pe Facebook, după ce mai mulţi primari şi viceprimari au filialei pe care o conduce au anunţat că vor candida în 9 iunie din partea PSD....
#Marcel Bolos, #buget, #PNL , #stiri politice