Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat

Duminica, 10 Decembrie 2023, ora 19:53
4215 citiri
Solicitările liberalilor către ministrul Finanțelor, în pline discuții aprinse în coaliție, pe bugetul de stat
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş FOTO Facebook/ Marcel Boloș

Liderii liberali au avut discuții cu ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, duminică, 10 decembrie, potrivit unor surse politice, în contextul în care în coaliție se pun la punct ultimele detalii cu privire la bugetul pe anul următor.

Boloş a avertizat că se poate atinge ţinta de deficit, economiile făcute cu măsurile fiscale fiind de 3 miliarde.

Liderii liberali i-au cerut duminică seara ministrului de Finanțe, Marcel Bolos, să găsească soluții de finanțare a investițiilor publice derulate prin “Anghel Salingy” și CNI, astfel încât facturile depuse pe situații de lucrări să fie decontate până la sfârșitul anului. Marcel Bolos a transmis liderilor liberali, spun sursele noastre, că poate atinge ținta de deficit, cu includerea acestor cheltuieli suplimentare, în condițiile în care măsurile de reducere a cheltuielilor din administrație au adus o economie de circa 3 miliarde de lei, potrivit unor surse.

În plus, Boloș a promis că vor fi plătite sumele solicitate de Consilii județene și primării pentru restanțele către Direcțiile generale de asistență socială și plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap.

Liderii liberali au mai cerut ministrului liberal de Finanțe ca plățile pentru investiții publice să se facă prioritar, astfel încât niciun constructor să nu părăsească șantierele. Liberalii au cerut predictibilitate pentru bugetul Ministerului Dezvoltării, iar Boloș i-a asigurat că acesta va fi mai mare cu peste 60%, comparativ cu 2023.

Coaliţia de guvernare pregăteşte bugetul pentru 2024, intenţia fiind ca acesta să fie votat de Parlament înainte de Crăciun.

Liderii coaliţiei de guvernare au avut o întâlnire de lucru duminică, 10 decembrie, pentru a discuta proiectul de buget pe anul viitor.

"În acest weekend vom lucra împreună pe proiectul de buget pe 2024, unde investiţiile reprezintă fundamentul viziunii noastre de dezvoltare economică. De asemenea, va exista cea mai mare alocare bugetară din istorie pentru Educaţie. Acest lucru am dorit să-l menţionez ca să fie clar pentru toată lumea", afirma premierul Ciolacu, vineri, în şedinţa de Guvern.

Surse oficiale au precizat că discuţiile pe bugetul pentru 2024 se derulează duminică, 10 decembrie, la acestea urmând să participe, între alţii, premierul, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, şi ministrul Finanţelor, Marcel Boloş.

Potrivit aceloraşi surse, prim-ministrul doreşte ca proiectul de buget să fie pus în transparenţă săptămâna viitoare, luni, şi tot săptămâna viitoare, joi, să fie transmis în Parlament spre dezbatere şi adoptare.

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#Marcel Bolos, #buget, #PNL , #stiri politice