Mitrea se retrage din cursa daca in PSD "incep jocuri"

Joi, 10 Aprilie 2008, ora 12:05
1386 citiri
Mitrea se retrage din cursa daca in PSD "incep jocuri"

Liderul de campanie al PSD, Miron Mitrea a declarat joi ca va intra "cu foarte mare placere" in cursa pentru Capitala daca este sustinut de liderii partidului si de PSD Bucuresti dar ca, in cazul in care in partid "incep jocuri", nu va participa la ele, informeaza NewsIn.

"Daca organizatia de Bucuresti ma va propune pe mine sa candidez si daca liderii nationali importanti ma vor sprijini, intru cu foarte mare placere in aceasta competitie. In cazul in care in PSD vor incepe jocuri nu voi participa la ele, sunt un om serios, nu ma joc cu candidatura PSD de Bucuresti", a spus Miron Mitrea, precizand ca PSD are sanse sa castige Bucurestiul daca vine cu un candidat serios si o echipa pe masura.

Mitrea a afirmat ca este convins ca PSD va veni totusi cu un singur candidat propus de organizatia de Bucuresti, dar ca acesta va fi cunoscut vineri dupa Comitetul Executiv.

El a mai spus ca nu cunoaste pozitia actuala a PSD Bucuresti dar ca, din cate stie, organizatia se va aduna intr-o sedinta joi.

In legatura cu nemultumirea unor lideri ai partidului legata de faptul ca liderul PSD Mircea Geoana a decis convocarea CEx mai devreme decat se stabilise in BPN, Mitrea s-a aratat convins ca toti liderii "foarte seriosi" vor fi prezenti.

"Presedintele partidului a hotarat ca vineri sa aiba loc CEx-ul, eu ca si ceilalti colegi de-ai mei ne supunem, ne prezentam si va avea loc maine Comitetul Executiv al partidului.(..) Toti oamenii foarte seriosi vor fi prezenti", a spus Mitrea, adaugand ca e convins ca PSD a depasit cei trei ani in care lucrurile nu au fost clare.

Intrebat daca este la curent cu pozitia lui Ilie Sarbu, care a declarat ca va boicota CEx-ul, si de nemultumirea exprimata de Victor Ponta sau Liviu Dragnea, Mitrea a spus ca unii lideri mai fac "jocuri de glezne", dar este normal pentru orice partid.

"Nu l-am auzit pe domnul Sarbu spunand asta, domnul Ponta in general face jocuri de picioare ca sa intre in atentia presei, mie imi place de el, este un baiat tanar, va invata sa fie si disciplinat la un moment dat", a afirmat Miron Mitrea.

Vicepresedintele PSD Ilie Sarbu a declarat miercuri ca nu va participa la CEX-ul de vineri pentru ca a fost convocat de Mircea Geoana fara a consulta Biroul Permanent si pentru ca liderul PSD nu si-a informat colegi.

Potrivit unor surse din partid, Sarbu nu ar fi singurul care ar intentiona sa boicoteze CEX-ul de vineri.

Victor Ponta, Vasile Dancu sau Liviu Dragnea, si ei printre nemultumitii la adresa ultimelor decizii asumate de Geoana in legatura cu candidatul de la Bucuresti, ezitau pana in acest moment sa vina la sedinta in care PSD ar trebui sa decida candidatul la Primaria Bucuresti.

De asemenea, potrivit acelorasi surse, si Ion Iliescu este extrem de nemultumit in legatura cu modul in care Geoana a administat in ultimele zile problema candidaturilor.

Seful de campanie al PSD, Miron Mitrea, cel care si-a exprimat in aceasta saptamana intentia de a candida la PGMB, a declarat miercuri ca nu se fac negocieri in partid pentru desemnarea candidatului pentru Primaria Bucuresti, exprimandu-si speranta ca senatorul Sorin Oprescu va renunta la intentia sa de a intra in cursa ca independent.

Miercuri seara, Geoana ar fi trebuit sa aiba o discutie cu senatorul pentru a-l convinge sa nu candideze ca independent si sa nu afecteze sansele electorale ale PSD.

Lideri ai PSD au stabilit, marti, in cadrul unei reuniuni restranse, ca Miron Mitrea va fi candidatul PSD pentru primaria Capitalei, au declarat pentru NewsIn surse social-democrate. Potrivit acelorasi surse, Viorel Hrebenciuc va conduce, in aceste conditii, campania electorala a PSD in locul lui Mitrea, care era responsabilul acesteia pana acum.

Marian Vanghelie a sustinut marti ca nu s-a ajuns inca la o intelegere si ca deocamdata el este singurul candidat propus de filiala.

Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Ultimul mesaj al lui Piedone despre posibila retragere din cursa pentru Capitală: ”Îi las pe contracandidaţi să facă campanie când cerurile sunt deschise”
Cristian Popescu Piedone a anunțat joi, 25 aprilie, că rămâne în cursa pentru Primăria Bucureștiului, în ciuda tuturor zvonurilor. "Haideţi să închidem odată... Retragere, mesaje,...
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Firea la depunerea oficială a candidaturii pentru Primăria București: ”Propunem o colaborare cu toţi colegii de la sectoare, indiferent de culoarea politică” VIDEO
Gabriela Firea a declarat duminică, 28 aprilie, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, că ea şi echipa sa propun o administraţie dinamică şi o...
#Miron Mitrea, #retragere, #alegeri, #Primaria Capitalei , #PSD