Nicusor Dan exclude o alianta cu PNL, asa cum arata azi. Dar cu un PNL condus de Ciolos?

Duminica, 12 Iunie 2016, ora 14:09
5598 citiri
Nicusor Dan exclude o alianta cu PNL, asa cum arata azi. Dar cu un PNL condus de Ciolos?
Foto: Ziare.com - Arhiva

Liderul USB Nicusor Dan a declarat ca, in perspectiva alegerilor generale, exclude o alianta cu "un PNL, asa cum arata azi" si este prea devreme sa spuna daca ar colabora cu un PNL condus de Dacian Ciolos, reprosandu-i insa premierului ca este la sefia unui Guvern din care face parte Petre Toba.

Nicusor Dan a facut astfel referire la acuzatiile de plagiat la adresa ministrului de interne, Petre Toba, acuzatii care nu au fost clarificate, in pofida promisiunilor premierului.

"Pentru moment, asa cum arata PNL azi, excludem orice alianta", a raspuns Nicusor Dan, intrebat, la Digi 24, daca ia in calcul o alianta cu liberalii in perspectiva alegerilor parlamentare din toamna.

Intrebat daca ar face alianta cu un PNL condus de premierul Dacian Ciolos, Nicusor Dan a spus: "E asa de departe pana acolo, nu as vrea sa spun".

Clotilde Armand a intervenit, parand mult mai deschisa fata de un astfel de scenariu: "Eu cred in sinceritatea lui, cred ca e un om cinstit".

Nicusor Dan a revenit si el asupra subiectului: "Stiti, domnul Ciolos este o persoana rezonabila, insa in momentul de fata conduce un guvern cu domnul Toba", a spus Nicusor Dan, adaugand ca isi mentine afirmatiile anterioare potrivit carora este prea devreme sa se pronunte pe o astfel de varianta.

In ceea ce priveste prestatia presedintelui Klaus Iohannis, Nicusor Dan a spus ca, imediat dupa ce a castigat mandatul, a spus ca singurul mod de a impune partidelor lucruri pe care nu vor sa le faca este sa forteze dezbateri publice larg mediatizate astfel incat sa fie clar care este dorinta societatii, iar partidele sa isi asume lucruri pe care in mod normal nu si le asuma din instinct de conservare.

"Klaus Iohannis nu a participat la aceasta dezbatere. A facut gresela de a trata cu partidele in spatele usilor inchise si atunci s-a vazut, el si-a pierdut principalul atuu - increderea populatiei. (...) Klaus Iohannis a iesit usor, usor din scena, nu mai are ascendentul in fata partidelor politice. Pe de alta parte, pe pozitia pe care a avut-o pe subiecte cum este coruptia sau administratia publica nu a fost promotorul acelor idei nocive care vin dinspre partidele politice", a mai declarat Nicusor Dan.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Nicusor Dan alianta PNL, #Nicusor Dan alianta parlamentare, #PNL condus Ciolos , #candidat primaria Bucuresti