Oamenii lui George Simion, acuzați că au venit cu ”discursul urii” la deschiderea anului universitar de la SNSPA FOTO

Luni, 02 Octombrie 2023, ora 19:40
5732 citiri
Oamenii lui George Simion, acuzați că au venit cu ”discursul urii” la deschiderea anului universitar de la SNSPA FOTO
George Simion FOTO Facebook

Liga Studenţilor din SNSPA a acuzat luni, 2 octombrie, partidul AUR de propagandă politică la deschiderea anului universitar, reclamând faptul că reprezentanţi ai formaţiunii politice au împărţit fluturaşi cu diferite mesaje.

În timp ce studenții au acuzat AUR că descurajează tinerii să urmeze învăţământul superior, liderul partidului, George Simion, a transmis că mesajele sunt asumate.

Reacția rectorului universității și a studenților SPSPA

”Nu este o noutate faptul că politicienii nedemocraţi sunt deranjaţi de universităţi, de gândirea critică şi cercetările serioase (...) George Simion, preşedintele AUR, a ales să promoveze discursul urii la SNSPA şi să redeschidă calea atacurilor legionaro-fasciste la adresa universităţilor. La ordinul său, a fost organizat un atac clasic de tip legionaro-fascist în spaţiul academic. Susţinătorii săi au distribuit pliante care îi îndeamnă pe studenţi să renunţe la studiile universitare şi să se înscrie în partidul AUR”, a transmis, la rândul său, rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

FOTO snspa.ro

Acesta susţine că ”studenţii şi profesorii au decis să-i ignore”.

”Universitatea este un spaţiu al libertăţii de exprimare şi de gândire, unde studenţii sunt încurajaţi să exploreze idei noi, să îşi dezvolte capacitatea critică şi să se angajeze în dialog deschis şi constructiv pe orice temă. Această libertate intelectuală este fundamentul unui învăţământ de calitate, care promovează înţelegerea profundă, toleranţa şi inovarea în societate. Singurele bariere de manifestare în spaţiul academic sunt legea şi bunul simţ. De aceea, politicieni nedemocratici, precum George Simion, au avut întotdeauna o problemă cu universităţile”, a mai transmis Pricopie, referindu-se la ”exemplele de tristă amintire ale legionarilor”.

”Într-o şcoală de guvernare, în care se studiază principiile şi normele de organizare şi funcţionare ale unei societăţi democratice, este esenţial să se discute şi despre viruşii care pot afecta democraţia. Astăzi, studenţii SNSPA au asistat la o lecţie practică, în care au avut posibilitatea să vadă cum arată şi cum se manifestă un astfel de virus al democraţiei, respectiv cum acţionează un politician de factură legionară”, a mai transmis rectorul SNSPA, precizând că, după o analiză sesioară, se va decide ”ce instituţii ale statului vor fi sesizate”.

”Nu putem să ignorăm creşterea manifestărilor politice de tip extremist, legionar, fascist, xenofob, antisemit, la care se adaugă o prezenţă tot mai accentuată a mesajelor publice de negare / ignorare a adevărului, inclusiv a evidenţelor ştiinţifice, cu scopul explicit de a conduce la dezbinare socială. În faţa acestor provocări, este mai important ca oricând să avem atitudini ferme faţă de atacurile la adresa democraţiei şi a echilibrului social. Rolul SNSPA în formarea unor specialişti în ştiinţele guvernării este fundamental, iar el nu va fi perturbat de exprimările şi acţiunile nedemocratice ale unor politicieni care lucrează zi de zi la dărâmarea României pro-europene şi euroatlantice, nu la ”salvarea” ei”, a mai transmis Pricopie.

FOTO snspa.ro

Liga Studenţilor din SNSPA condamnă acţiunea de propagandă politică în spaţiul universitar

”În urma evenimentelor petrecute astăzi la sediul SNSPA din Bd. Expoziţiei, anume, cu ocazia festivităţilor de deschidere ale anului universitar, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), a considerat oportună o acţiune ilegală de propagandă politică cu rol de dezinformare şi defăimare, atât la adresa conducerii SNSPA, dar şi a tuturor membrilor comunităţii, în special studenţii. Faptele delegaţiei AUR sunt interzise în mod clar prin lege, anume, Art. 25. din Legea Învăţământului Superior — (1) ”În instituţiile de învăţământ superior sunt interzise activităţile care constau în prozelitism politic” aceştia au pătruns în perimetrul universităţii, transmiţând informaţii false studenţilor, atât verbal cât şi prin intermediul flyerelor”, au transmis studenţii în comunicatul de presă citat.

Studenţii dezavuează ”orice tentativă ce are ca scop diminuarea calităţii reale a actului educaţional din SNSPA, întrucât, această universitate a fost şi va rămâne un spaţiu liber de gândire pentru orice membru al comunităţii acesteia, iar procesul de formare îşi doreşte să ofere posibilitatea studenţilor de a-şi forma opiniile politice strict în baza studiului materiilor de specialitate, din resurse academice de încredere”.

”Prin afirmaţiile făcute la adresa SNSPA, AUR declară că toate generaţiile de studenţi care au fost formate, dar şi cele actuale, sunt manipulate şi incapabile de a-şi crea opinii sănătoase despre societatea românească, deşi, în interiorul universităţii nu sunt propagate sau încurajate mesaje politice de la niciunul dintre partidele politice. Prin a acuza SNSPA ca fiind ”laboratul propagandistic al sistemului” (extras din flyerele împărţite – FOTO), această formaţiune politică descurajează studenţii să urmeze învăţământul superior, ba mai mult, le descalifică acestora competenţele obţinute prin studiul materiilor de specialitate”, au mai afirmat studenţii.

Potrivit acestora, ”tentativa de a dezinforma flagrant atât populaţia, cât şi studenţii cu privire la modalităţile pedagogice ale universităţii va fi întotdeauna descurajată de către reprezentanţii studenţilor, căci doar în baza studiilor în domeniu, putem înţelege mecanismele de propagandă anti-europeană, extremistă şi mediocră, cât şi motivele folosirii acestora de către AUR”.

”Mesajul Ligii Studenţilor din SNSPA rămâne neschimbat – vom recomanda întotdeauna oferta educaţională a SNSPA şi vom rămâne independenţi de orice entitate, partid politic, organisme de conducere. Pe această cale, afirmăm că niciun partid politic nu trebuie să folosească spaţiul universitar ca un mijloc care să asigure desfăşurarea campaniilor electorale, chiar din contră, aceştia ar trebui să ofere reforme la nivel naţional adresate învăţământului superior, pentru a-i creşte calitatea, fără a altera, prin introducerea subiectivismului, actul educaţional”, mai scriu studenţii în comunicatul de presă.

Studenţii afirmă, de asemenea, că unul dintre liderii AUR, Claudiu Tîrziu, este absolvent FCRP SNSPA, instituţie pe care o denigrează.

”Data viitoare când veţi dori să mai folosiţi SNSPA drept unealtă politică, nu uitaţi că studenţii acestei universităţi nu vor pleca niciodată urechea la aceste manipulări grosolane din partea unui partid care este împotriva oricărui principiu de bază al unei societăţi – incluziunea, unitatea, libertatea şi educaţia”, a declarat Alexandru Rădulescu, preşedinte Liga Studenţilor în Ştiinţe Politice şi Administrative din cadrul SNSPA.

Reacția lui George Simion

Liderul AUR, George Simion, a afirmat că mesajele transmise în pliante sunt asumate în totalitate.

”A ieşit iureş cu pliantele distribuite de noi la SNSPA. Dar nu văd care ar fi acuzaţiile. Susţinem 100% ce e în acele pliante, e un mesaj asumat. Nu îi îndemnăm explicit să renunţe la facultate, în general, ci dacă se poate, la facultatea unde domnul rector, ca şi domnul decan Pârvulescu, aleg să facă partizanat politic. Trăim încă într-o ţară liberă, nu în epoca în care această universitate se chema Ştefan Gheorghiu. Ştiu, n-ai zice că nu se mai cheamă „Ştefan Gheorghiu” după comportamentul domnilor Pricopie şi Pârvulescu.

Pentru mine, ca român, un model de rector luminat este academicianul Ioan-Aurel Pop sau profesorul Marga”, a transmis liderul AUR.

Potrivit acestuia, rectorul SNSPA, Remus Pricopie, ”alege să arate că nu vrea să facă parte din tagma rectorilor luminaţi, ci din cea a cenzorilor de tristă amintire”.

”Dl. Pricopie spune că în unităţile de învăţământ nu se face „prozelitism politic”, dar primul care încalcă această regulă este chiar el. În orice caz, poate vrea să spună „propagandă politică”, prozelitismul e doar religios. Dar s-a încurcat în cărţile de ateism ştiinţific şi şi-a dat arama pe faţă”, a mai transmis Simion.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#partidul AUR, #George Simion AUR, #propaganda politica, #discursul urii, #deschidere an universitar, #snspa , #Stiri George Simion