Liderii PDL si PNL merg impreuna la intalnirea cu FMI

Luni, 09 Iunie 2014, ora 17:34
1668 citiri
Liderii PDL si PNL merg impreuna la intalnirea cu FMI

Liderii PDL si PNL Vasile Blaga si Klaus Iohannis, impreuna cu reprezentanti ai celor doua partide, urmeaza sa aiba, miercuri, o intalnire comuna cu membrii delegatiei FMI pentru a discuta si despre reducerea CAS cu 5%, a declarat, luni, deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu.

Ialomitianu a precizat ca delegatiile celor doua partide care vor fi prezente la intalnirea cu reprezentantii FMI vor fi stabilite marti in forurile de conducere ale celor doua partide, in cazul PDL in sedinta Biroului Permanent National.

El a spus ca intalnirea cu FMI va avea loc miercuri, la ora 11.30.

Subiecte de discutie: Reducerea CAS si masuri de relansare fiscala

Deputatul PDL, fost ministru de Finante in Guvernul Boc, a aratat ca la intalnire va ridica problema ca reducerea CAS cu 5 puncte procentuale sa nu fie insotita de masuri compensatorii sau de taierea banilor pentru investitii.

"La intalnire vom ridica problema ca la reducerea CAS cu cinci puncte procentuale sa nu se ceara masuri compensatorii sau taierea banilor pentru investitii, pentru ca, in Comisia de buget, FMI a spus ca e de acord cu reducerea CAS, dar Guvernul nu este pregatit, avand in vedere incasarile proaste pe primele 5 luni ale anului. Vom cere sa nu se ia masuri compensatorii, asa cum au fost introduse impozite si taxe care au sufocat economia", a spus Ialomitianu.

El a adaugat ca PDL va propune si introducerea pachetului de masuri de relansare fiscala care este depus la Parlament si va ridica problema legata de investitii, de lipsa de transparenta a cheltuirii banului public, avand in vedere faptul ca, prin modificarea legii finantelor publice, banii se impart prin ordin al ministrului Dragnea si nu prin hotarare de Guvern, ca pana acum.

Guvernul Ponta, reclamat pentru autostrada Comarnic - Brasov

Si deputatul PDL Alexandru Nazare a precizat, intr-un comunicat transmis luni, ca PDL va ridica la intalnirea cu FMI de miercuri problema investitiilor la autostrada Comarnic-Brasov si le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov pentru a nu repeta experienta Bechtel.

"PDL le cere premierului Ponta si ministrului Sova sa prezinte de urgenta stadiul negocierilor la autostrada Comarnic-Brasov pentru a nu repeta experienta Bechtel. Vom ridica aceasta problema si in discutiile de miercuri cu delegatia FMI", a aratat Nazare.

Alexandru Nazare, vicepresedinte PDL, le solicita premierului Ponta si ministrului Sova sa faca publice negocierile cu constructorii si finantatorii autostrazii Comarnic-Brasov, precum si corespondenta cu Eurostat in aceasta problema. "Conform declaratiilor reprezentantilor INS, exista unui punct de vedere preliminar din partea Eurostat care mentioneaza ca platile pe care le va face statul roman in cadrul acestui proiect nu vor fi contabilizate in afara deficitului bugetar agreat cu institutiile financiare internationale", a mai aratat Nazare.

Lider sindical: FMI nu e de acord cu scaderea CAS cu 5%. De ce nu a convins Guvernul

O misiune a Fondului Monetar International a venit, in 2 iunie, la Bucuresti, pentru a treia evaluare a acordului stand-by, cea mai importanta tema de pe agenda discutiilor cu autoritatiile vizand posibilitatea reducerii CAS cu 5 puncte procentuale de la jumatatea anului.

Eveniment Quarterly Report

Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Klaus Iohannis a promulgat legea care sancționează neregulile în utilizarea fondurilor europene
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat marţi, 3 octombrie, legea privind constatarea şi sancţionarea neregulilor apărute în obţinerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor...
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Victor Negrescu a denunțat acțiunile AUR în plenul Parlamentului European: „Un partid extremist a decis să politizeze educaţia, să incite la ură”
Vicepreşedintele Comisiei pentru Educaţie din Parlamentul European, Victor Negrescu, a criticat în plenul legislativului european de la Strasbourg atacurile AUR asupra profesorilor și...
#PNL PDL intalnire comuna FMI, #delegatia FMI Romania scadere CAS , #PNL