Presa de azi: Liberalii "batuti in cap" se cearta cu "prostii" din PD-L

Luni, 01 Septembrie 2008, ora 06:48
1846 citiri
Presa de azi: Liberalii "batuti in cap" se cearta cu "prostii" din PD-L
Foto: Jurnalul National

Liderii PNL si PD-L au profitat de prezenta la scolile de vara ale tinerilor din cele doua partide si s-au dezlantuit unii impotriva altora. Calin Popescu-Tariceanu, Ludovic Orban si Vasile Blaga nu au facut economie de apelative.

PNL si PD-L, injuraturi la malul marii, titreaza Evenimentul Zilei in editia de luni. Politicienii i-au scolit pe tinerii din partide cum sa abordeze relatia cu adversarii: "prosti", "ciori vopsite", "suma de gasti".

Invitat, sambata, sa vorbeasca la scoala de vara a tineretului liberal de la Costinesti, Tariceanu i-a explicat unui "junior" cum sa procedeze atunci cand celelalte partide incearca sa-si asume reusitele guvernului.

"Sigur, fiecare poate sa se lipeasca la o initiativa sau alta. Anul trecut, cand am decis majorarea pensiilor, PSD a fost mai istet, aia de la PD au fost mai prosti, pentru ca au spus 'ce prostie, majorati pensiile, n-aveti de unde sa dati banii'", a afirmat premierul.

"Instructajul" a fost continuat de vicepresedintele Ludovic Orban, care a caracterizat PD-L drept "o cioara care acum e la malul marii si e deghizata, in pescarus", aluzie la provenienta PD-L din fostul FSN.

Replica a venit de la secretarul general al PD-L Vasile Blaga, aflat in mijlocul tinerilor democrat-liberali. "Premierul Romaniei, care s-a chinuit trei ani si jumatate sa ne arate ca este bine crescut, ieri, probabil batut de soare in cap, si-a iesit din pepeni si ne-a facut cum nu ne permitem sa facem pe nimeni", a reactionat Blaga.

Prostii si adunaturile, este titlul din Jurnalul National, precizand ca tinerii PNL si PD-L au invatat secretele discursului politic de succes.

Tineretul liberal si cel democrat-liberal au primit la Costinesti o lectie de dialog politic de la liderii celor doua partide. Astfel, viitorii politicieni au invatat de la lideri ca adversarii lor sunt "secte", "adunaturi", "prosti", "batuti in cap de soare" sau "ciori deghizate in pescarusi".

Liberalii si democratii s-au adunat la sfarsitul saptamanii trecute la Costinesti, ambele partide organizandu-si in aceeasi perioada scolile de vara pentru tineretul din partid. Tabara liberala s-a asezat la Hotel Forum, cea democrat-liberala, la Vox Maris. Intre ele, o straduta suficient de ingusta ca sa se auda invectivele pe care cele doua tabere si le aruncau peste gard. Si n-au fost putine.

A inceput vicepresedintele PNL Crin Antonescu. Vorbind despre partidele de stanga, a facut diferenta dintre partidele adevarate si "secte", adica PD-L. A continuat premierul Calin Popescu Tariceanu, care a spus intr-o prelegere tinuta sambata in fata tineretului liberal ca in Romania sunt doua partide (PSD si PNL - n.r.) si-o "adunatura" (PD-L - n.r.).

De peste drum, democratii au ripostat. Cel mai mult i-a enervat faptul ca premierul i-a facut prosti, iar secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a spus si el ca pe Tariceanu probabil "l-a batut soarele in cap" cand a spus asa ceva. Si daca democrat-liberalii sunt "o adunatura", atunci liberalii sunt si ei "o adunatura de gasti, pe care le tine inca laolalta ciolanul", le-a spus Blaga tinerilor din partidul sau.

Din Gardianul aflam ca Liberalii "batuti in cap" se cearta cu "prostii" din PD-L. Despartiti de o strada la Costinesti, liberalii si democrat-liberalii se acuza unii pe altii ba ca sunt "prosti", ba ca sunt "batuti in cap de soare" si se dedau la "replici golanesti".

De pe margine, Elena Udrea remarca impaciuitoare ca "bustul gol al lui Stolojan" este mai impresionant decat "sicanele fasaite" pe care le arunca Tariceanu impotriva pedelistilor.

Aflati fiecare la mare cu propriile scoli de tineret, liberalii si democrat-liberalii si-au aruncat replici dure unii altora de peste gard.

Premierul Tariceanu e cel care a dat startul, facandu-i pe oamenii lui Boc "prosti" pentru modul in care au criticat decizia Guvernului de majorare a pensiilor.

Atacurile premierului nu s-au oprit aici, acesta expunandu-si, la cerere, parerea despre democrat-liberalii lui Boc. In opinia sa, in Romania sunt doar doua partide (PNL si PSD) si o adunatura, respectiv PD-L , "o formatiune de conjunctura, fara nici un fel de ideologie si cu o existenta efemera".

"Noi nu suntem prosti, asa cum ne-a facut Tariceanu", a venit replica secretarului general al PD-L, Vasile Blaga, uimit de criticile premierului, care vreme de 3 ani si jumatate "a incercat sa arate ca este bine crescut. (...) Probabil ca a fost batut de soare in cap", a incercat Blaga sa-si explice atacul premierului impotriva fostilor parteneri de guvernare.

El i-a linistit pe tinerii democrat-liberali, spunandu-le ca sunt frumosi si destepti si ca liderul PNL nu se poate lauda ca are atatia membri de partid cati tineri are PD-L la Scoala de Vara de la Costinesti.

Si Gandul scrie in editia de luni ca PNL-istii si PD-L-istii se fac intre ei "prosti" si "pigmei". Liderii PD-L au asteptat pana duminica pentru a le da liberalilor o replica.

Vasile Blaga a concluzionat ca premierul Tariceanu a fost probabil "batut in cap de soare" cand s-a referit la pedelisti ca fiind "o adunatura" si "prosti", renuntand la aparentele de "bine crescut" pe care a incercat sa le pastreze trei ani si jumatate.

"Daca dumneavoastra si noi suntem o adunatura, la cat sunteti de frumosi si destepti, atunci da, suntem o adunatura", le-a spus Vasile Blaga tinerilor democrat-liberali.

Reactia democrat-liberalilor vine dupa ce seful PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, i-a atacat dur pe democrat-liberali, la sfarsitul saptamanii trecute, numindu-i "prosti", spre deosebire de social-democrati, pe care ii gaseste "mai isteti".

La randul sau, Flutur i-a ironizat pe pesedisti si liberali pentru tentativele lor "nefiresti" de mariaj care ii transforma in "bigami" - recasatoria fortata PSD-PC, mariajul PNL-PNtCD in care te trezesti ca "mireasa-i furata". Flutur crede ca liberalii sunt niste "pigmei", in comparatie cu fondatorii PNL.

Schimbul de injurii s-a terminat insa cu concluzia ca liberli sunt preferabili in cazul in care PD-L nu va reusi sa faca singur Guvernul sau sa treaca prin Parlament o formula de Executiv minoritar.

Prostii de azi, partenerii DA de ieri, titreaza Ziua. Liderii liberali si democrati, stransi la Costinesti la Scolile de vara ale organizatiilor de tineret, s-au contrat dur in weekend, calificandu-se unii pe altii drept "adunaturi de conjunctura" si "gasti de interese".

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a caracterizat sambata drept "prosti" pe democrat-liberali, referindu-se la faptul ca acestia nu au sustinut majorarea pensiilor, spre deosebire de PSD, care "a fost mai istet".

Liderul liberal s-a referit la PD-L ca la o "formatiune de conjunctura, care nu are nici un fel de ideologie" si ca o "adunatura" care va avea o existenta efemera.

Un alt lider liberal, Ludovic Orban, a ridiculizat anuntul candidaturii lui Theodor Stolojan pentru functia de premier. "Vad ca este scos de la naftalina, imbracat intr-un costum nou-nout, aproape de costumul lui Adam, in care indrazneste sa se prezinte opiniei publice ca viitor sef al Guvernului", a declarat Orban la Costinesti.

"Noi nu suntem prosti, cum ne-a facut Tariceanu. Premierul Romaniei, timp de 3 ani si jumatate, a incercat sa arate ca este bine crescut. A fost probabil batut de soare-n cap", a fost replica secreta-rului general al democrat-liberalilor Vasile Blaga.

El a afirmat ca este imposibil sa guvernezi alaturi de oameni "care ne fac prosti si ne considera o adunatura".

David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
David Popovici s-a lăsat de școală la 19 ani. Care e motivul
Înotătorul român David Popovici (19 ani) a luat o decizie radicală privitoare la studiile sale, renunțând la facultate după mai puțin de un an. Conform Fanatik.ro, David Popovici și-a...
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
#PNL, #PDL, #lideri, #injuraturi, #litoral, #scoala, #vara , #Calin Popescu Tariceanu