Armata celor 600 de alesi (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Vineri, 14 Decembrie 2012, ora 21:00
7556 citiri
Armata celor 600 de alesi (Opinii)
Foto: Arhiva

Exista cateva motive pentru care cele doua armate de alesi ai neamului - cea deja stabilita in noul Parlament si aceea care se va forma in viitorul Guvern - ar trebui sa tremure la gandul ca nimic nu va mai fi la fel ca inainte, iar excentricitatile lor, arogantele si sfidarile bunului simt elementar cu care ne-au obisnuit s-ar putea sa fie decontate toate, din trecut si pana-n prezent, doar de catre domniile lor.

In 2009 romanii au votat pentru 300 de parlamentari, distribuiti intr-o singura camera. S-au trezit trei ani mai tarziu cu 600 de alesi in aceleasi doua camere, deja mult prea mici pentru nevoile lor tot mai mari.

Se spune ca vreo suta de parlamentari nu vor avea loc pe scaune si vor atarna la balcoane, in pericol oricand sa cada peste balustrada, daca ii ia somnul ca pe norocosii lor colegi din bancile de la parter.

In acelasi timp, Ponta ii ameninta promitandu-le ca nu le va da niciun ban in plus - sa se descurce, sa taie si sa isi imparta saracia de pe vremea cand erau doar putin peste 470.

Politicienii nostri ar trebui sa plesneasca de mandrie. Nu doar ca locuiesc in a doua cladire cea mai mare din lume, dupa Pentagon, dar ii depasesc numeric si pe alesii Statelor Unite, care nu se pot mandri decat cu vreo 530 de congresmani, care se impart totusi la o populatie de peste 300 de milioane de locuitori si un buget infinit mai generos. Insa ce-i al nostru e pus deoparte: decat mare si gol, mai bine plin si bogat.

Cum ar spune o vorba de-a locului: suntem prea saraci pentru un parlament atat de mic, sa facem deci unul trainic si grandios. Invidiosi parca pe soarta colegilor din Parlament, imuni la orice masura pe care CCR ar putea considera sa o ia in seama in privinta lor, liderii USL planuiesc si au anuntat deja aproape dublarea numarului de ministere din Guvern.

Evident - vom avea cate un Executiv in toata regula pentru PSD-UNPR, si un altul pentru cealalta jumatate a Uniunii - PNL-PC.

Cum e foarte posibil ca Traian Basescu sa-i dea pana la urma un nou mandat lui Victor Ponta, e si mai probabil ca planurile anuntate pana acum de catre liderii USL la nivel de intentie sa se si adevereasca in viitorul apropiat.

Din perspectiva viitorului nici nu mai conteaza cine poarta intreaga raspundere a conceperii si nasterii monstruozitatii din Parlament. Stim ca PDL a insistat sa mearga inainte cu actuala lege care pana la urma le-a si fost de un nesperat ajutor - i-a aruncat de pe locurile doi si trei, prin voia sortii redistribuirii, direct in balcoanele arhipline ale Parlamentului.

Dar nu pedelistii si ceilalti fosti guvernanti vor plati in viitor, nici traseistii de ieri - actuali reprezentanti ai noii Puteri de prin Parlament sau Guvern. Iar vremea platii va veni.

La cate bucurii le-a pregatit deja Guvernul Ponta romanilor pentru anul care urmeaza - de la majorari de taxe si impozite, la cresteri de preturi in urma liberalizarii energiei si majorari de tarife la carburanti - atat mai trebuie pentru ca bomba cu ceas sa fie detonata: doua gasti tot mai mari de lacomi puturosi, adormiti si urmariti penal.

Evident, nu toti sunt asa. Exista si exceptii, dar ele nu vor salva imaginea de ansamblu, daca majoritatea lor nu isi va face treaba si va continua sa sfideze cu cinism rabdarea unui popor tot mai sarac si mai batjocorit.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#parlament 600 alesi, #rezultate alegeri parlamentare , #guvern