Comisia Juridica din Senat amana dezbaterea Legii gratierii. Serban Nicolae: Oamenii sunt fie foarte prosti, fie foarte ticalosi

Marti, 07 Martie 2017, ora 19:20
9684 citiri
Comisia Juridica din Senat amana dezbaterea Legii gratierii. Serban Nicolae: Oamenii sunt fie foarte prosti, fie foarte ticalosi

Comisia Juridica a Senatului a amanat cu doua saptamani dezbaterea proiectului de lege privind gratierea colectiva trimis de Guvernul Grindeanu la Parlament.

Sedinta de marti a Comisiei s-a axat pe dezbaterea modificarii Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate, astfel ca pentru Legea gratierii a mai ramas putin timp pana la ora programata pentru incheierea sedintei, ora 18.00. In consecinta, Serban Nicolae, presedintele Comisiei, a propus amanarea dezbaterilor.

El a spus ca exista timp suficient pentru dezbaterea proiectului, pentru ca termenul de adoptare tacita se implineste pe 25 aprilie.

La iesirea de la sedinta, Serban Nicolae si-a sustinut in continuare amendamentele depuse luni, chiar daca inclusiv Liviu Dragnea a spus ca nu este de acord cu gratierea faptelor de coruptie.

"Eu nu sunt deloc suprins de dreptul la opinie, de faptul ca oamenii au opinii diferite si ca pot sa le exprime. Ma surprinde faptul ca altora li se pare anormal ca doi oameni sa aiba opinii diferite. Este opinia opiniei domniei sale, a dlui Dragnea, este opinia domniei sale, in cazul dlui Toader, este opinia mea, in cazul meu. Lucrurile astea sunt supuse dezbaterii. A porni de la premiza ca toti trebuie sa avem o opinie publica, asa cum era pe vremuri, cu opinia unica ce emana de la partid si de la conducatorul iubit, mie mi se pare ca este o perioada de mult depasita. Din punctul meu de vedere, dreptul la opinie este un lucru firesc, mai ales in Parlament, acolo unde se propun dezbateri", a declarat Serban Nicolae, potrivit Mediafax.

Despre reactiile aparute in presa fata de amendamentele depuse de el, Nicolae a spus: "Am vazut foarte multe speculatii, avalansa de ineptii este inepuizabila, oamenii sunt fie foarte prosti, fie foarte ticalosi".

"Nu era nimic secret, nimic pe ascuns. Am vazut speculatia ca am asteptat sa plece Liviu Dragnea din tara, unii au foarte mult timp pentru speculatii", a continuat senatorul.

Acesta a mai spus ca nu crede ca PSD se va intruni sa ii ceara sa retraga amendamentele, ci cel mult le va respinge.

"Domnul Dragnea nu a spus niciodata ca ar fi interesat de o lege a gratierii, a vorbit in nume personal", a adaugat el.

Serban Nicolae este autorul controversatelor amendamente aduse la lege prin care se propune sa fie gratiate inclusiv fapte de coruptie precum: luarea si darea de mita, traficul de influenta si abuzul in serviciu.

Desi este liderul senatorilor PSD, Serban Nicolae sustine ca nu s-a consultat cu colegii sai inainte de depunerea amendamentelor care au scandalizat opinia publica.

Initiativa sa nu este sustinuta declarativ nici de presedintele PSD Liviu Dragnea, nici de premierul Sorin Grindeanu. Nici ministrul Justitiei, Tudorel Toader, nu este de acord cu Serban Nicolae.

Presedintele Klaus Iohannis a declarat ca are incredere in Parlament ca nu va va gratia faptele de coruptie.

Senatul este prima camera sezizata, Camera Deputatilor fiind decizionala in cazul acestui proiect.

Citeste si:
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Cum a ajuns un deputat PSD să se întoarcă desculț acasă: "Știi ce greu este să găsești mărimea 48 în România?"
Deputatul PSD, Daniel Ghiță, fost luptător K1, a anunțat că i s-au furat adidașii dintr-o sală de antrenament și a ajuns acasă desculț. Acesta a subliniat că nu este primul incident...