Motiunea de cenzura este citita luni in plenul Parlamentului

Luni, 06 Februarie 2017, ora 09:12
2758 citiri
Motiunea de cenzura este citita luni in plenul Parlamentului
Foto: Captura video Digi24

Motiunea de cenzura a PNL si USR impotriva Guvernului Grindeanu va fi citita luni, la ora 12:00, in sedinta de plen comun al Camerei Deputatilor si Senatului, urmand ca votul final sa fie dat numai dupa adoptarea bugetului de stat pe 2017, ceea ce e planificat sa se intampla marti.

Premierul Sorin Grindeanu crede ca majoritatea PSD-ALDE isi va proba soliditatea in Parlament, in timp ce presedintele PNL, Raluca Turcan, spera ca motiunea va fi votata si de parlamentari social-democrati.

Cel mai probabil, aceasta va fi votata a doua zi dupa adoptarea bugetului de stat pe anul 2017, existand in prealabil sedinta Birourilor Permanente Reunite pentru a fixa data de dezbatere, inclusiv cu timpii alocati pentru dezbatere si vot.

PNL si USR au depus miercuri, la Camera Deputatilor, motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu, liderul Patidului National Liberal, Raluca Turcan, afirmand ca aceasta este solutia "legala si institutionala" pentru demisia Guvernului.

Motiunea de cenzura impotriva Guvernului Grindeanu contine o serie de critici dure la adresa coalitiei PSD-ALDE, pe care PNL si USR o acuza de legalizarea furtului prin adoptarea ordonantei de urgenta privind modificarea codurilor penale si a proiectului de lege privind gratierea.

"Renuntati la legalizarea furtului in Romania (...) Romanii nu vor gratierea si salvarea politicienilor corupti. Legiferarea in folos propriu nu este o solutie pentru Romania pentru ca nu face decat sa slabeasca statul de drept si sa ne slabeasca ca natiune.

Va somam sa renuntati la actiunile impotriva respectarii legii, sa renuntati la a proteja si a atenta la viata, siguranta si viitorul romanilor. Nu va mai ascundeti in spatele unui vot pe care cetatenii vi l-au acordat cu buna credinta si deschideti larg ochii pentru a vedea ca nu guvernati o Romanie minoritara a celor corupti", se arata in textul motiunii de cenzura.

Premierul Sorin Grindeanu a declarat duminica seara, la Romania TV, ca "lucrurile sunt cat se poate de clare", iar motiunea de cenzura a PNL si USR nu va trece, deoarece PSD are majoritate in Parlament, iar el se bazeaza pe acest lucru.

"Eu ma bazez si Guvernul se bazeaza pe o majoritate in Parlament. Am primit votul Comitetului Executiv National al PSD in urma cu doua zile, un vot de incredere pentru noi ca si Guvern, ceea ce inseamna ca inclusiv vot in Parlament. De aceea va spuneam ca acest Guvern se bazeaza in continuare pe o majoritate solida in Parlament", a completat Sorin Grindeanu.

Duminica, ziua in care Guvernul a aprobat OUG pentru abrogarea celei prin care erau modificate Codurile Penale, au continuat protestele in toata tara, inregistrandu-se un numar record de manifestanti, care au cerut demisia Guvernului.

In Piata Victoriei din Capitala au protestat peste 280.000 de oameni, fiind cel mai mare numar de participanti de la debutul manifestatiilor, in timp ce alte 350.000 de persoane au iesit sa protesteze si in alte orase din tara, dar si in dispora.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#motiune cenzura citita Parlament luni, #motiune cenzura Parlament, #motiune cenzura vot final , #motiune cenzura
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5
Oricum, se va ajunge la anticipate! De aceea, pentru sărirea unor e