Sfarsit de an in Absurdistan

Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 14:41
4232 citiri
Sfarsit de an in Absurdistan
Foto: Arhiva Pixabay

Unde se gaseste Romania in acest final de an? E relativ simplu de localizat. Sub Dragnea si Tariceanu a realunecat in Absurdistan. Iar cu ai lor PSD-Iordache-Nicolicea-Nicolae-Badalau va ajunge chiar mai rau.

Din pricina despotismului si dogmatismului ei, intr-o epoca in care pana si rusii incercau sa-si reformeze bolsevismul, Cehoslovacia si-a binemeritat numele de Absurdistan. Il obtinuse cu onor, in 1989. I-l atribuise dramaturgul si disidentul Vaclav Havel.

Pe atunci, tara al carei prim sef de stat dupa eliberarea ei de comunisti avea sa devina Havel, scriitorul patriot, mai era, alaturi de Germania rasariteana, ultima aliata stalinista a Romaniei ceausiste.

Din care, cum se stie, se fugea pe capete. Fugea de frig, de frica si de foamea ceausista cine putea. Putini au rezistat mirajului strainatatii daca nu erau siliti. Intre cei cativa patrioti ca Doina Cornea si Radu Filipescu, ramasi voluntar in tara, se mai intalnea la Bucuresti cate o rara avis. Oameni ca Andrei Plesu, care a refuzat atunci sa emigreze.

N-am citit demult cuvinte mai amare, verdict mai devastator decat cel continut in marturisirea acestui experimentat ganditor. Reflectand la propriul sau destin, precum si, neindoielnic, la al compatriotilor sai, el admitea ca, daca ar fi fost mai tanar, s-ar fi gandit sa emigreze, desi, inainte de 1989, a refuzat in mai multe randuri s-o faca.

"Ma tem ca as pleca. As lua o pauza, pentru ca sunt momente in care exasperarea, dezgustul si nefericirea ating cote care sunt greu de dus". Reiese ca in Romania este ori e pe cale sa fie in curand mai rau decat sub Ceausescu. Ne pare oare absurd acest verdict?

Hai sa stam stramb si sa judecam drept. Sub Ceausescu se fura pe rupte. Se facea foame, in case domnea gerul, securitatea, ca dictatorul pe ecrane, era ubicuua, oligarhia securista profita.

"Fie painea cat de rea, tot mai buna-n tara mea, America", scandam, cand credeam ca nu ne-asculta baietii cu ochii albastri. Dar macar aparenta legii continua sa fie respectata. Or, cum va arata tara dupa legiferarea faradelegii de catre ALDE-PSD-UDMR?

Aceasta alianta nu s-a multumit sa-ncerce, iata, sa puna in catuse atat politia, procuratura si pe judecatorii judecand hotiile, coruptia, violurile si asasinatele. Ci isi ofera si resuscitarea intr-o forma net mai costisitoare pentru buzunarele romanilor a Ordononatei 13, initiind un nou proiect normativ, cu dedicatie pentru infractorul lider al PSD Dragnea, care fixeaza pragul la hotia prin abuzul in serviciu, cu nesimtire maxima, la 200.000 de euro.

Daca s-ar adopta aceasta modificare legislativa, s-ar rezolva subit si unul din dosarele in care este inculpat seful Camerei Deputatilor, Dragnea. Alte dosare s-au vazut lichidate de celelalte modificari ale Codului Penal si ale Codului de Procedura Penala. Trai pe vatrai pe milionarii si pe miliardarii hoti ai tarii.

In schimb, saracii ei au toate sansele sa infunde puscariile romane ca in Anglia secolului XIX.

Caci un proiect al Guvernului Tudose prevede inchisoarea de la unu la sase ani pentru datornici, care omit "cu intentie" plata unor taxe si contributii timp de 30 de zile. ANAF, Puterea, oligarhia mafiota si clientela lor politica vor inflori. Inrobiti de Fisc, rumanii redevin iobagii lor.

Iata viitorul luminos daruit tarii de un partid functionand sub sigla social-democrata, care preda totusi Romania unei clici de boieri ex-securisti si nomenclaturisti transformati in promotorii unui capitalism salbatic de tip Manchester.

Aceasta gasca tocmai arunca in aer si Decalogul, de vreme ce Sfanta Scriptura ne obliga sa nu asasinam, sa nu furam, sa nu depunem marturie mincinoasa.

Intrucat putini oameni cinstiti isi vor mai permite sa traiasca intr-o tara condusa atat de anapoda, e limpede ca patriotismul s-a scumpit si a devenit un mare lux. Un lux pe care prea putini si-l vor putea permite pe viitor. Dat fiind pretul piperat al ramanerii in tara, dorul de duca, ori surmenarea, o imensa oboseala, o resemnare si-o sfarseala fara margini i-au apucat pe multi.

Letargia, depresia, lehamitea si fatalismul sunt intre altele efectul, in sine dezastruos, al insolentei, arogantei si trufiei cu care niste indivizi intelectual submediocri scot din democratie si din Europa, intr-un singur an, un stat pe care totusi foarte multi romani il vor de drept.

Lor nu le-a scapat faptul ca la halucinanta expulzare a Romaniei din civilizatie, calusarii mafiei PSDiste n-au procedat doar intr-un ritm febril, ci si-n total dispret fata de normele oricaror state avansate, oricarei culturi demne de acest nume.

Au facut-o in pofida opozitiei articulate de mii de magistrati romani, in pofida dezaprobarii presei libere si in raspar cu voia sutelor de mii de protestari de acum un an, cu avertismentele Departamentului de Stat american, ale Comisiei Europene, ale Consiliului Europei, ale ambasadorilor principalilor parteneri.

Sa ne miram ca romanii se resemneaza? Pai cum sa se mobilizeze, alimentati, descurajati cum sunt de acest spectacol, de emigrari, de dezinformatorii de serviciu si de retarzii din intelectualitatea autohtona vehiculand miticul agitprop care sustine ca mamaliga nu ar exploda?

Si ca, in ciuda tinerilor scandand "vom fi morti si vom fi liberi", n-ar fi avut loc pasamite, in 1989, o revolutie? Ci doar un puci, dupa vanzarea prezumtiva a tarii de catre Occident, "la Malta, ca la Yalta"?

Cine sa mai #reziste in conditiile in care orice tentativa de unire si organizare politica a rezistentilor e insotita de intense campanii de avertizare si discreditare a celor care chiar incearca sa extraga impotmolita caruta a tarii din noroi prin dialog, spre a-i da o sansa de salvare a egalitatii cetatenilor in fata legii si a unei vieti demne pentru copiii lor?

Atentie insa. Se insala grav cei care ii subestimeaza pe romani. I-am vazut si auzit pe tinerii protestatari care i-au transmis un salutar mesaj premierului, cerandu-i sa opreasca nebunia. Chiar daca multi si-au luat lumea in cap si prea putini se mai intorc. Nu s-au terminat patriotii nici in Absurdistan, la acest dezastruos capat de an.

Petre M.Iancu

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Romania Absurdistan coruptie PSD , #politica interna