Lista ministrilor pe care Ponta vrea sa-i remanieze - surse

Marti, 25 Noiembrie 2014, ora 21:38
8361 citiri
Lista ministrilor pe care Ponta vrea sa-i remanieze - surse
Foto: Facebook/Ioana Petrescu

Ioana Petrescu (Finante), Remus Pricopie (Educatie) si Constantin Nita (Economie) se numara printre ministrii care ar putea fi remaniati de premierul Victor Ponta, din viitorul Cabinet urmand sa nu mai faca parte nici majoritatea ministrilor delegati, potrivit unor surse politice.

Sursele citate au aratat ca, in afara de Petrescu, Pricopie si Nita, care sunt ministri plini, Ponta ar putea sa-i remanieze si pe Mihnea Costoiu (ministru delegat pentru Cercetare), Bogdan Stanoevici (ministru delegat pentru Romanii de pretutindeni), dar si pe alti ministri delegati, cu scopul de a comasa ministerele.

Ministri delegati mai sunt Darius Valcov (Buget), Florin Jianu (IMM-uri si Turism), Doina Pana (Ape, Paduri si Piscicultura), Razvan Nicolescu (Energie), Aurelia Cristea (Dialog social).

Ponta are de gand sa remanieze Guvernul dupa 10 decembrie

Pe de alta parte, surse parlamentare au precizat ca premierul Victor Ponta i-ar fi promis liderului PLR, Calin Popescu-Tariceanu, doua posturi de ministri in viitorul Guvern, unul dintre acestea fiind portofoliul Finantelor.

Sursele citate au mai aratat ca vicepremierii actuali vor fi mentinuti si in viitorul Cabinet.

Premierul Victor Ponta va propune, dupa data de 10 decembrie, in discutia coalitiei de guvernare, o restructurare a Guvernului, in asa fel incat si PLR sa fie reprezentat la nivel de ministri in cadrul Guvernului.

"Prin prevedere constitutionala, in momentul in care o alta formula politica intra in componenta Guvernului, trebuie un vot in Parlament, ori pentru ca sa intre PLR cu siguranta va fi un vot", a precizat premierul Victor Ponta, marti.

El a evitat sa precizeze de ce ar fi nevoie de un vot in Parlament in conditiile in care PLR nu exista din punct de vedere juridic, iar cooptarea unor membri ai acestei formatiuni in Cabinet nu ar reprezenta, asadar, o modificare a componentei Executivului.

"Trebuie sa stabilim juridic si de aceea ne-am luat si timpul necesar pentru a face aceasta propunere. Dupa doi ani de guvernare o sa vedem exact, poate o sa fie mai putini ministri, o sa vedem exact ca si repartizare a portofoliilor. Asta inseamna o restructurare, o repornire a Guvernului pentru 2015-2016", a precizat Ponta.

El a spus ca PLR va avea in viitorul Guvern "exact ponderea" pe care o are aceasta formatiune in Parlament.

Ponta a mai precizat, marti, ca nu are niciun semnal privind retragerea UDMR de la guvernare. Precizarea a fost facuta dupa ce senatorul Marko Bela, fost presedinte al UDMR, a declarat ca Uniunea va discuta saptamana aceasta, de principiu, despre o noua majoritate cu PNL si probabil in 2015 va incerca formarea unei alte majoritati parlamentare.

#remaniere Ioana Petrescu Nita Pricopie, #Ponta guvern remaniere ministri, #Ponta guvern ministri remaniati , #remaniere