Postul intermitent funcționează pentru slăbit doar dacă urmezi această regulă. "Este cea care face diferența, nu pauzele lungi între mese"

Duminica, 28 Ianuarie 2024, ora 05:31
7222 citiri
Postul intermitent funcționează pentru slăbit doar dacă urmezi această regulă. "Este cea care face diferența, nu pauzele lungi între mese"
Persoană care se cântărește FOTO Unsplash

Postul intermitent devine tot mai popular ca modalitate de a încerca să pierzi în greutate renunțând la mese.

O nouă recenzie concluzionează că restricția dietetică s-ar putea să nu fie suficientă pentru a elimina grăsimea corporală, cel puțin nu doar prin ea însăși.

Cercetători de la Universitatea din Sudul Danemarcei și Universitatea Wageningen din Olanda au sintetizat cunoștințele existente despre practica postului.

Postul intermitent trebuie combinat cu gestionarea aportului de calorii

Au fost colectate date considerabile de-a lungul anilor, acoperind multiple aspecte ale modului în care postul intermitent afectează organismul. Unul dintre principalele aspecte este că postul intermitent trebuie combinat cu gestionarea aportului de calorii pentru a vedea orice pierdere în greutate.

Reducerea caloriilor totale este cea care face diferența, nu pauzele lungi între mese.

"Când practici postul intermitent, regula fundamentală rămâne aceeași: ar trebui să consumăm mai puține calorii decât ardem, dacă vrem să pierdem în greutate", spune biologul molecular Philip Ruppert de la Universitatea din Sudul Danemarcei.

"Aceasta înseamnă că postul intermitent nu îți oferă permisiunea de a mânca cantități nelimitate de alimente. Este fiziologie de bază, și postul nu poate schimba asta."

În recenzie sunt analizate multiple aspecte, privind efectele postului intermitent la nivel molecular. Acestea includ eliberarea descompunerii rezervelor de acizi grași ale organismului pentru a furniza energie și cetoza (când rate ridicate ale acestei descompuneri duc la producerea de către ficat a cetonelor).

Sentimentele de euforie pe care le experimentează unele persoane după mai multe zile de post

Articolul abordează, de asemenea, sentimentele de euforie pe care le experimentează unele persoane după mai multe zile de post, pe măsură ce sentimentele de extaz încep să înlocuiască senzațiile de foame - poate în răspuns la schimbările proceselor chimice din organism și creier.

Aceasta este o experiență pe care însuși Ruppert a trăit-o în timpul postului. Deocamdată, oamenii de știință nu sunt siguri de motivul pentru care se întâmplă acest lucru, dar o posibilitate este că cetozele furnizează energie mai eficient creierului, astfel încât acesta să funcționeze într-o stare mai fericită.

"Creierul este alimentat cu cetoze în timpul postului", spune Ruppert. "Poate asta explică de ce poți experimenta această claritate."

Există diferite abordări ale postului intermitent, cu unele persoane care nu mănâncă în anumite ore ale zilei și altele care nu mănâncă în anumite zile ale săptămânii. Multe figuri publice cunoscute au adoptat, de asemenea, aceste diete.

Numeroase beneficii pentru sănătate ale postului

Echipa de cercetare indică numeroase beneficii pentru sănătate ale postului, în afara pierderii în greutate, care au fost înregistrate, inclusiv scăderea tensiunii arteriale. Cu toate acestea, este clar că fiecare persoană reacționează diferit la post, și este important să consulți un medic dacă iei în considerare reducerea aportului alimentar, scrie sciencealert.com.

"Există, într-adevăr, multe beneficii pentru sănătate ale postului intermitent, dar postul în sine nu duce la o pierdere semnificativă în greutate", spune Ruppert.

Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Cum să slăbești sănătos și rapid până de Paște
Kilogramele puse încet, încet în jurul taliei încep să te facă să privești cu furie la toaletele de petrecere din garderoba ta? Nu mai poți suporta încă o cheltuială în plus pentru a...
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Cum s-a „răzbunat” un bărbat părăsit de soție pentru că era prea gras: ”A fost o lovitură devastatoare” FOTO
Un bărbat a fost părăsit de soție pentru că era „prea gras”. După această lovitură, el și-a schimbat în totalitate stilul de viață. Stephen Ringo cântărea în momentul...
#post intermitent slabire, #slabit, #regula, #calorii , #metode slabire