Berceanu: E ciudata "iubirea neinteleasa" a liberalilor fata de PSD

Luni, 14 Decembrie 2009, ora 15:21
3473 citiri
Berceanu: E ciudata "iubirea neinteleasa" a liberalilor fata de PSD
Foto: Realitatea TV

Vicepresedintele PD-L Radu Berceanu a declarat luni ca nu intelege ce ii tine in continuare aproape pe liberali de PSD, ca Traian Basescu este "doar o motivatie" pentru conducerea liberala de a-si pastra aceasta alianta, si ca peste tot in lume cei care castiga alegerile fac guvernul iar cei care pierd raman in Opozitie.

"Vad ca liberalii aproape in permanenta sunt foarte apropiati de PSD(...) Cu ajutorul lor ne-au dat afara de la guvernare si au rezistat doi ani cu sustinerea lor in Parlament(...) Acum vad ca s-au imbracat in geci rosii si aveau o mare bucurie daca iesea Mircea Geoana. Motivatia cu Traian Basescu e numai o motivatie. Ei au o apropiere, pentru mine cel putin ciudata si cred ca numai a conducerii, fata de PSD", a declarat Berceanu.

In opinia acestuia, Romania ar trebui sa aiba o guvernare puternica de dreapta, pentru ca majoritatea in Parlament in acest moment este de dreapta, asa cum au decis romanii prin vot.

"Si in Opozitie sa fie stanga care a pierdut alegerile(...) Dar asta se vede la suprafata. Banuiesc ca alte lucruri mai din strafunduri impiedica aceasta constructie", a mai explicat Berceanu criticandu-i pe liberali pentru "dorinta lor de a fi foarte apropiati si intr-o iubire neinteleasa cu PSD".

Totodata acesta a criticat si cerintele liberalilor de a primi asigurari ca nu vor fi dati afara de la guvernare daca vor intra in Executiv. "Pe noi nu ne-a asigurat nimeni ca Tariceanu nu ne da afara de la guvernare (...)Peste tot in lume premierul e de la partidul cu cei mai multi parlamentari, ministrii sunt proportionali cu numarul de parlamentari si fiecare partid ia si ministere mai importante si mai putin importante, asa e pe tot mapamondul", a mai spus Berceanu reamintind ca inainte de prezidentiale coalitia PSD-PNL-UDMR isi impartise in acelasi mod guvernul, in cazul in care ar fi castigat Mircea Geoana.

"Ei vor acum, dupa ce au sustinut cu foarte mare forta varianta perdanta, sa aiba mai mult decat ar fi castigat. E foarte interesant sa ceri mai mult acum, ca ai pierdut, decat daca ai fi castigat", a mai subliniat Berceanu.

In opinia acestuia repartizarea portofoliilor in Executiv trebuie sa se faca in functie de procentul rezultat la alegeri, dar "cine nu vrea sa participe la guvernare sa spuna cinstit".

De asemenea, Berceanu a subliniat ca partidele care vor decide sa guverneze impreuna in perioada urmatoare trebuie sa faca acest lucru pe principiul "si la bine si la rau", intr-o colaborare permanenta si totala, atat la centru cat si in judete.

"Nu mai trebuie sa avem variante 'partiale', cum a fost cu PSD, la Bucuresti la putere si in judete in Opozitie, sau la Guvern la putere iar in Parlament in Opozitie", a mai explicat el.

Forurile de conducere ale PNL se reunesc luni pentru a decide daca partidul intra sau nu la guvernare, dupa ce PD-L a demarat negocierile in acest weekend cu UDMR, minoritatile si parlamentarii independenti.

BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#alianta PSD PNL, #guvern dreapta, #alianta guvernare, #negocieri formare guvern, #Berceanu negocieri PNL , #stiri Radu Berceanu