Liberalii cer ca Regele Mihai sa se adreseze Parlamentului

Luni, 05 Septembrie 2011, ora 20:30
2315 citiri
Liberalii cer ca Regele Mihai sa se adreseze Parlamentului
Foto:princeradublog.ro

Liderii grupurilor parlamentare ale Partidului National Liberal, Puiu Hasotti si Calin Popescu-Tariceanu, au anuntat luni ca au demarat initiativa convocarii unui plen reunit, care sa ii permita Majestatii Sale Regele Mihai I sa se adreseze Parlamentului, in data de 25 octombrie, cu ocazia implinirii varstei de 90 de ani.

Anuntul a fost facut in cadrul sedintei comune a grupurilor parlamentare ale partidelor din cadrul Uniunii Social Liberale. Liderul deputatilor PNL, Calin Popescu-Tariceanu, a informat ca au fost depuse adrese oficiale catre birourile reunite, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Liderul deputatilor PNL a mentionat ca, legat de acest demers, a fost consultata Casa Regala. "Regele si-a dat consimtamantul si se simte foarte onorat si obligat din acest motiv", a precizat el.

"Cred ca invitarea Regelui pentru a se adresa Parlamentului are doua semnificatii: o semnificatie politica larga si una istorica. Semnificatia politica este, din perspectiva mea, aceea de a arata Romaniei care este rolul sefului statului intr-o democratie parlamentara, cu ce se ocupa seful statului, bineinteles, in contrapondere cu ce vedem ca se intampla astazi.

Pot sa va spun ca Regele Mihai este extrem de mahnit si extrem de ingrijorat de evolutia politica din ultimii ani. Sunt convins ca va gasi cuvintele potrivite pentru a putea transmite romanilor, cu acest prilej, mesajul pe care il vede un barbat cu adevarat de stat", a spus liderul deputatilor liberali.

Pe de alta parte, Calin Popescu-Tariceanu a adaugat ca, pentru discutarea si aprobarea acestei propuneri, este nevoie de o reuniune comuna a Birourilor celor doua Camere.

"Am aprecia foarte mult daca si grupurile parlamentare al PSD si colegii din PC ar sustine aceasta initiativa a noastra. Vreau sa subliniez faptul ca nu toti liberalii sunt monarhisti, dupa cum nici toti socialistii sunt republicani", le-a spus Tariceanu social-democratilor prezenti la sedinta comuna a parlamentarilor care apartin partidelor din USL.

La randul sau, Puiu Hasotti a afirmat ca a solicitat, impreuna cu Tariceanu, ca la aceasta sedinta sa nu existe niciun fel de interventie din partea vreunui grup parlamentar.

"Am solicitat, de asemenea, si sa nu fie invitata niciun fel de oficialitate. Deci, sa vina doar Regele, fara fosti presedinti, fara Curtea de Conturi, fara Patriarh, fara nimeni. (...) Ar fi cat se poate de frumos pentru Parlament, pentru Romania, pentru toata lumea, ca Regele sa vina cu un mesaj in fata Camerelor reunite", a conchis Hasotti.

C.B.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Regele Mihai Parlament, #Regele MIhai PNL , #stiri Regele Mihai