Rovana Plumb: PNL a preluat "filosofia austeritatii fara limite"

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 16:20
2588 citiri
Rovana Plumb: PNL a preluat "filosofia austeritatii fara limite"
FOto: site PSD

Presedintele interimar al PSD, Rovana Plumb, acuza PNL ca a preluat de la fostul PDL "filosofia austeritatii fara limite".

Declaratia a fost facuta in contextul in care presedintele Klaus Iohannis a retrimis vineri la parlament Codul Fiscal, iar liberalii au anuntat ca sustin anumite modificari, desi in prima instanta au votat legea alaturi de PSD.

"Prin pozitia exprimata ieri de liberali am avut confirmarea definitiva a disparitiei PNL si a preluarii totale a filosofiei pro-austeritate fara limite, promovata in guvernarea PDL. Astazi, stim ca o guvernare condusa de Catalin Predoiu, cu girul Alinei Gorghiu, va insemna sa nu se mai reduca TVA, sa nu se mai reduca CAS. Nu m-ar mira ca acesti oameni sa aiba in plan inclusiv revenirea asupra masurii de reducere a TVA la alimente.

Auzim discutii despre masuri compensatorii. Datele economice sunt cele care confirma sustenabilitatea masurilor propuse. Sigur, probabil ca cei din noul PDL s-ar gandi sa taie anticipat salarii, sa mai creasca alte taxe, sa reduca ajutoarele sociale pentru ca altceva nu stiu", sustine Rovana Plumb, liderul actual al PSD, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Presedintele Klaus Iohannis a refuzat sa promulge noul Cod Fiscal, adoptat aproape in unanimitate de Parlament, hotarand sa il retrimita, vineri, la Parlament, pentru reexaminare.

Iohannis retrimite Codul Fiscal la Parlament si subliniaza riscurile pe termen lung

Iohannis nu promulga Codul Fiscal, Teodorovici vrea sa-l fenteze: Va fi o surpriza neplacuta pentru cei care s-au opus azi

Reprezentantii Guvernului si ai PSD au avut reactii extrem de dure fata de aceasta decizie a presedintelui, premierul Ponta acuzandu-l ca fie vrea sa blocheze activitatea Guvernului, fie raspunde la comenzi externe, in defavoarea interesului national.

Ponta, despre respingerea Codului Fiscal: Poate se doreste sa fim o colonie

C.B.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#Rovana Plumb PNL austeritate, #Rovana PNL Cod fiscal, #Cod fiscal retrimis Parlament , #PSD