Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”

Marti, 05 Decembrie 2023, ora 15:52
4643 citiri
Nou scandal în Parlament între Virgil Popescu și George Simion: ”Hoțule”/”Prostule”
Virgil Popescu a fost bruscat de George Simion în 2022 FOTO captură video YouTube

Deputatul PNL Virgil Popescu a solicitat marţi, 5 decembrie, Biroului permanent, sancţionarea liderului AUR, George Simion, pe motiv că acesta a folosit, în şedinţa de plen din 29 noiembrie, invective şi calomnii la adresa lui.

Sesizarea vine după ce Popescu a fost reclamat, la rândul său, la conducerea Camerei Deputaţilor, de liderul grupului AUR, Ilie Coleşa, pentru situaţia creată în aceeaşi şedinţă de plen la dezbaterea ordonanţei de urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat Complexului Energetic Valea Jiului.

”În timpul dezbaterii, domnul deputat George Simion a utilizat o serie de cuvinte improprii unei dezbateri parlamentare la adresa mea cum ar fi: ”Hoţule” şi alte asemenea calomnii. Subliniez că nu este primul incident din plenul Camerei Deputaţilor în care acesta utilizează invective şi calomnii la adresa mea. De altfel, pe rolul Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi se află o sesizare din luna februarie 2022 nesoluţionată încă. Apreciez că este de neadmis utilizarea de invective şi calomnii în dezbaterile din Camera Deputaţilor, iar un astfel de comportament reprobabil trebuie sancţionat şi descurajat, avându-se în vedere impactul puternic pe care acesta îl are asupra societăţii”, a explicat Virgil Popescu în sesizare.

Luni, deputatul AUR Ilie Coleşa a reclamat, la rândul său, comportamentul ”inadmisibil” al lui Popescu.

”În ziua de miercuri, 29 noiembrie 2023, în cadrul dezbaterilor şi votului aferent şedinţei Camerei Deputaţilor, domnul deputat Virgil-Daniel Popescu a avut mai multe intervenţii de la tribuna Camerei, de fiecare dată proferând calomnii şi injurii cu trimitere directă la adresa deputaţilor AUR George-Nicolae Simion şi Dumitru Coarnă. Expresii precum: ”prost”, ”miliţian reşapat” nu au ce să caute în limbajul unui parlamentar român”, se arată în sesizarea trimisă luni de Biroul permanent Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor, prin care se cere declanşarea procedurii disciplinare împotriva lui Virgil Popescu.

George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#scandal parlament, #virgil popescu, #George Simion AUR , #stiri Virgil Popescu