Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ

Luni, 27 Martie 2023, ora 12:03
8044 citiri
Partidele de la putere, scădere ușoară, în timp ce USR și AUR câștigă procente. Ce formațiune a reușit să treacă pragul SONDAJ
PSD și PNL scad ușor în ultimul sondaj FOTO Captură Video

CURS a publicat un nou sondaj de tip omnibus, realizat pentru luna martie, din care reiese că principalele partide aflate la putere, PSD și PNL, se află într-o ușoară scădere, punctele acestora ajungând către opoziție.

Potrivit cercetării, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 33% dintre respondenți ar vota cu PSD, în scădere față de luna ianuarie 2023 atunci când partidul lui Marcel Ciolacu era cotat cu 36%. O scădere are loc și la PNL, care de la 22% în ianuarie a ajuns la 21% în cel mai nou sondaj din luna martie.

Procentajele puterii au mers către opoziție, în principal către USR și AUR. Partidul condus de Cătălin Drulă este cotat cu 9%, după ce, în ianuarie, avea 8%. De cealaltă parte, AUR este cotat cu 16%, o creștere cu două procente față de ianuarie.

O surpriză a ultimului sondaj este PMP, care este cotat cu 5%, despre peste pragul minim de intrare în parlament.

Întrebați dacă România merge într-o direcție bună sau greșită, 74% dintre respondenți au afirmat că țara noastră este pe o traiectorie „mai degrabă greșită”.

Pompierii, mai de încredere decât Armata

O altă schimbare surprinzătoare este încrederea românilor în diverse instituții. Drept noutate, Armata nu mai este cea mai de încredere instituție, fiind depășită de către Pompieri, care se bucură de o încredere multă / foarte multă a 83% dintre respondenți Armata are un nivel al încrederii de 67%, în timp ce Biserica are 64%.

La polul opus, partidele politice au doar 7% încredere din partea cetățenilor, parlamentul 8%, iar președinția și guvernul 9%.

#sondaj, #partide politice, #alegeri parlamentare, #PSD, #PNL, #USR, #aur , #sondaj