Ministrul Educatiei anunta cati elevi ar putea incepe scoala pe 8 februarie

Sambata, 23 Ianuarie 2021, ora 16:39
15602 citiri
Ministrul Educatiei anunta cati elevi ar putea incepe scoala pe 8 februarie

Ministrul Educatiei, Sorin Cimpeanu, afirma ca 1,4 milioane de elevi din totalul de 2,9 milioane ar putea merge la scoala din 8 februarie.

"Datele se pot schimba (...) vom vedea fotografia momentului in data de 2 februarie (...) O estimare facuta acum cateva zile era de 1,4 milioane de elevi din cei 2,9 milioane de elevi", a declarat Cimpeanu, sambata, la Digi 24.

El a precizat ca pentru cei 500.000 de studenti exista un alt regim, fiecare universitate urmand sa decida daca acestia vor face cursurile in sistem fizic, online sau hibrid.

"Am constituit un grup de monitorizare a actiunilor necesare pentru pregatirea scolilor la nivelul Ministerului Educatiei. Acest grup a cerut raportari cu o cadenta saptamanala cu privire la stocurile de substante sanitare, de masti si la toate celelalte elemente necesare asigurarii protectiei in scoli in momentul deschiderii acestora. In fiecare zi de vineri, din toata tara exista obligativitatea raportarii catre ministrul Educatiei a situatiei pana in data de 8 februarie si dupa 8 februarie, pentru a putea sa ne asiguram ca nu se produc sincope in elementele necesare protectiei starii de sanatate a celor care vor merge in scoli.

E vorba, acolo unde rata de infectare e sub 1 la mia de locuitori, de toate scolile, intre 1 si 3 la mie - de gradinite, invatamant primar si clase terminale si sa speram cat mai putine zone vor fi in scenariu rosu, acolo unde se deschid cu prezenta fizica doar gradinitele si clasele I - IV", a adaugat Sorin Cimpeanu.

Cum se vor respecta regulile de distantare la scoala. Ordin comun al ministrilor de la Educatie si Sanatate

Ministrul Educatiei recomanda parintilor sa fie mai atenti la starea de sanatate a copiilor cand ii trimti la scoala. "Apar probleme din cauza unei lipse de responsabilitate"

Citeste si:
Lucrare de 9,80 la Bacalaureat, notată cu 2,80. Ministrul Educației: "Este o eroare dramatică"
Lucrare de 9,80 la Bacalaureat, notată cu 2,80. Ministrul Educației: "Este o eroare dramatică"
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a prezentat vineri, 1 iulie, rezultatele finale la Bacalaureat, în sesiunea din luna iulie. 30.377 de note care au fost mărite, în urma contestaţiilor,...
Rezultate Bacalaureat 2022. S-au afișat notele finale după contestații, rata de promovare a crescut
Rezultate Bacalaureat 2022. S-au afișat notele finale după contestații, rata de promovare a crescut
Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat vineri, 1 iulie, că rata de promovare în prima sesiune a examenului național de Bacalaureat 2022 a crescut după rezolvarea celor 49.115...