Top 3 ministri ASA NU din Cabinetul Grindeanu, dupa analiza lui Valcov

Joi, 15 Iunie 2017, ora 09:14
8218 citiri
Top 3 ministri ASA NU din Cabinetul Grindeanu, dupa analiza lui Valcov
Foto: Facebook/Guvernul Romaniei

Ministrii de la Finante, Justitie si Tineret si Sport au cele mai multe obiective "neindeplinite", precizeaza raportul privind evaluarea activitatii Executivului condus de Sorin Grindeanu, citit de Darius Valcov in sedinta CEx de ieri.

Viorel Stefan este pe primul loc in topul ministrilor cu cele mai multe masuri asumate in programul de guvernare si neindeplinite, la jumatate de an dupa preluarea mandatelor, reiese din analiza prezentata sub forma unui raport, intocmit pe fiecare domeniu in parte.

In total, ministrul Finantelor are nu mai putin de 40 de masuri neindeplinite, printre care Codul Economic al Romaniei, reducerea TVA de la 20% la 18%, imbunatatirea conditiilor de lucru pentru angajatii statului, impozit 0% pentru venituri mai mici de 2.000 lei/luna, eliminarea impozitului pe dividende si planul de rationalizare a cheltuielilor publice.

Alte 17 masuri au fost insa indeplinite. Cele mai importante sunt Legea salarizarii unitare, cresterea cu 20% salariului mediu pentru cei din sectorul public si eliminarea a 102 taxe nefiscale.

Dezastru in evaluarea programului de guvernare: Doar 13 la suta promisiuni indeplinite, dar Grindeanu e judecat pentru masuri programate in 2018

Locul doi la capitolul "nerealizari" este ocupat de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. Acesta a acumulat 29 de obiective neindeplinite, printre care se afla: programul de masuri imediate pentru rezolvarea situatiei din penitenciare, modernizarea legislatiei privind sistemul judiciar, aplicarea de indata a deciziilor CCR, Legea raspunderii magistratilor si Legea raspunderii ministeriale.

Alte trei masuri sunt realizate partial. Acestea sunt continuarea Programului national de investitii in infrastructura instantelor din capitalele de judet, alocarea de fonduri europene conform solicitarii transmise de Romania si Italia, pentru infrastructura de penitenciare si consolidarea sistemului de probatiune ca forma de diminuare a populatiei din penitenciare.

Toader a avut, de cand se afla in fruntea Ministerului Justitiei, o singura realizare: reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie.

Iata cum raspunde ministrul Toader acestor acuzatii: Alea sunt obiectivele programului de guvernare pe 4 ani!

Pe locul trei se afla ministrul Tineretului si Sportului, Marius Dunca.

Acesta a acumulat 20 de obiective neindeplinite, printre care se numara programul de stimulare a revenirii tinerilor in tara printr-un pachet de instalare, portalul online pentru tineri cu oferta de munca, formare profesionala, finantare si obiective cultural si educatia fizica, disciplina obligatorie in intregul sistemul de invatamant.

Dunca nu a inregistrat nicio masura indeplinita, nici macar partial.

Doar trei ministri au trecut cu bine de evaluarea facuta de PSD. Acestia sunt ministrul de Interne, Carmen Dan, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, si ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Iata cum s-au desfasurat ostilitatile in lunga sedinta de ieri a PSD, dar si analiza Ioanei Ene Dogioiu referitor la prestatia lui Grindeanu de miercuri noapte: Reinventarea lui Grindeanu. Macel!

Citeste pe larg declaratiile lui Liviu Dragnea si Sorin Grindeanu:

Ramai pe Ziare.com pentru a afla imediat ce se intampla cele mai informatii despre criza politica fara precedent de la varful tarii

Eveniment Quarterly Report

Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în şedinţa de joi va veni cu reforma în jocurile de noroc, astfel că nicio companie, dacă nu are sediul social în România, nu va mai putea avea...
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
#ministri campioni nerealizari, #ministri cabinet Grindeanu , #guvern