Nici prea mult, nici prea putin: De cate ori e indicat sa faci sex pe saptamana

Vineri, 19 Februarie 2021, ora 07:02
89513 citiri
Nici prea mult, nici prea putin: De cate ori e indicat sa faci sex pe saptamana
Sexul e tonifiant pentru organism FOTO facebook

De cate ori ar trebui sa facem sex pe saptama? Cel mai simplu si corect raspuns e ca de cate ori simtim nevoia.

Atingerea fizica, care produce placere, determina producerea de oxitocina la nivelul creierului, atat la femei, cat si la barbati. Orgasmul face ca in creier sa se elibereze oxitocina si vasopresina, denumiti hormonii "starii de bine", care, in plus promoveaza, si sustin atasamentul fata de partener.

Dincolo de asta exista insa niste studii care au stratificat dorinta si nevoia sexuala pe grade de varsta.

Statisticile arata ca, in general, un cuplu de 30 de ani are aproximativ doua-trei raporturi sexuale pe saptamana, frecventa acestora scazand pe masura ce trec anii.

Este normal ca un cuplu de 40 de ani sa nu mai faca sex cu aceeasi frecventa cu care ar face un cuplu de 20 de ani.

Frecventa de aproximativ 3-4 ori pe saptamana este posibila in jurul varstei de 20 de ani. La 35 de ani se ajunge la 2-3 contacte saptamanale, iar la 45 de ani la maxim doua. La 60 de ani, cel mai adesea, cu putin noroc, oamenii au un raport sexual pe saptamana.

Varsta modifica frecventa

Medicii specialistii in obstetrica-ginecologie spun ca un barbat tanar poate avea raporturi sexuale zilnice sau chiar de mai multe ori pe zi. Pe masura ce trece timpul insa, lui ii va fi mai dificil sa se mentina in forma.

In ceea ce le priveste pe femei, varsta de 35 de ani este ideala pentru sex. Femeile cu varsta intre 18 si 30 de ani sunt afectate de lipsa orgasmului (54%), dar si lipsa dorintei sexuale (36%), fapt care in jurul varstei de 35 de ani se schimba. Femeile capata mai multa incredere in sine si se bucura mai mult de o partida de amor.

Studiile au mai demontat si alte cateva mituri legate de sex. De exemplu, s-a constatat ca este gresit sa credem ca barbatii se gandesc la sex mai tot timpul si ca, in viata lor, sexul joaca rolul principal. In realitate, atat pentru femei, cat si pentru barbati, sexul este la fel de important. In plus, se pare ca a face dragoste cu persoana iubita te implineste mai mult decat un salariu mare.

Statisticile arata ca primii doi ani de casnicie sunt cei mai buni, iar ca dupa aceasta perioada cuplul trebuie sa faca eforturi pentru a avea o viata satisfacatoare. Exista mai multi factori cotidieni care intervin in casnicii, explica Neuman. Daca inainte de casatorie, cauti mereu subiectele interesate despre care sa discuti cu partenerul tau, odata cu mariajul grijile cotidiene, precum rata la banca, ipoteca, problemele copiilor sau simpla nevoie de somn, devin singurele despre care ajungi sa le discuti in cuplu. Toate aceste obligatii nu creaza o atmosfera romantica si nici nu ajuta cuplul sa aiba o viata sexuala satisfacatoare.

Femeile ajung la orgasm mai repede

Tot statisticile arata si ca timpul de recuperare este destul de lung pentru barbat si mai mult pentru fiecare contact suplimentar in aceeasi zi. In schimb, prin natura ei, femeia e multiorgasmica.

Femeia nu are nevoie de o pauza prea lunga pentru a ajunge din nou la orgasm. Conform studiului, barbatii au tendinta de a-si exprima sentimentele prin actiune si gesturi, si nu prin cuvinte, asa cum le este mult mai usor femeilor.

"Corpul uman are doar patru pofte: somn, sex, apa si hrana. Daca dormi destul si faci suficient de mult sex, nu ai nevoie de mancare. Numarul partidelor este interesant. Omul normal face sex o data pe saptamana. Daca faci de doua ori mai mult, traiesti cu vreo trei ani mai mult. Cu cat faci mai mult sex, cu atat mai bine. Traiesti mai mult. Barbatii vor mai mult sex, femeile, sex mai bun. Pentru femei sunt importante orgasmele, sexul trebuie sa fie bun", cred specialistii, care expun si beneficiile sexului:

* orgasmul este cel mai eficient analgezic

* sexul reduce cancerul la prostata si la san

* imbunatateste imunitatea

* energizeaza

* elimina stresul si atenueaza anxietatea

* creste increderea in sine

Citeste si

Unde si l-a tatuat Dorian Popa pe Chelutu

Unde putem calatori fara restrictii daca ne-am vaccinat de Covid

Tara care impune carantina chiar si vaccinatilor

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#sex, #tonic, #organism, #frecventa, #raporturi sexuale, #saptamana , #stiri sex