Un fost director de la firma lui Ghita va furniza SRI sistemul IT prin care se controleaza cheltuirea banului public

Luni, 21 August 2017, ora 13:27

   

Un fost director de la firma lui Ghita va furniza SRI sistemul IT prin care se controleaza cheltuirea banului public
Adrian Cruceru, directorul general al companiei care va furniza SRI sistemul IT prin care va fi controlat modul in care se cheltuiesc banii publici, a devenit actionar majoritar al companiei, cu 55% din actiuni. Cruceru a fost director de vanzari catre stat al Asesoft International, companie fondata de Sebastian Ghita.

Cruceru a devenit actionar majoritar al companiei Nova Tech Integrated Solutions in 21 iunie, cand unul dintre actionari, Razvan-Iulian Baicoianu, i-a cesionat un pachet de actiuni reprezentand 15% din capital. Andrei Cruceru a urcat astfel de la 40% la 55% din cota in actionariat, scrie Profit.ro.

Valoarea transferului nu a fost precizata. Actionarii au mai decis si ca Andrei Cruceru va avea posibilitatea de a delega partial sau total atributiile legate de administrare catre Razvan-Iulian Baicoianu prin intermediul unei procuri autentificate de catre un notar public, relateaza sursa citata.

Nova Tech Integrated Solutions a fost infiintata in iulie 2015 de catre Baicoianu si Liviu Mircea Uruc, un apropiat al lui Sebastian Ghita. La infiintare, Uruc detinea 95% din actiuni.

Compania Nova Tech Integrated Solutions in asociere cu Siveco Romania a castigat, la 22 iunie, licitatia organizata de Serviciul Roman de Informatii (SRI) pentru furnizarea sistemului IT prin care se va urmari modul in care institutiile cheltuiesc banii publici.Adrian Tutuianu, presedintele comisiei parlamentare de control SRI, a explicat in luna iulie ca proiectul SII Analytics-Big Data a fost atribuit asocierii de firme Siveco Romania-Nova Tech Integrated SRL, intrucat oferta Asseco SEE SRL, castigatoare in prima instanta, a fost declarata neconforma.

Proiectul a fost atribuit la un pret de 94.700.000 lei, relateaza Agerpres.

"Ofertantul clasat pe locul I la Big Data, respectiv Asseco SEE SRL, nu a putut prezenta toate functionalitatile asumate si in consecinta oferta depusa a fost declarata neconforma. Prin urmare, s-a analizat oferta clasata pe locul al II-ea, asocierea Siveco Romania - Nova Tech Integrated SRL, care in urma indeplinirii tuturor cerintelor stabilite de autoritatea contractanta a fost desemnata castigatoare", a declarat Tutuianu intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament.

Sistemul IT va trebui finalizat in termen de 20 de luni de la data atribuirii, conform caietului de sarcini, finantarea fiind asigurata de la bugetul de stat si din fonduri europene.

Sistemul va trebui sa identifice, printre altele, firmele ai caror actionari sau administratori figureaza la mai multe firme si au cazier judiciar, dar si persoanele fizice cu neconcordante intre venituri si bunurile detinute.

Citeste mai multe despre:
Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 4045 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
asmvax
rank 5
tot aia
Credeti voi ca se va schimba ceva?
Aceiasi oameni, Ghita 2.
roion
rank 5
???
Cat o fi fost paràndărătul?
Sunt specialisti in paràndărăt!
Tragicomedian
rank 2
Niste oameni de neinlocuit
Sistemul Guitza, tuseste, .aseste, sughite si stranuta dar merge ca... uns.

- Asta da Mafie: tai un cap-doua si se mentine la putere!
Gile
rank 5
Sunteti rai
Cui vreti sa dea statul banii de la buget ? Unor firme care n-au legatura cu mafia PSD ? Sunteti naivi !
Daca Ghita are alte treburi importante si e plecat in delegatie externa, trebuia sa se gaseasca o solutie sa se dea acesti bani cuiva de incredere astfel incat in final sa ajunga tot la Ghita !
Mai mult ca sigur Ghita ii va imparti cu tovarasii sai din mafia PSD !
Si uite asa se inchide cercul !
MosGerila
rank 5
Nu mai are Ghitza fonduri si acum il aprovizionati cu bolta ?
Ciuma Rosie nu isi uita binefacatorii :)))
Dar nici romanii nu isi uita tradatorii !
Pentru memorie, nici unul dintre sistemele IT "fabricate de Ghitza sau de Urdareanu nu s-au dovedit functionale. Au fost doar metode de redistribuire a banilor pe principii tovarasesti.

Ce pacat ca in RO nu aveti o adevarata Curte de Conturi, o adevarata justitie cae sa ii face pe acesti hoti sa infunde puscaria in minutul 2 !
Gile
rank 5
Pe scurt
In loc sa-l aduca in tara pe borfasul Ghita, mafia PSD il alimenteaza cu bani de la buget prin intermediari !
MacGigi
rank 5
Specialistul IT Tzutzu ii multumeste frumos lui Ghitza pentru
tot ce a facut el si pentru tot ce ar mai putea face pentru doamna Kovesi si domnul Coldea.

Pentru Coldea, Ghitza are deja platit un sejur in Serbia, 5 stele, la discretai guvernului Romaniei.
Pentru Kovesi, Tzutzu ii face lui Ghitza un avans de 25 de milioane de Euro, in bancnote uzate de 10 si 20 de euro :) Daca nici acum nu aduce Ghitza noutati mult asteptate, atunci va fi rau de cocoasa lui... o sa-i iasa "cevapcicii (*)" sarbesti pe nas.

(*) cevapcic=mititei sarbesti. Seamana cu ai nostri, dar au un gust perfect diferit.
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor