Tariceanu anunta ca ALDE-PSD-Pro Romania vor sa formeze o coalitie pentru alegeri

Sambata, 06 Iunie 2020, ora 08:48
9273 citiri
Tariceanu anunta ca ALDE-PSD-Pro Romania vor sa formeze o coalitie pentru alegeri
Foto: Arhiva Ziare.com

ALDE, PSD si Pro Romania au discutii pentru formarea unei coalitii de centru-stanga in vederea participarii la urmatoarele alegeri locale si parlamentare, a anuntat, vineri, presedintele ALDE, Calin Popescu-Tariceanu.

"Sunt in momentul de fata discutii intre noi, ALDE, PSD si Pro Romania pentru formarea unei coalitii care sa participe la urmatoarele alegeri locale si parlamentare. (...) Credem ca avem o sansa reala la urmatoarele alegeri mergand intr-o coalitie de centru-stanga", a afirmat Tariceanu, la Romania Tv.

Liderul ALDE a mentionat ca o alta tema a discutiilor dintre cele trei formatiuni politice vizeaza depunerea unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului Orban.

"Mai discutam si despre depunerea unei motiuni de cenzura avand in vedere neputinta si incompetenta acestui Guvern. Cei de la PSD au pus problema, dupa parerea mea foarte corect, ca, daca PNL nu va respecta legea referitoare la majorarea punctului de pensie cu 40%, acesta este un motiv suplimentar de depunere a unei motiuni de cenzura", a precizat Tariceanu.

El a sustinut ca urmatorul Guvern, indiferent de formula sa, monocolor, coalitie sau de uniune nationala, ar avea o viata "foarte scurta" si menirea de a organiza alegerile viitoare.

"Cu un Guvern monocolor, cu un Guvern de coalitie de centru, de stanga, de dreapta, etc, inclusiv un Guvern de uniune nationala. Dar timpul este foarte scurt si cred ca nu ne putem permite sa ducem alegerile parlamentare, sa tinem o campanie electorala de sase luni in conditiile crizei economice care afecteaza Romania si toate economiile mondiale dupa criza coronavirusului. (...)

Formula unui Guvern de uniune nationala nu este o formula gresita. Totul depinde insa de conjunctura. Avand in vedere ca alegerile viitoare parlamentare sunt foarte apropiate, cred ca alcatuirea unui Guvern de uniune nationala va fi o operatiune mai complicata.

La caderea Guvernului Orban, trebuie sa ne gandim imediat la un Guvern care trebuie sa aiba drept misiune exclusiv organizarea alegerilor, un Guvern cu viata foarte scurta de doua, trei luni si apoi, in functie de rezultatul alegerilor, de rezultatul vointei populare exprimate prin vot, se pot gasi alte formule", a explicat Calin Popescu-Tariceanu.

Eveniment Quarterly Report

Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Guvernul pregătește o reformă în jocurile de noroc: ”Nicio companie fără sediu în România nu va mai putea avea această activitate”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni că în şedinţa de joi va veni cu reforma în jocurile de noroc, astfel că nicio companie, dacă nu are sediul social în România, nu va mai putea avea...
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Cât se mai tergiversează desființarea pensiilor speciale. „În acest moment Ministerul Justiţiei urmează să înainteze modificările”
Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că reprezentanţii Comisiei Europene au transmis punctul lor de vedere asupra pensiilor speciale, iar acum urmează ca Ministerul Justiţiei să înainteze...
#Tariceanu ALDE ProRomania coalitie, #coalitie ALDE Pro Romania, #locale ALDE Pro Romania, #parlamentare ALDE Pro Romania , #ALDE
Comentarii