Stolojan despre numirea sa ca premier: Am invatat sa nu mai fiu sigur de nimic

Duminica, 23 Noiembrie 2008, ora 20:46
1740 citiri
Stolojan despre numirea sa ca premier: Am invatat sa nu mai fiu sigur de nimic

Prim-vicepresedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat, duminica, la Rm. Valcea, ca nu poate fi sigur ca presedintele il va desemna in functia de premier daca PD-L nu castiga alegerile si ca, indiferent ce se va intampla legat de numirea primului ministru, el nu are "nicio problema".

"Eu am invatat sa nu mai fiu sigur de nimic. M-a invatat viata. Eu sunt propunerea PD-L in functia de prim-ministru, o propunere votata in unanimitate. Pentru a-i da sansa presedintelui de a desemna un candidat din partea PD-L trebuie sa castigam alegerile. Daca nu castigam nu ii putem pretinde presedintelui sa aleaga un premier din partea partidului nostru. (...).

Deci, propunerea PD-L este Theodor Stolojan, si, potrivit Constitutiei, presedintele tarii are libertatea de a desemna un candidat de prim-ministru, in care, cum s-a exprimat, trebuie sa aiba incredere, iar in mine are incredere", a spus Stolojan, potrivit NewsIn.

Liderul democrat-liberal nu a dorit sa comenteze posibile variante pentru functia de sef al Executivului, spunand doar ca, in cazul in care decizia presedintelui Basescu va fi alta, nu va avea nimic de spus. "Nu am nicio problema", a precizat Stolojan.

Presedintele Traian Basescu declarat, la 10 noiembrie, la emisiunea "Nasul" de la B1Tv, ca Tariceanu si Geoana nu indeplinesc un criteriu esential pentru desemnarea in functia de premier, si anume ca nu se bucura de increderea lui.

"Constitutia ne-a facut sa fim dependenti unii de altii. Eu trebuie sa numesc in primul rand un premier in care sa am incredere" ,a spus presedintele Basescu, adaugand ca in al doilea rand, trebuie sa numeasca un premier care sa nu genereze conflicte intre partide.

In acest context, presedintele a spus ca l-a costat "enorm" ca a numit ca premier, in 2004, o persoana in care nu a putut sa aiba incredere. Basescu a spus ca nu mai poate avea relatii de incredere cu premierul Tariceanu si nici cu liderul PSD, Mircea Geoana.

Intrebat in emisiune ce crede despre Theodor Stolojan, care este propunerea PD-L pentru functia de premier, Traian Basescu a spus ca Stolojan nu a fost intr-o campanie care sa-l faca sa nu aiba incredere in el si a amintit de campania de suspendare a presedintelui, cand liderul PLD s-a aflat in tabara sustinatorilor sai.

Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Putin nu se va opri la granița cu Polonia. Avertismentul premierului britanic
Premierul britanic Rishi Sunak a promis recent un ajutor militar suplimentar de 500 de milioane de lire sterline pentru Ucraina, avertizând că Vladimir Putin „nu se va opri la granița...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#Theodor Stolojan, #desemnare, #premier, #functie, #sigur, #incredere , #premier