Faci singur un test de 10 secunde și afli ceva șocant: Dacă nu ai reușit, poți muri în următorii zece ani VIDEO

Miercuri, 22 Iunie 2022, ora 01:18
9711 citiri
Faci singur un test de 10 secunde și afli ceva șocant: Dacă nu ai reușit, poți muri în următorii zece ani VIDEO
Un test vital pentru sănătate este acela să stai într-un picior timp de 10 secunde FOTO: The Guardian

Un grup de oameni de știință din Marea Britanie, Statele Unite, Australia, Finlanda și Brazilia, care a publicat un studiu în revista British Journal of Sports Medicine, a dezvăluit un lucru neașteptat. Experții au constatat că oamenii care nu pot sta într-un picior timp de 10 secunde au un risc de două ori mai mare de a muri în următorii 10 ani.

Cercetătorii au anunțat că echilibrul pe un singur picior poate fi un test de sănătate util pentru oricine, în special pentru oamenii de vârstă medie și înaintată. Dacă ai dificultăți de a sta într-un picior, acesta ar fi un semn mai serios decât petrecerile de vară, asortate cu băuturi, potrivit The Guardian.

Cât de bine se poate echilibra o persoană poate oferi o perspectivă importantă asupra sănătății organismului. Acum, cercetătorii au finalizat un studiu desfășurat pe durata a 12 ani, primul de acest gen, care examinează relația dintre echilibru și mortalitate.

Lipsa unei vitamine duce la demență: Poți evita să te îmbolnăvești, dacă faci un lucru simplu

Deși cercetarea a fost observațională și nu poate stabili cauza, constatările sale au fost izbitoare. Incapacitatea de a sta într-un singur picior timp de 10 secunde, pentru persoanele de vârstă mijlocie și mai avansată, este legată de dublarea riscului de deces, în următorii 10 ani.

Descoperirile sunt atât de complete încât experții, conduși de dr. Claudio Gil Araujo de la Clinica de medicină Clinimex din Rio de Janeiro, Brazilia, sugerează că un test de echilibru ar trebui inclus la controalele de rutină, de sănătate, pentru persoanele în vârstă.

Spre deosebire de fitness aerobic, de exerciții de forță musculară și flexibilitate, echilibrul tinde să fie păstrat până în a șasea decadă a vieții, când el începe să scadă relativ rapid.

NASA a făcut o descoperire neobișnuită: Obiect argintiu strălucitor găsit pe Marte de rover VIDEO

Studiul a urmărit 1.702 persoane cu vârsta cuprinsă între 51 și 75 de ani, între anii 2008 și 2020. La început, participanții au fost rugați să stea într-un picior timp de 10 secunde, fără niciun sprijin suplimentar.

Unul din cinci a picat testul. În următorul deceniu, 123 dintre participanți au murit din diverse cauza. După luarea în considerare a vârstei, sexului și afecțiunilor subadiacente, incapacitatea de a stat într-un picior timp de 10 secunde a fost asociată cu riscul crescut de deces cu 84% din orice cauză.

Eveniment Quarterly Report

Ramona Bădescu, desființată după ce a intrat în AUR: ”Un alt tip de prostituție!”
Ramona Bădescu, desființată după ce a intrat în AUR: ”Un alt tip de prostituție!”
Actriţa Ramona Bădescu s-a alăturat partidului AUR. Ea a spus că, deşi trăieşte de peste trei decenii la Romna, mereu a fost cu gândul la România, iar întotdeauna sângele ei a fost de...
Klaus Iohannis la summitul pentru climă: România își propune să-și depășească de 6 ori capacitatea de a produce energie verde până în 2030
Klaus Iohannis la summitul pentru climă: România își propune să-și depășească de 6 ori capacitatea de a produce energie verde până în 2030
România îşi propune ca, până în 2030, să instaleze o capacitate de energie solară de peste 8 Gigawaţi, reprezentând 24% din consumul final brut de energie electrică din surse...
#test sanatate, #echilibru, #stat picior sanatate, #teste sanatate, #echilibru munca viata, #studiu medical , #stiri sanatate