Tudorel Toader si Iordache reactioneaza la criticile lui Iohannis: Noi nu ciopartim, noi imbunatatim

Joi, 02 Noiembrie 2017, ora 16:38
7990 citiri
Tudorel Toader si Iordache reactioneaza la criticile lui Iohannis: Noi nu ciopartim, noi imbunatatim
Foto: Arhiva/Hepta.ro

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, si deputatul PSD Florin Iordache au reactionat, joi, dupa criticile aduse de Klaus Iohannis.

Intrebat despre cum comenteaza declaratiile presedintelui, Toader a spus, la Realitatea TV, ca: "Am procedat principial si in mod corect!".

Reactia sa vine dupa ce, joi, Klaus Iohannis a facut unele declaratii care arata ca seful statului nu mai are incredere in ministrul Justitiei, dupa actiunile din ultimele luni ale lui Tudorel Toader si problemele grave din proiectul de modificare a Legilor Justitiei.

Joi dupa-amiaza a reactionat si deputatul Florin Iordache, care a comentat faptul ca seful statului a transmis ca proiectul de modificare a Legilor Justitiei cioparteste legislatia.

Iordache a respins toate criticile presedintelui, sustinand ca propunerile imbunatatesc legislatia in domeniu si sunt promovate printr-o procedura parlamentara normala.

"Noi nu ciopartim, noi imbunatatim. Deci, propunerile pe care le facem, le facem in asa fel incat sa imbunatatim legislatia. Cu totii am constatat ca anumite articole sunt fie neconstitutionale, fie nu functioneaza. Prin propunerea pe care noi am facut-o nu facem decat sa imbunatatim legislatia", a declarat Iordache, pentru Agerpres.

Deputatul a comentat si faptul ca Iohannis a sustinut ca "niciodata nu am avut o astfel de procedura viciata de legiferare", privind modul in care a actionat Tudorel Toader cu modificarile Legilor Justitiei.

"Nu stiu ce inseamna pentru presedinte procedura viciata. Procedura care este acum in desfasurare este procedura parlamentara. Un grup de senatori si deputati au initiat un proiect de modificare a celor trei legi, acestea sunt in procedura de avizare la CSM, Consiliul Legislativ si Guvern, dupa care vor intra in dezbatere parlamentara in Parlament, Camera Deputatilor, ca prima camera, Senatul - camera decizionala. Este procedura normala. Exista procedura parlamentara sau procedura Guvernului. Am initiat proiectul noi, un grup de parlamentari PSD si ALDE", a mai spus Iordache.

Citeste intreaga declaratie sustinuta de Klaus Iohannis

Citește și:
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Președintele Consiliului European vine în România. Anunțul, făcut după vizita lui Klaus Iohannis la Bruxelles
Preşedintele Klaus Iohannis îl va primi luni, 27 martie, la Palatul Cotroceni, pe preşedintele Consiliului European, Charles Michel. Anunțul a fost făcut vineri, 24 martie, de...
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Ce s-a discutat la Consiliul European. Explicațiile președintelui României, Klaus Iohannis
Preşedintele Klaus Iohannis a participat, joi şi vineri, la Consiliul European de la Bruxelles, transmite Administraţia Prezidenţială. Astfel, Consiliul European a luat notă de mandatele...
#Toader replica Iohannis, #Iohannis atac Tudorel Toader, #Iohannis atac ministrul Justitiei , #ministrul Justitiei