De ce să ții cont când nu știi pe ce insulă să mergi în vacanță în Grecia. Trucuri pentru situații de impas

Sambata, 20 Mai 2023, ora 04:00
5378 citiri
De ce să ții cont când nu știi pe ce insulă să mergi în vacanță în Grecia. Trucuri pentru situații de impas
Sezonul estival se apropie, iar Grecia pare să fie și anul acesta una dintre destinațiile vedetă pentru turiștii români FOTO Pixabay

Sezonul estival se apropie, iar Grecia pare să fie și anul acesta una dintre destinațiile vedetă pentru turiștii români.

Însă, cu aproximativ 6.000 de insule împrăștiate în Marea Egee și Marea Ionică, dintre care 227 sunt locuite, poate fi greu să decizi care sunt cele mai bune insule grecești de vizitat.

Nu toți oamenii caută aceleași lucruri atunci când călătoresc în insulele grecești, iar chestiunile legate de preferințe sunt întotdeauna subiective.

Transport

Destinația din Grecia ar trebui să fie aleasă și în funcție de mijlocul de transport avut la dispoziție. Turiștii care merg cu mașina din România în Grecia ar trebui să aleagă variante ușor accesibile. Insula Thassos rămâne o variantă. Însă și zona continentală, Salonic sau Halkidiki pot fi opțiuni pentru vacanța în Grecia. Cei care merg cu avionul ar trebui să caute insule cu aeroport pentru a nu fi nevoiți să apeleze și la un alt mijloc de transport.

Popularitate

Cele mai populare insule grecești includ Santorini, Mykonos, Corfu, Zakynthos și Creta. Aceste insule au propriile aeroporturi internaționale, către care turiștii pot zbura direct, un avantaj care face viața călătorilor mult mai ușoară. Însă, dacă nu vă place aglomerația nu sunt destinația de vis.

Ți-a plăcut articolul?
Vrem să producem mai multe, însă avem nevoie de susținerea ta. Orice donație contează pentru jurnalismul independent

Timp

Dacă nu este un concediu foarte lung și petreceți doar câteva zile în Grecia, alegerea unei insule din apropierea Atenei este cea mai bună alegere. Așa veți avea la dispoziție și istorie, și cultură, dar și natură. Insulele Saronice sunt celebre pentru că se află la o oră de portul Pireu. Aegina, Poros, Hydra și Spetses sunt frumoase și prețurile sunt accesibile.

Insulele Hydra și Spetses sunt extrem de pitorești, cu alei pietruite și case vechi din piatră care domină decorul, și nu necesită mașină. Puteți merge peste tot pe jos.

Insule pentru petrecăreți

Turiștii care caută distracție și petreceri pot merge în insulele Ciclade.

Cei care doresc să experimenteze faimoasa viață de noapte de pe insulele grecești aleg insulele Ciclade. Insulele Mykonos și Ios, în special, oferă cele mai tari petreceri cu nenumărate baruri pe plajă și cluburi de noapte care organizează petreceri care durează cel mai adesea până la 9-10 dimineața. Un pic mai domol, dar la fel de vibrantă, este insula Paros, cu străzile sale pietruite, buticurile locale și restaurantele care fac din această insulă o destinație de top pentru turiști.

Însă mulți aleg și Santorini. Cea mai luxoasă destinație din Grecia, alături de Mykonos, Santorini iese în evidență datorită geografiei sale unice și a vulcanului activ care atrage mulțimi curioase din întreaga lume.

Mâncare grecească

Dacă doriți să experimentați cea mai bună bucătărie din Grecia, alegeți Creta.

Creta este considerată cea mai bună insulă în ceea ce privește bucătăria locală. Acest lucru nu înseamnă că insula este lipsită de peisaje uimitoare și de plaje deosebite. Plaja din Falassarna este considerată una dintre cele mai frumoase din toată Grecia.

Creta este una dintre cele mai interesante regiuni istorice, iar siturile sale arheologice sunt atracția perfectă pentru toți iubitorii de istorie.

Plajă și soare

În cel mai însorit colț al Greciei, la sud-est de Marea Egee, se află Insulele Dodecaneze, perfecte pentru turiștii care caută să se bucure de mare și soare fără să facă nimic altceva.

Cel mai puțin cunoscut complex de insule din Grecia este și unul dintre cele mai frumoase, insulele sale având un caracter de insulă grecească autentică, din ce în ce mai greu de întâlnit în ultimii ani.

Insulele Dodecanezului sunt formate din Kos, Patmos, Agathonisi, Astypalaia, Chalki, Kalymnos, Karpathos, Kasos, Leipsoi, Leros, Nisyros, Symi, Tilos, Kastellorizo, Alimia, Arkoi, Chalki, Farmakonisi, Gyali, Kinaros, Levitha, Marathos, Nimos, Pserimos, Saria, Strongyli, Syrna și Telendos, dintre care primele două sunt cele mai populare.

Legenda spune că însuși Hipocrate, născut pe insula Kos, obișnuia să profite de proprietățile curative ale băilor termale de pe plaja Agios Fokas. Destinația supremă pentru a experimenta o latură alternativă a insulelor grecești, Dodecanezul este cunoscut pentru plajele sale lungi, nisipoase și deosebit de liniștite și ascund unele dintre cele mai autentice și necunoscute insule grecești.

Aceste insule sunt perfecte pentru turiștii care caută liniște în vacanță.

Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
"10 lucruri pe care aș dori să le știe turiștii înainte de a vizita Grecia". Ponturi de aur de la un localnic
Datorită ruinelor antice, plajelor pitorești și mâncărurilor incredibile, Grecia este una dintre cele mai importante destinații turistice. În 2023, peste 32 de milioane de persoane au...
#vacanta grecia, #insule Grecia, #insule grecesti, #vacanta , #Grecia