Fostii ministri Ariton si Vosganian, nou aviz favorabil pentru urmarirea penala - cand se da votul in Senat

Marti, 10 Februarie 2015, ora 16:36
3032 citiri
Fostii ministri Ariton si Vosganian, nou aviz favorabil pentru urmarirea penala - cand se da votul in Senat
Fotomontaj Ziare.com

Senatorii din comisia juridica au dat un nou aviz pozitiv, marti, pentru urmarirea penala a fostilor ministri ai Economiei Varujan Vosganian si Ion Ariton, dupa cel dat pe 3 februarie.

In urma cu o saptamana, Biroul Permanent al Senatului a retrimis insa la comisia juridica rapoartele in ce ii priveste pe cei doi senatori, motivand ca acestia nu si-au exprimat punctul de vedere in fata colegilor juristi, lucru care s-a intamplat marti, pana cand acestia aveau termen sa rediscute cele doua rapoarte.

Urmarirea penala a fostilor ministri Ariton si Vosganian, rediscutata de senatorii juristi

"La comisia juridica nu dam verdicte de vinovatie sau nevinovatie, doar dam un punct de vedere, astfel incat plenul Senatului sa se pronunte. (...) Ambii colegi senatori au argumente solide, seriose", a precizat senatorul PNL Catalin Boboc, presedintele comisiei juridice.

Un vot in plenul Senatului privind incuviintarea urmaririi penale a celor doi fosti ministri ai Economiei urmeaza sa se dea miercuri.

Fostii ministri Ariton si Vosganian, aviz favorabil pentru urmarirea penala de la senatorii juristi (Video)

DNA a cerut, pe 2 februarie, Senatului sa incuviinteze inceperea urmaririi penale fata de fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, in dosarul Gala Bute, in care Ariton este acuzat de participatie improprie la abuz in serviciu si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Fostul ministru Ion Ariton, vizat in dosarul Gala Bute - DNA cere incuviintarea urmaririi penale

De asemenea, DIICOT a inaintat, luni, procurorului general solicitarea de a obtine avizul Senatului pentru inceperea urmaririi penale a lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei, pentru constituire de grup infractional organizat, abuz in serviciu si complicitate la delapidare, in dosarul Romgaz.

Procurorii au mai cerut ridicarea imunitatii lui Vosganian, dar Senatul s-a opus.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza, senatorul Varujan Vosganian a declarat: "Trebuie sa vad ce scrie in referat, in aceasta solicitare".

Procurorii DIICOT spun ca exista suspiciunea rezonabila ca in perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, Varujan Vosganian, si in perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, Adriean Videanu, in calitate de ministri, au aprobat, semnat si sustinut in Guvern un numar de 6 Ordine, respectiv trei Memorandumuri, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infractional constituit de catre suspectul Ioan Niculae.

DIICOT cere din nou urmarirea penala a lui Vosganian si a lui Videanu

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Ciolacu, glume despre comasare. „Mi se pare că astăzi e şi Dragobetele, nu mi-a trecut în cap să-l comasez cu Sfântul Valentin”
Ciolacu, glume despre comasare. „Mi se pare că astăzi e şi Dragobetele, nu mi-a trecut în cap să-l comasez cu Sfântul Valentin”
Marcel Ciolacu a declarat, sâmbătă la conferinta judeţeană a PSD Covasna, că nu i-a trecut prin cap să comaseze Dragobetele cu Sfântul Valentin şi a explicat că a comasa alegerile într-o...
Singurul primar USR din Sibiu a trecut la PSD. „Politica bazată pe traseism, partidul lui Dragnea, Năstase şi acum Ciolacu nu are valoare”
Singurul primar USR din Sibiu a trecut la PSD. „Politica bazată pe traseism, partidul lui Dragnea, Năstase şi acum Ciolacu nu are valoare”
Singurul primar USR din judeţul Sibiu, Timotei Păcurar, împreună cu viceprimarul USR, Adrian Suciu, ambii din comuna Micăsasa, au trecut la PSD. Acest lucru a nemulțumit Organizaţia...
#aviz pozitiv urmarire penala Vosganian, #Vosganian Ariton urmarire penala, #urmarire penala ministri Economie, #aviz pozitiv urmarire penala Ariton , #ministrul Economiei