PSD contesta la CCR numirea lui Vasile Blaga la sefia Senatului

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 13:54
2416 citiri
PSD contesta la CCR numirea lui Vasile Blaga la sefia Senatului
Foto: Arhiva Ziare.com

Social-democratii au atacat, miercuri, la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR), printr-o contestatie, numirea lui Vasile Blaga in functia de presedinte al Senatului.

Geoana a sesizat CCR referitor la revocarea de la sefia Senatului

In sesizarea CCR, PSD nu doar il contesta pe Vasile Blaga la sefia Senatului, ci si revendica a doua functie in statul roman, informeaza Antena 3.

Informatia a fost confirmata de senatorul PSD, Dan Sova: "PSD a depus (contestatia la CCR - n.red.) in cursul zilei de astazi (miercuri - n.red.) o chestiune tehnica, s-a reluat practic demonstratia din 2005, anume ca presedintele (Senatului - n.red.) trebuia sa fie de la PSD pentru ca este rezultatul algoritmului din alegeri. PSD a luat cele mai multe voturi in alegeri, era normal sa i se atribuie una din cele doua camere, vom vedea ce va decide curtea".

Amintim ca CCR judeca, miercuri, contestatia depusa de fostul presedinte al Senatului, Mircea Geoana, in legatura cu revocarea sa din functie.

"Deciziile sunt politice, dar fundamentul solicitarii ramane in continuare neconstitutional si neregulamentar", a subliniat Geoana imediat dupa ce a fost revocat de la Senat.

Potrivit fostului lider al PSD, revocarea si retragerea sprijinului politic se aplica exclusiv membrilor BPN, nu si presedintelui Senatului, care are un statut distinct, fiind ales pe patru ani.

Geoana: Daca CCR imi da dreptate, nu am de gand sa-mi continui mandatul

Mircea Geoana a mai afirmat ca presedintele Senatului nu poate fi revocat decat pentru fapte grave de incalcare a Constitutiei sau a legilor in vigoare, lucru care nu i se poate imputa si nici nu i-a fost imputat de PSD.

A.T.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#PSD contesta Blaga CCR, #contestatie CCR Blaga Senat, #PSD revendica sefia Senatului , #presedinte Senat