Dancu: PNL incearca sa fie dat afara de la guvernare, dar sa nu faca el primul pas

Joi, 03 Octombrie 2013, ora 16:26
2069 citiri
Dancu: PNL incearca sa fie dat afara de la guvernare, dar sa nu faca el primul pas
Foto: Ziare.com

PNL incearca sa forteze PSD sa il dea afara de la guvernare, dar fara sa para ca penelistii fac primul pas, a declarat Vasile Dancu, spunand ca e foarte complicat sa ai "o coalitie stanga-dreapta".

"O coalitie dreapta-stanga e complicata. Nu s-a produs osmoza ce ar fi trebuit. Poate fi si varianta in care PNL incearca sa fie dat afara de la guvernare, dar sa nu faca el primul pas, sa enerveze PSD incat sa ii invite afara de la guvernare", a declarat Vasile Dancu pentru Digi 24.

Sociologul Vasile Dancu a analizat evenimente politice recente pentru a trage concluzia ca USL-ul se afla intr-un moment de mare tensiune. "Vad ca proiecte ce nu au legatura cu politizarea incep sa fie disputate ideologic, cum ar fi situatia cu Codul rutier.

Ilie Sarbu anunta oficial: Urmeaza despartirea in USL

Asta e si cu primarii, cei care sunt incompatibili incearca sa fie amnistiati de apostolul Antonescu pentru a castiga sprijin in perspectiva prezidentialelor. Coalitia are un moment de cotitura, s-a blocat in negocieri. Din pacate, sunt pozitii de blocare a celuilalt, nu sunt pozitii firesti, ce tin de ideologia unui partid".

Ponta: PSD a acceptat cu greu ca nu va avea candidat la Presedintie in 2014

Vasile Dancu a fost intrebat cine sunt cei care vor contabiliza o pierdere electorala in cazul unei rupturi in USL.

"Nu cred ca cea mai mare pierdere electorala are loc din cauza initierii unei rupturi. Oamenii vor liniste, dar nu pierde cel care a rupt o alianta, pierd toti, oamenii ii taxeaza pe toti, deci cred ca toate partidele din alianta vor pierde electoral din cauza unei despartiri", a aratat Dancu.

Crin Antonescu: Nu voi fi papusa PSD pentru prezidentiale

"Ponta sa ia o decizie care sa lumineze lucrurile. Exista si divorturi din cauza ambelor parti, nepotrivire de caracter. Se poate ajunge la un divort amiabil", a incheiat directorul Institutului Roman pentru Evaluare si Analiza (IRES).

A.V.

Citește și:
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Un manager de spital și un regizor de la Nottara, membri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar: ”Să se lase de acest sport”
Managerul Spitalului Municipal Huși și un regizlor de la Teatrul Nottara, ambii consilieri PSD, s-au luat la bătaie într-un bar după ce au consumat alcool. Președintele PSD Vaslui,...
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui, la DNA. A fost convocat în dosarul de corupție de la Romarm
Deputatul USR Claudiu Năsui s-a prezentat, luni, 6 februarie, la Direcţia Naţională Anticorupţie. Acesta a fost convocat ca martor în calitate de fost ministru al Economiei, care are în...