Tigarile mentolate nu te ajuta sa renunti la fumat

Marti, 18 Mai 2010, ora 08:15
2136 citiri
Tigarile mentolate nu te ajuta sa renunti la fumat
Foto: steadyhealth.com

Daca vrei sa renunti la fumat si te-ai gandit ca tigarile mentolate pot fi de ajutor, trebuie sa stii ca este o simpla parere.

Fumatorii de tigari mentolate au cea mai scazuta rata de renuntare la viciu, tocmai pentru ca mentolul acestor tigari dependenta mult mai bine decat o fac tigarile normale.

Mentolul s-a adaugat pentru prima oara in tutun in anul 1920. De atunci, piata s-a dezvoltat foarte mult, iar un raport al specialistilor americani a aratat ca in Statele Unite unul din trei fumatori opteaza pentru tigarile mentolate din diverse motive, informeaza steadyhealth.com.

Sunt fumatori care incearca aceste tigari pentru ca, spun ei, pot renunta mai usor la viciu. In realitate, mentolul acestor tigari transforma membranele in unele permeabile si astfel creste riscul contactarii chimicalelor din acest produs.

Poate ai observat si tu, dar fumatorii de tigari mentolate tin mai mult fumul in gura pentru a savura aroma mentolului. Fiind ars, acesta emana toxine si substante cancerigene, intr-o cantitate mai mare decat tigarile normale.

Astfel, specialistii americani avertizeaza asupra opiniei gresite de a inlocui o tigara cu cealalata pentru a renunta la viciu. Studiile lor au aratat ca dupa 15 ani de fumat, riscul aparitiei complicatiilor pulmonare este iminent.

Mai mult, jumatate din fumatorii de tigari obisnuite reusesc sa renunte la viciu, in timp ce persoanele care opteaza pentru tigari mentolate au cea mai mica rata de renuntare.

Mentolul este cel care intretine adictia, iar cei care opteaza pentru aceste tipuri de tigari le fumeaza la un interval mai scurt si mentin un timp indelungat fumul mentolului ars in gura. Specialistii au avertizat asupra lozincilor care promoveaza aceste tigari, potrivit carora ar fi mult mai putin nocive decat cele obisnuite.

Acesta nu este decat un mit si trebuie sa stii ca fumatul, in orice forma a sa, creaza dependenta si pe termen lung grave probleme de sanatate. Cu atat mai mult tigarile mentolate, unde dependenta apare mult mai repede si se intretine mult mai bine.

Sfatul medicilor este ca daca vrei sa renunti la viciu si nu poti face acest lucru dintr-o data, incearca sa renunti la tigarile mentolate pentru cele normale, atat cat organismul se obisnuieste, dupa care iti va fi mult mai usor sa pui punct dintr-o data sau treptat acestui obicei nociv.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#renunta la tigari, #tigari mentolate dependenta, #tigari mentolate dauneaza , #ceai