Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ciorbea se face ca ploua

Joi, 24 Iulie 2014, ora 08:33

   

Invitatii Ziare.com Stefan Vlaston: Victor Ciorbea se face ca ploua
Zeci de cereri si sesizari au fost trimise pe adresa Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, cu solicitarea de a ataca la CCR ultima OUG a Guvernului, 49/2014, de modificare a Legii Educatiei Nationale.

Petitie online adresata Avocatului Poporului: Nu stam impasibili la distrugerea invatamantului

Iar Victor Ciorbea se face ca ploua. A initiat consultari, a dat spre studiu OUG 49/2014 specialistilor din subordine, dupa care totul a intrat in ceata.

Stiu ca Victor Ciorbea este dator actualei guvernari, lui Victor Ponta, pentru ca l-au numit in actuala functie. Plus aprobarea unor cheltuieli de functionare nelimitate.

Ceea ce banuiam se verifica. In loc sa apere interesele poporului, asa cum scrie si in functia pe care o are, cred ca Victor Ciorbea apara interesele mafiilor universitare si sindicale.

Fara sa vada ca actualul dezastru din educatie isi are originea in legislatia aberanta, care nu apara interesele beneficiarilor, platitori ai serviciilor educationale, ci interesele baronilor universitari si ale sindicatelor.

Victor Ciorbea asteapta sa fie sesizat cu privire la OUG pe Educatie. Constitutia spune altceva

In apelul pe care l-am facut, adresat lui Victor Ciorbea, am aratat urmatoarele:

- Lipsa de temei juridic pentru trecerea terenurilor, cladirilor, cluburilor sportive si ale palatelor copiilor din proprietatea publica a statului in cea a autoritatilor locale;

- Aplicarea eronata privind titularizarea la nivel national a cadrelor didactice, actiune bazata pe art 253 din Legea 1/2011, fapt ce dovedeste necunoasterea prevederilor legale;

- Unele prevederi ale OUG 49/2014 au fost deja respinse de CCR prin decizii anterioare si este relativ usor pentru specialistii Avocatului Poporului sa demonstreze acest lucru.

- Legiferarea pe calea ordonantelor de urgenta, fara sa fie demonstrata urgenta tuturor prevederilor din OUG 49/2014, constituie un abuz constitutional, mai ales ca actuala putere are o majoritate parlamentara mai mult decat confortabila, pentru discutarea si aprobarea oricaror legi;

- Se calca in picioare coerenta legislativa a reglementarilor din educatie, specialistii Avocatului Poporului vor gasi, fara indoiala, numeroase inadvertente si contraziceri intre articolele introduse prin OUG-uri si restul Legii Educatiei Nationale si alte acte normative;

- Neconsultarea Parlamentului, a cadrelor didactice, a elevilor si studentilor conduce la ignorarea, neintelegerea si neaplicarea sau aplicarea incorecta a prevederilor legislatiei din educatie, aflate intr-un haos legislativ si lipsa de predictibilitate;

- Faptul ca educatia si formarea profesionala se afla pe un drum gresit este demonstrat si de abandonul scolar masiv, renuntarea la examenul de Bacalaureat si Evaluare Nationala a unui numar ingrijorator de mare de elevi si tineri. Ori nu OUG-urile reprezinta solutia indreptarii acestei situatii, ci dezbaterea larga, cu specialisti si beneficiari, a masurilor ce trebuie intreprinse in continuare.

Avocatul Poporului, sesizat de Basescu cu privire la modificarea Legii Educatiei

Argumentele, insuficiente pentru Avocatul Poporului

Se pare ca aceste argumente si altele, aduse de alti solicitanti, nu sunt suficiente pentru ca Avocatul Poporului sa apere interesele poporului.

Asistam cum Victor Ciorbea ramane credincios celor care l-au numit, este prizonierul politic al mai marilor zilei, de la care isi ia salariul gras si alte beneficii importante.

Cred ca este exemplul cel mai evident al eficientei "mitei guvernamentale", cand gaseste teren prielnic si caractere de nimic.

Acest caz ilustreaza foarte exact diferenta intre caracter si interese, intre oameni mari si integri si oameni mici la caracter, pe care istoria ii va arunca la cos.

Vrea Victor Ciorbea sa se regaseasca intre oficialii care au tradat interesele poporului? Deja mi-este aproape clar ca va intra in aceasta categorie de oameni dedicati propiilor interese si nu intereselor poporului.

Basescu i-a scris lui Ciorbea: Bacalaureatul de primavara e neconstitutional

Sigur, Victor Ciorbea poate spune ca decide singur care sunt interesele poporului si care ale politicienilor aflati la originea numirii sale in functia de Avocat al Poporului.

Educatia, aproape de colaps

Relativizarea aceasta, dupa ce zeci de intelectuali si ONG-uri s-au exprimat deja, nu poate amagi pe nimeni. Cu totii stim, inclusiv Victor Ciorbea, ca educatia si formarea profesionala sunt intr-un impas total, la un pas de colaps.

Rezultatele de la Bacalaureat, de la Evaluarea Nationala, de la repartizarea computerizata, toate demonstreaza abandonul scolar masiv, fuga elevilor de scoala, de facultate si de diplome, pentru ca nu le ofera competentele cerute de angajatori in piata muncii.

Asteptam, totusi, un ultim semnal de la Victor Ciorbea, pentru a vedea daca este de partea poporului, sau pupa ghiulul celor care l-au numit. In goana dupa salariu si beneficii, adica mita guvernamentala.

Stefan Vlaston este presedinte al Asociatiei EDU CER si vicepresedinte PMP.

Despre ce vrei sa scriem?
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2531 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
valll
rank 5
E cinic. Si-a dat arama pe tatza.
A demonstrat ca nu merita increderea lui Corneliu Coposu. A abuzat de imaginea "seniorului" pana cand a gasit un alt stapan A ajuns sa capete ciolanul chiar de la prigonitorii seniorulu, carora le face servicii impotriva interesului poporului.
Macar a aiba onoarea sa nu incerce sa ne abureasca si sa nu-si mai bata joc de oameni initiind consultari menite sa taraganeze si sa dea impresia de temeinicie pentru ceva care se vede imediat ca e gresit.
JE
rank 5
Victor Ciorbea este ...
..de departe sinonim cu esecul. Asa a fost si cand a fost premier ,sau taranist . Acum l-au uns avocat al diavolului ,sluga la plagiator. Macar din mandrie profesionala sau pentru propria-i persoana nu ar trebui sa faca jocul acestui guvern demolator. Dar se pare ca poporul nu este pentru el decat cel care-i plateste salariul. Pentru ca de a-l apara de hotia guvernantilor il apara altcineva.
MosGerila
rank 5
Din contra JE, activitatea lui Ciorbea este un succes pentru
guvernul Ponta :-|
NEUTRONU
rank 5
trădătorul mișcării sindicale care împreună cu manivela cu mustăți
au trădat cnsrl frăția,transformind-o in cnsrl hoția,face de cind a intrat in politichie jocurili urmașilor cucuveloiului!!!robocop nu este ruginit ci este coclit de roșu la cuget!!!
un cetatean european
rank 5
Vlastoane, daca educatia e aproape de colaps e datorita
...incompetentei celui mai mediocru ministru al invatamintului, Funeriu. Acest individ a reusit sa distruga invatamintul romanesc, sa ne inchida scolile, sa batjocoreasca dascalii. A politizat invatamintul excesiv crezind ca poporul e fraier si poate fi pacalit. 10 000 de cetateni sint acum asistati social pentru ca acest Funeriu habar nu are ce-i acela un examen de maturitate, Bacalaureatul, examen pe care nici pina azi nu ne-a aratat ca l-a trecut nici el macar.
copilul
rank 1
chiar ca nu stiu ce se intampla cu Ciorbea asta ! il stiam mai activ
Domnul Presedinte l-a sesizat si in legatura cu procurorul Iacobescu,caruia i s-a luat cazul Sandu Anghel,dosarul fiind in stadiu terminal ! Degeaba,pentru domnul Ciorbea,afara ploua !!!!
carmaciul
rank 1
@vlastron
intreb :acum pmp plateste sa-ti publici aberatiile?ce indicatii ti-a dat hamilton sa scrii aceste aberatii?chiar nu te barbieresti dimineata sa vezi ce aspect ai?era un profesor la Politehnica avand aceas te ascunde sub "comentarii neadecvate"!
MosGerila
rank 5
Educati aeste a 5a roata la caruta lui dr Viorel Ponta!
Cu cat nivelul este mai scazut, cu cit lipsa de valoare si asiduitate devin numitor comun al civilizatiei socialiste, cu ata mai bine este conservat electoratul asistatilor de tot soiul.

Actiunea conjugata a guvernului Ponta si a Avocatului Poporului este conjugata. Nu este rezultanta unei coincidente nefericite, ci a une actiuni bine gandite de catre stratetegii rosii.

Dl. Ciorbea nu se face ca ploua, dl. Ciorbea astupa gaurile prin care barca de cauciuc a lui Ponta se dezumfla ...
marin123
rank 5
Mos Gerila, rad si curcile de noi!
Niciodata supusul Ciorbea nu se va ridica impotriva stapanului sau tov.Ponta, care l-a facut om, adica l-a numit Avocatul popolului.Shalom
papacip
rank 1
seniorul coposu,mosierii rosii
unde sunta astia ba chiorbaliule oportunist? dar las ca e mai bine la ciolan spui de trei ori jos basescu si te-ai scos.
papacip
rank 1
Coposu si Diacoenscu
au suferit in iadul comunist.Urmasul lor,ciorbea nu e in stare sa reziste la un amarat de os aruncat de Ponta.Probabil ca lui Ciorbea i-au crescut copii mari si a nevoie de platit rate la banci si msini cu ascultat manele.
NEUTRONU
rank 5
degeaba vă ostoiți să-l criticați pe ciorbălău,ca el este ...
omul de fier al psd-ului doar este ROBOKOP!!!?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor