Plagiatul lui Ponta: Consiliul National de Etica a finalizat raportul (Video)

Miercuri, 18 Iulie 2012, ora 18:43
11033 citiri
Plagiatul lui Ponta: Consiliul National de Etica a finalizat raportul (Video)

Consiliul National de Etica (CNE) din cadrul Ministerului Educatiei a finalizat, miercuri dupa-amiaza, raportul privind acuzatiile de plagiat ce i se aduc premierului Victor Ponta.

Purtatorul de cuvant al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) - institutie pe langa care functioneaza CNE, Gabriela Catana, a explicat, insa, ca raportul nu poate fi facut public pana nu va primi aviz de la Directia Juridica.

Ponta: Nu mai fac nicio declaratie despre plagiat

"S-a intocmit un raport final si o hotarare care sa aprobe acest raport final, urmand sa fie transmisa catre Directia Juridica (...) Acest raport final, cand va primi avizul de legalitate al Directieri Juridice, va fi facut public. Nu va pot da mai multe informatii, potrivit legii de functionare a Consiliului National de Etica", a declarat Gabriela Catana.

Potrivit oficialului ANCS, la intocmirea raportului s-a tinut cont de concluziile Comisiei Tehnice alcatuite la solicitarea CNE, potrivit carora procedurile in urma carora Ponta a obtinut titlul de doctor in stiinte juridice au fost in acord cu legislatia in vigoare in 2003 si nu se poate sustine calificarea de plagiat.

Ponta are un verdict in favoarea sa, dupa ce, luni seara, una dintre subcomisiile Consiliului National de Etica de la Ministerul Educatiei a decis ca nu se face vinovat de plagiat, avand un aport stiintific propriu.

Acuzatiile de plagiat ce i se aduc lui Victor Ponta s-au aflat si in atentia Consiliului National de Etica si a Consiliului National de Atestare a Diplomelor (CNATDCU).

Academicieni, in razboi cu Ponta: Plagiatul este evident. Sa-si dea demisia!

Pe 28 iunie, CNATDCU a decis ca teza de doctorat a lui Victor Ponta contine cel putin 85 de pagini "copy-paste" si a cerut Ministerului Educatiei sa ii retraga acestuia titlul de doctor, in conformitate cu legea.

In replica, mai multi lideri USL i-au atacat pe cei 13 academicieni si cercetatori care au votat in unanimitate decizia de plagiat, spunand ca au fost platiti si manipulati de fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, pentru a-i face rau premierului Victor Ponta.

Citeste si:
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Coaliția PSD-PNL a făcut terci legea care-i proteja pe avertizorii de integritate și riscă procedura de infringement. „Poate arunca în aer PNRR”
Joi, 29 iunie, coaliția de guvernare PSD-PNL-UDMR a trecut prin parlament mai multe amendamente privind protejarea avertizorilor de integritate, în ciuda avertismentelor venite din partea...
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
USR se subțiază pe zi ce trece. 24 de membri au demisionat într-o singură zi
Demisiile din USR se țin lanț după ce membrii echipei USR din Țările Nordice au demisionat în bloc. Printre cei 24 de demisionari s-au regăsit președintele filialei, vicepreședinții...