Un lider PNL cere ieșirea de la guvernare a UDMR în urma declarațiilor scandaloase ale lui Viktor Orban: ”Nu putem accepta politica separatistă pe care o duce”

Joi, 28 Iulie 2022, ora 19:44
3387 citiri
Un lider PNL cere ieșirea de la guvernare a UDMR în urma declarațiilor scandaloase ale lui Viktor Orban: ”Nu putem accepta politica separatistă pe care o duce”
Deputatul PNL acuză UDMR că duce o politică separatistă FOTO Facebook / Adrian Cozma

Președintele PNL Satu-Mare, deputatul Adrian Cozma, consideră că UDMR trebuie să iasă de la guvernare, acuzându-i pe liderii partidului că ”au aplaudat” la declarațiile de la Tușnad ale premierului ungar, Viktor Orban.

”Lucrurile sunt foarte simple. Din punctul meu de vedere, Viktor Orban nu are ce căuta în România în afara vizitelor oficiale, atunci când e invitat de premier, Președinte sau Parlament. Până la urmă nici asta nu este marea problemă. Problema e la noi. Trebuie să recunoaștem acest lucru. Faptul că miniștrii ai Guvernului României au aplaudat și susținut politica lui Orban asta de-abia este o mare problemă pentru noi, pentru România. E clar că e obligatorie o evaluare din punctul ăsta de vedere. Cred că soluția în momentul de față este ieșirea UDMR de la guvernare”, a spus Adrian Cozma la Digi24.

În opinia sa, vicepremierul Kelemen Hunor nu mai poate avea credibilitate. Președintele PNL Satu-Mare a subliniat că mesajul lui Orban a fost, de fapt, cel al președintelui rus, Vladimir Putin.

”Nu poți să fii vicepremierul României, să fii ministru în Guvernul României, să cânți imnul altui stat, care evident că vizita lui Orban a avut țelul separatist și de altă natură de a promova gândurile și acțiunile Rusiei. Trebuie să ne înțelegem, nu l-am avut de fapt doar pe Viktor Orban în România, l-am avut pe Putin, o portavoce a lui Vladimir Putin pe care l-am avut în Transilvania. Acesta a transmis ceea ce transmite Rusia de câteva luni încoace sau de câțiva ani încoace.

Vicepremierul României nu mai poate să prezinte credibilitate. Este o părere personală ca parlamentar, ca președinte al PNL Satu Mare.

Poate greșim noi, reprezentanții celorlalte partide. Dar să nu uităm că domnul Eckstein-Kovács, care nu demult a fost membru marcant al UDMR a condamnat această acțiune. Domnul Tanczos Barna și domnul Kelemen au arătat clar că susțin ceea ce domnul Orban a declarat. Adică noi astăzi și majoritatea românilor este oripilată de ce a putut să spună acolo premierul Ungariei și domnul Barna Tanczos împreună cu domnul Kelemen aplaudau. Adică vicepremierul și un ministru aplaudau toate acele lucruri care s-au spus acolo.

A mai fost un lucru foarte grav, adică un premier al unui alt stat care se află într-o vizită în România să numească "drogați" câteva persoane care cu bun-simț au mers și au arătat un banner pe care scria foarte elegant, nu era nimic imoral, nu era nimic ilicit, că "Transilvania este pământ românesc", așa cum și este. Acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. În mod clar UDMR și-a arătat din nou fața.

Aici va trebui în mod clar această situație gândită la rece. Foarte mulți am fost nemulțumiți de ceea ce s-a spus acolo. Nu putem accepta în continuare această politică separatistă pe care o duce UDMR.

UDMR trebuie să se hotărască. Este la guvernare în România sau este la guvernare la Budapesta?”, a mai spus Adrian Cozma.

El a anunțat că va cere ieșirea de la guvernare a UDMR la prima ședință a PNL.

#Viktor Orban declaratii Tusnad, #deputat pnl, #Satu Mare, #iesire guvernare UDMR , #stiri PNL