Averea viitorului ministru al Sanatatii: Cati bani tine Vlad Voiculescu in banci, actiuni sau "la saltea"

Vineri, 20 Mai 2016, ora 08:24
15127 citiri
Averea viitorului ministru al Sanatatii: Cati bani tine Vlad Voiculescu in banci, actiuni sau "la saltea"

Vlad Voiculescu, nominalizat pentru functia de ministru al Sanatatii, are un teren intravilan in comuna Branesti din judetul Dambovita, potrivit declaratiei sale de avere, in care nu sunt mentionate alte proprietati imobiliare. El are in conturi aproape 68.000 de euro si 32.000 de euro cash.

Vlad Voiculescu are un teren intravilan in suprafata de peste 3.400 de metri patrati in comuna Branesti din judetul Dambovita, unde detine si un spatiu de productie, potrivit declaratiei de avere din 2016. In document nu figureaza alte proprietati.

Ciolos confirma: Vlad Voiculescu va fi ministrul Sanatatii - cand va depune juramantul

Cea mai mare parte a averii sale se afla in conturi bancare: un cont in euro de 14.837 de euro la Erste Bank, un depozit de 53.122 de euro la Banca Transilvania si un cont curent de 25.000 de lei, la aceeasi banca. El mai declara 14.000 de lei cash si 32.000 de euro.

De asemenea, Vlad Voiculescu are actiuni de 6.257 de euro la Erste Group Bank, unde a fost vicepresedinte al Diviziei de Finantari de Infrastructura.

Vlad Voiculescu, in prezent sef de cabinet al ministrului Finantelor, este implicat in mai multe proiecte sociale, in special in domeniul sanatatii. El este initiatorul MagiCAMP si a fost vicepresedinte si trezorier al European Cancer Patient Coalition.

Noua varianta pentru Ministerul Sanatatii - surse Ziare.com UPDATE

La numirea in Ministerul Finantelor, el revenea in Romania dupa 14 ani petrecuti la Viena, unde a absolvit cursurile de licenta si master ale Vienna University of Economics and Business Administration si a acumulat o experienta de peste 10 ani in domeniul financiar. Ultima pozitie detinuta inaintea numirii la Finante a fost de vicepresedinte in cadrul Diviziei de Finantari de Infrastructura a Erste Group Bank AG.

Postul de ministru al Sanatatii a ramas vacant in 8 mai, dupa ce Patriciu Achimas Cadariu a demisionat in urma scandalului legat de dezinfectantii diluati folositi in spitale.

Iohannis: Sanatatea, inclusa la chestiuni de securitate nationala. Am vazut ce pagube face coruptia

Prim-ministrul Dacian Ciolos a transmis presedintelui Romaniei, joi seara, propunerea de numire ca ministru al Sanatatii a lui Vlad Voiculescu, propunere ce urmeaza sa fie aprobata de catre Klaus Iohannis prin decret prezidential.

Ciolos a anuntat, intr-o emisiune la Realitatea Tv de joi seara, ca ceremonia de depunere a juramantului de catre noul ministru al Sanatatii ar urma sa aiba loc in cursul zilei de vineri.

Citeste si:
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Kelemen Hunor, despre încrederea între membrii coaliției: ”Suntem pe un drum bun, dar nu așteptați minuni”
Liderul UDMR Kelemen Hunor susține că relația între membrii coaliției de guvernare este la început de drum. Președintele UDMR a spus marți seara că a propus coaliției instituirea unei...
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Kelemen Hunor neagă scandalul din coaliție și spune că Iohannis „a vrut să ştie care sunt priorităţile pentru perioada următoare”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, afirmă că reprezentanţii partidelor din coaliţie nu s-au "certat", însă au întâlniri dese pentru a discuta pe teme de actualitate. În ceea ce...