”Lovitură de baros” pentru liderul de la Kremlin. Rușii au primit mesajul ce anunță sfârșitul lui Putin VIDEO

Sambata, 09 Decembrie 2023, ora 05:33
11657 citiri
”Lovitură de baros” pentru liderul de la Kremlin. Rușii au primit mesajul ce anunță sfârșitul lui Putin VIDEO
Liderul opoziției din Rusia, Aleksei Navalnîi în îndemană pe ruși să nu îl voteze pe Putin FOTO: APNews

După 650 de zile de război în Ucraina, Vladimir Putin nu arată niciun semn că ar vrea să termine conflictul în care au murit zeci de mii de militari ai armatei roșii. Dar acum el s-a trezit cu o ”lovitură de baros”, după ce rușii au primit mesaj chiar pe telefon, că sfârșitul la putere al președintelui este aproape. ”Rusia fără Putin” au putut citi cetățenii pe smartphone-uri, după ce au observat în orașe panouri uriașe legate de alegerile din 2024, în care liderul poziției Alexei Navalnîi îi îndeamnă să nu îl voteze pe Putin.

Pe panourile apărute la Moscova, Sankt Petersburg și în alte orașe din Rusia se poate citi cuvântul ”Rusia” și urarea ”La mulți ani”, dar și o adresă web și un cod QR, care te direcționează pe un site ce afișează ”Rusia fără Putin”, potrivit APNews.

Activiștii opoziției din Rusia au venit cu o modalitate de a ocoli cenzura de la Kremlin în timp ce îndemnau cetățenii să voteze împotriva președintelui Vladimir Putin la alegerile de anul viitor: panouri uriașe deghizate ca o felicitare de Anul Nou.

Planul Rusiei ce pune în încurcătură Occidentul. Anexarea ilegală a 38.850 de kilometri pătrați lângă Ucraina

Fundația Anticorupție fondată de liderul opoziției întemnițat Alexei Navalnîi a plătit pentru panouri publicitare la Moscova, Sankt Petersburg și alte orașe rusești pe care scria „Rusia” și „La mulți ani”. Dar o adresă a site-ului web neputin și un cod QR imprimate pe afișe conduc la un site intitulat „Rusia fără Putin”.

Acolo, alegătorii au fost încurajați să se opună vechiului lider rus pe 17 martie 2024, ziua în care parlamentarii ruși au stabilit-o joi pentru alegerile prezidențiale. Site-ul web spune că alegerile sunt importante pentru Putin ca un referendum privind dacă rușii aprobă războiul său în Ucraina, mai degrabă decât un adevărat concurs pentru președinție.

„Înțelegem că alegerile libere și corecte în Rusia, ca în orice țară civilizată europeană, din păcate, nu există”, a declarat Ivan Zhdanov, directorul Fundației Anticorupție, pentru sursa citată.

Descoperire arheologică epocală despre Dumnezeu: Este cea mai veche dovadă de pe Pământ VIDEO

Jdanov a spus că panourile au fost deschise de două zile și pare puțin probabil ca agenția care le-a pus să fi verificat conținutul site-ului din timp. Jurnaliştii de la Associated Press au văzut că mai multe dintre ele au fost îndepărtate rapid joi.

Convingeți 10 persoane să nu îl voteze pe Putin

Putin, în vârstă de 71 de ani, nu și-a anunțat încă candidatura pentru al cincilea mandat, dar se așteaptă să facă acest lucru în curând. Întrebat dacă Putin a decis să candideze realegerea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, i-a îndemnat joi pe reporteri „să aibă răbdare”.

Jdanov a recunoscut că este puțin probabil ca campania să-l dea afară pe Putin din funcție – „Nimic nu se va schimba în ziua alegerilor”, a spus el. De asemenea, grupul nu propune un candidat în interiorul Rusiei pentru a-l provoca pe Putin, spunând că actualele represiuni fac acest lucru „imposibil”.

„Nouăzeci și nouă la sută din figurile opoziției care s-au opus lui Putin sunt acum fie în închisoare, fie în străinătate”, a spus Jdanov.

Navalnîi, în vârstă de 47 de ani, cel mai mare adversar politic al lui Putin, ispășește în prezent un termen de peste 30 de ani pentru condamnări pentru extremism și alte acuzații pe care susținătorii săi le caracterizează ca fiind motivate politic.

Planul nebunesc al lui Putin din 2024: Răsturnare de situație nemaivăzută din 1941

Sarcina echipei sale este acum de a „convinge cât mai mulți oameni” că este important să se implice în politică și că „toate problemele lor sunt legate de război, de mobilizare, de moartea soldaților pe front, de creșterea preturilor si de izolarea Rusiei. Sunt cauzate de Vladimir Putin”, a spus Jdanov.

Site-ul web legat de campania publicitară le cere rușilor să convingă 10 persoane să voteze împotriva lui Putin, inclusiv apelând la oameni, postând pe rețelele de socializare, desenând graffiti și distribuind pliante.

„În acest moment, oamenii nu ar îndrăzni să facă asta”, a spus Abbas Gallyamov, un consultant politic rus și fost redactor de discursuri Putin, referindu-se la o represiune împotriva disidenței publice care a redus la tăcere mass-media independentă și a dus la pedepse cu închisoarea pentru criticii de la Kremlin și activiștii anti-război.

Poporul Rusiei nu se simte „unit politic”, a adăugat el, dar acțiunile echipei lui Navalny ar putea genera „un val uriaș de vot anti-Putin” dacă „i se alătură destui activiști și devine cu adevărat vizibil atât online, cât și offline.”

Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Obsesiile lui Vladimir Putin: cum vede lumea în care trăiește și reacționează. Analiza unui psiholog rus
Dacă Vladimir Putin ar fi fost doar un pensionar militar care joacă domino și nu președintele Rusiei, lumea sa interioară ar fi fost importantă doar pentru rudele sale, pe care le-ar fi...
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Șoigu îi promite lui Putin, după arestarea adjunctului său, că armata rusă va cuceri două orașe importante din Ucraina
Dictatorului rus Vladimir Putin i s-a promis că Rusia va câștiga victorii foarte importante pe frontul din Ucraina în această vară. O astfel de promisiune ar fi fost făcută de ministrul...
#Vladimir Putin, #Putin putere Rusia, #alegeri rusia 2024, #alegeri Rusia Putin, #Aleksei Navalnii, #sfarsit Putin, #panouri publicitare, #panouri electorale , #Razboi Ucraina