Soluția ”bună” a lui Ciolacu: Comasarea alegerilor, dar și o alianţă electorală sau politică între PSD și PNL VIDEO

Marti, 20 Februarie 2024, ora 14:19
2691 citiri
Soluția ”bună” a lui Ciolacu: Comasarea alegerilor, dar și o alianţă electorală sau politică între PSD și PNL VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat marți, 20 februarie, că coaliția de guvernare va lua miercuri deciziile cu privire la organizarea alegerilor, fiind de părere că una dintre soluţii este şi ca PSD şi PNL să facă o alianţă electorală sau o alianţă politică.

Ciolacu mai spune că vrea cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României.

"Sunt ferm convins că mâine, atât eu, cât şi preşedintele Nicolae Ciucă vă vom răspunde la aceste întrebări (legate de organizarea alegerilor europarlamentare şi locale). Este incorect, în timpul unor negocieri şi unor discuţii, eu să vă spun cum se va face. Eu vreau să iau împreună cu domnul preşedinte Nicolae Ciucă cea mai bună decizie în ceea ce priveşte românii şi viitorul României şi stabilitatea României. Haideţi să vedem care este propunerea finală, nu este o negociere pe funcţii. Sunt două programe de armonizat, fiindcă categoric că vom veni cu un program. Este o cale foarte clară împotriva extremismului din România care există în acest moment şi trebuie să recunoaştem acest lucru şi vom vedea şi percepţia românilor în cazul în care decidem ... (...) Una dintre soluţii este o alianţă electorală sau o alianţă politică (a PSD cu PNL - n.r.) care va da stabilitatea României", a declarat Ciolacu, marţi, 20 februarie, la Palatul Parlamentului.

Potrivit acestuia, miercuri se vor face publice toate aceste amănunte, însă sunt "şanse foarte mici" să fie comasate şi alegerile prezidenţiale cu cele parlamentare.

"Ce vă spun cu certitudine, asta vă spun ca şi prim-ministru al României, eu doresc mâine să anunţ tot calendarul de alegeri", a transmis Marcel Ciolacu.

Quarterly Report - Editia 4

Cum văd germanii alegerile europene
Cum văd germanii alegerile europene
Ceea ce se decide în Parlamentul European are consecințe asupra vieții de zi cu zi din Germania. Pentru mulți cetățeni, însă, Bruxelles este încă prea departe. ”Politici & Popcorn”...
Cum au cheltuit banii partidele în primele zile de campanie. Candidații care au deschis larg „buzunarele”
Cum au cheltuit banii partidele în primele zile de campanie. Candidații care au deschis larg „buzunarele”
Reprezentanţii Expert Forum au analizat datele legate de finanţarea campaniei electorale, publicate de către AEP, pe 16 mai. Astfel, pentru alegerile europarlamentare au fost înregistrate...
#alegeri 2024, #Ciolacu, #alianta PSD PNL, #alegeri 2024 romania, #alegeri , #stiri Marcel Ciolacu