Diferenta de 7% intre PNL si PSD - sondaj INSCOP

Miercuri, 22 Iulie 2015, ora 12:12
5334 citiri
Diferenta de 7% intre PNL si PSD - sondaj INSCOP
Foto: Arhiva Ziare.com

PNL ar obtine peste 44% din voturile romanilor, daca duminica viitoare ar fi organizate alegeri parlamentare, releva un sondaj INSCOP transmis miercuri.

Romanii nu au o optiune clara cand vine vorba de disponibilitatea de a acorda votul unui partid nou infiintat.

Ce partide ar vota romanii daca duminica ar fi alegeri parlamentare - sondaj Inscop

Daca duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, noul PNL (PNL+PDL) ar obtine 44,5% (44,7% in aprilie), in timp ce Alianta PSD-UNPR ar inregistra 37,1% din sufragii (39,1% la masuratoarea din luna aprilie, cand a fost testata intentia de vot pentru Alianta PSD - UNPR si PC, partid aliat intre timp cu PLR in cadrul ALDE), iar UDMR 5,1% dintre optiunile exprimate (5,2% in aprilie).

Pe locurile urmatoare in optiunile de vot ale romanilor se claseaza ALDE, care ar obtine 3% din voturi (fata de 2,2% in aprilie), PMP cu 2,4% (fata de 2,8% in aprilie), M10 (partidul condus de Monica Macovei), cu 2,3%, PRM cu 2,1% (fata de 2% in aprilie) si PNTCD cu 1,2% (fata de 1% in aprilie).

Totodata, 2,3% dintre respondenti si-au exprimat optiunea pentru alte partide (fata de 2% in aprilie). 25,5% dintre respondenti nu s-au hotarat, 9,7% declara ca nu merg la vot, in timp ce 4,9% nu stiu sau nu raspund.

PNL ar castiga detasat parlamentarele: Ce partide ar trece pragul electoral - sondaj CSOP

In ceea ce priveste votul pentru un partid nou infiintat, 39,5% dintre respondenti declara ca nu ar acorda votul lor la viitoarele alegeri unui partid nou infiintat (fata de 35,8% in aprilie), 29,6% ar pune stampila de vot pe o asemenea formatiune (fata de 29,8% in aprilie), iar 25,4% nu sunt hotarati (fata de 23,6% in aprilie). Nu stiu sau nu raspund - 5,5% (fata de 10,8% in aprilie).

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevarul in perioada 9 - 14 iulie 2015. Volumul esantionului a fost de 1.075 persoane si este reprezentativ pentru populatia Romaniei de 18 ani si peste 18 ani.

Citește și:
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Ludovic Orban: ”PNL îi lustruiește ghetele lui Ciolacu”. Ce șanse îi dă fostul premier lui Nicolae Ciucă la prezidențiale
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost lider al PNL, a lansat marți, 27 septembrie, un nou atac împotriva foștilor colegi care au ales coaliția cu PSD și a...