Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții

Joi, 28 Martie 2024, ora 20:30
6393 citiri
Ce trebuie să mănânci seara dacă vrei să slăbești în timpul nopții
cina FOTO: freepik.com

Când te gândești la slăbit ai în minte numai diete care mai de care mai drastice și ore în șir de transpirat la sală. Dar dacă ți-am spune că poți slăbi la fel de bine și în somn? Exact. În funcție de ceea ce mănânci seara, sunt accelerate arderile din organism.

Știm cu toții că mâncatul la ore târzii în noapte duce la creșterea în greutate. Lucru valabil mai ales atunci când gustările conțin carbohidrați, zahăr rafinat și amidon, adică atunci când mănânci pâine, orez, chipsuri din cartofi sau dulciuri. Dacă ar fi consumate în timpul zilei, atunci când activitatea fizică este intensă, energia produsă de acestea ar fi ușor consumată, însă pe timp de noapte nu este necesară, motiv pentru care caloriile se transformă în depozite de grăsime.

Experții în nutriție susțin că e bine totuși să nu mergi la culcare flămând. Prin urmare, dacă seara simți că îți este foame, mai degrabă ia o gustare cu conținut scăzut de carbohidrați și bogată în proteine. Pentru a-ți astâmpăra foamea, mănâncă o porție mică de brânză. Iaurtul grecesc, spre exemplu, e bogat în proteine și are conținut scăzut de zahăr. Proteinele susțin formarea mușchilor în timpul nopții.

În cazul în care ai intoleranță la lactoză, un pumn de nuci sau de migdale reprezintă doza optimă pentru a-ți astâmpăra foamea.

Când e vremea cireșelor, bucură-te de ele cât poți de mult. Poți consuma liniștită o cană cu cireșe seara. Dincolo de faptul că satisfac necesarul de dulce, ajută și la un somn bun. De asemenea, poți mânca o banană. Aceasta conține triptofan, un aminoacid care stimulează somnul. În plus, fibrele conținute de banane mențin mai mult timp sațietatea. Tot triptofan conține și carnea de curcan. Câteva bucățele de carne de curcan cu o felie de pâine integrală reprezintă gustarea perfectă înainte de culcare.

Apoi dormi bine. Opt ore, de preferat. Cercetătorii au descoperit că un somn de doar cinci ore pe noapte sau mai puțin sporește șansele de a te îngrășa. În plus, privarea de somn stimulează hormonii care reglează apetitul, ceea ce înseamnă că în ziua următoare vei simți nevoia să mănânci mai mult și, de regulă, vă fi vorba despre alimente nesănătoase, cu un volum mare de calorii. Tocmai de aceea este indicat să te culci seara cu stomacul nici foarte plin, dar nici gol.

Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Beneficiile extraordinare ale uleiului de cocos. Tu îl consumi?
Extractul de nucă de cocos se utilizează sub formă de ulei ca un substitut al grăsimii animale în bucătăria vegetariană, în tratamentele de înfrumusețare, în cremele hidratante sau în...
Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Regele Charles al III-lea își reia activităţile publice. Prima vizită va fi chiar la un centru de combatere a cancerului
Începând de marți, 30 aprilie, Regele Charles al III-lea se întoarce la muncă. El își va relua activităţile publice, medicii săi considerând "foarte încurajatoare" evoluţia stării...
#alimentatie, #sanatate, #Cina, #alimente cina, #slabit noaptea , #stiri sanatate
Comentarii