Cele mai importante atracții turistice din Egipt

Advertorial
Luni, 25 Septembrie 2023, ora 16:28
3062 citiri
Cele mai importante atracții turistice din Egipt
FOTO: pixabay.com

Egipt este în topul preferințelor românilor când vine vorba de vacanțe și sejururi. Anual, zeci de mii de turiști din România aleg să călătorească în țara faraonilor pentru a se relaxa pe plajele din Hurghada sau pentru a descoperi sutele de obiective turistice renumite în toată lumea, cum ar fi: Valea Regilor, Marele Sfinx și piramidele de la Giza.

Deși majoritatea vizitatorilor aleg Egiptul pentru marile monumente, este bine de știut că se practica și alte activități recreative și relaxante, precum snorkeling și scufundări de-a lungul coastei Mării Roșii. Alte lucruri de făcut în Egipt includ excursii cu cămile în munții Sinai, excursii în oaze îndepărtate din deșert sau vizite la mănăstirile din Deșertul de Est.

În plus, Egipt are o moștenire culturală bogată, cu muzee și mănăstiri fantastice, dar și o multitudine de temple, artefacte și atracții din Egiptul Antic. Nu e de mirare faptul că în continuare se fac studii și cercetări pe civilizațiile antice, iar săpăturile arheologice scot la iveală numeroase așezăminte din acele vremuri.

Simbolurile și învățăturile Egiptului antic le regăsim în diferite alte industrii, inclusiv în gambling. Există numeroase sloturi realizate pe baza unor povești din Egiptul Antic, cu simboluri specifice cum ar fi piramide, faraoni, zei, temple etc. Tema Egiptului Antic este una preferata in acest domeniu, există multe campanii de marketing care folosesc ofertele fara depunere la Superbet, Betano sau alte cazinouri. Dar să revenim la cele mai importante obiective turistice ce merită vizitate în Egipt.

Marile Piramide din Giza

Unele dintre principalele atracții turistice din Egipt sunt Marile Piramide din Giza, Cairo. Acestea impresionează prin dimensiuni și arhitectură, fiind considerate unele dintre minunile lumii antice. Conform legendei se spune că în aceste piramide au fost mormintele lui Keops (Khufu), Chephren (Khafre) și Mycerinus (Menkaure), care au fost păzite de Sfinx. Acest grup de piramide este primul pe lista fiecărui călător care dorește să viziteze cele mai mari atracții turistice din Egipt.

Valea Regilor și Templul Karnak

O altă creație impresionantă din vremurile antice este reprezentată de Valea Regilor, un loc vizitat de mii de turiști, în special pentru mormintele faraonilor. Templul memorial al lui Hatshepsut este un alt loc ce trebuie trecut pe lista obiectivelor turistice egiptene. Și Templul Karnak din Luxor merită toată atenția.

Valea Regilor, împreună cu obiectivele turistice adiacente, reprezintă unul dintre cele mai faimoase locuri din Egipt. Siturile sunt împărțite în funcție de malul Nilului. Cu o multitudine de clădiri și artefacte întinse în mijlocul terenurilor agricole luxuriante, a fost numit și cel mai mare muzeu în aer liber din lume. Stâlpii colosali și mormintele pline de artă murală sunt câteva dintre punctele de atracție ale locului.

Muzeul de Egiptologie

În timp ce țara este un muzeu în aer liber, Muzeul Egiptean/ Egiptologie este una dintre atracțiile turistice celebre din Cairo. Numărul mare de artefacte îl face unul dintre cele mai mari și complexe muzee despre civilizația egipteană din lume. Există unele deficiențe, cum ar fi lipsa etichetării și a datărilor adecvate, dar acestea pot fi ușor trecute cu vederea, având în vedere enormitatea colecțiilor. Comorile de aur din mormântul lui Tutankhamon și expoziția Mumiilor Regale sunt unele dintre principalele atracții ale muzeului. Fiecare colț al acestui loc fascinant miroase a istorie.

Fluviul Nil, Inima Egiptului

Când vorbim de Egipt, gândul ne fuge rapid la Nil și la unul dintre cele mai mari fluvii din lume, care formează o impresionantă deltă la vărsare în Mediterana. O croazieră pe Nil este necesară pentru cei ce doresc să vadă cât mai mult din istoria Egiptului. Este, de asemenea, cel mai bun mod de a urmări civilizația antică până în zilele noastre.

Segmentul dintre Luxor și Aswan este presărat cu temple antice, diferite așezăminte impresionante, iar apusul și răsăritul sunt la fel de fascinante.

Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Vești groaznice pentru românii atrași de vacanțe externe: Dispar zilele cu soare în destinații turistice de top
Un studiu realizat de către experții de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) din Statele Unite, publicat în Journal of Climate anunță vești groaznice pentru turiști, înclusiv...
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
#atractii turistice, #atractii turistice importante, #atractii turistice Egipt , #stiri vacanta