Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"

Duminica, 04 Decembrie 2022, ora 14:09
72158 citiri
Soluțiile românilor pentru a evita costurile cu bagajul de cală în avion: "Nu mai aștept nici la coadă la check in și după zbor să îl colectez"
Bagaje în aeroport FOTO Pixabay

Românii călătoresc mult cu avionul în această perioadă, unii pleacă în vacanțe pentru a vizita târgurile de Crăciun, alții petrec sărbătorile de iarnă peste hotare. Mulți dintre cei care lucrează în străinătate vin în țară să petreacă Crăciunul și Revelionul alături de rude și de familie.

O problemă este cea a bagajului de cală, mai ales dacă acesta include cadouri. Este discuția lansată de o româncă pe Facebook, care întreabă dacă ar fi o soluție mai puțin costisitoare să trimită bagajele prin curier la Barcelona.

"Ca să evit costurile pentru bagaj de cală, la avion și eventuala pierdere a acestui bagaj, l-aș trimite cu o firmă de autocare, care are și servicii de curierat. Din București, la Barcelona.

Ce părere aveți? Dacă aveți cunoștință de astfel de firme, vă rog să-mi spuneți", a scris femeia pe grupul Vacanțe sub 500 de euro, de pe Facebook.

"Așa procedez mereu"

Soluția nu le este străină membrilor grupului și unii precizează în comentarii că au mai folosit-o.

"Am trimis de cel puțin 20 de ori. Spun ziua când ajung, au grijă de pachete și sunt foarte respectuoși."

"Să trimiteți cu cel puțin 5 zile înainte! În perioada sărbătorilor sunt destul de aglomerați!"

"Să faceți o comparație de preț între cala versus curier. Uneori este mai ieftin la cală! Am mers destul de des la Barcelona, dar niciodată nu am avut probleme cu bagajul, doar zborurile au avut câteodată întârziere."

"Vă explic cum fac eu, probabil povestea e similară. Îmi voi petrece Crăciunul în România. Deoarece costurile pentru bagajul de cală sunt destul de ridicate, îmi împachetez frumos hainele și le trimit prin curier în România. Astfel, plătesc 30£ în loc de 70£ și nu mai trebuie să târâi bagajul după mine, decât în momentul în care ajung în țară. Nu mai aștept nici la coadă la check in și ulterior după zbor să îl colectez. Cred că este și mai sigur, am mai multă încredere că bagajul va ajunge la destinație."

"Eu așa procedez mereu."

"Bagajele se pierd mai mult în zboruri cu escală. Dacă zburați direct, e ok. Veți economisi timp și anumiți bani pentru deplasare colo-colo. Analizați toate aspectele și vedeți dacă se merită."

"Merită, zboruri cu escală."

"Eu așa fac mereu. De la Severin la Milano și retur."

"Și o să pierdeți o zi de vacanță alergând după bagaj, asta dacă se sincronizează cu ziua sejurului. N-am prea auzit să se piardă bagaje și nici să se rătăcească mai ales la zboruri directe", o avertizează cineva.

"Îl trimit înainte cu câteva zile de plecarea mea. Zbor cu escală. Prietenă mea a pățit, acum 3 săptămâni, pe Spania", i-a răspuns autoarea postării.

"Eu am trimis bagaje Sevilla - Timișoara și am fost mulțumită de servicii."

Cum a rezolvat un român problema PET-urilor și returul acestora. "E cea mai hilară țeapă în România"
Cum a rezolvat un român problema PET-urilor și returul acestora. "E cea mai hilară țeapă în România"
Unii români sunt nemulțumiți că trebuie să strângă PET-urile și să le ducă în diferite puncte de colectare pentru a primi banii pe garanție. În mediul online au apărut discuții...
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanță de 1 Mai și Paște, pe litoralul românesc sau în Bulgaria și Grecia. Unde e mai avantajos și unde e vremea mai bună
Vacanţa de 1 Mai şi de Paşte va fi mai lungă anul acesta, având în vedere că cere două sărbători vor fi una după alta. Așa că mulți și-au legat liberele și profită pentru a avea un...
#bagaje, #calatorie avion, #cala, #costuri, #bagaje pierdute aeroport, #vacanta, #solutii, #curier , #stiri vacanta