Cătălin Drulă publică noi documente privind afacerea BMW: „Bode a mințit guvernul și parlamentul; a manipulat pozele din conferința lui de presă”

Vineri, 21 Octombrie 2022, ora 13:18
6162 citiri
Cătălin Drulă publică noi documente privind afacerea BMW: „Bode a mințit guvernul și parlamentul; a manipulat pozele din conferința lui de presă”
Liderul USR Cătălin Drulă a făcu noi dezvăluiri în afacerea BMW FOTO Captură Video / Yotuube / USR

Liderul USR Cătălin Drulă a publicat vineri, 21 octombrie, noi documente cu privire la licitația de BMW-uri a Poliției Române și îl acuză pe ministrul de Interne că a „mințit Guvernul, Parlamentul și întreaga Românie”.

Totodată, liderul USR subliniază că „doctor Bode a manipulat” pozele pe care ministrul le-a prezentat în conferința lui de presă

„Realitatea: nici eu, nici USR nu avem nicio legătură cu specificațiile tehnice cu dedicație. Nu sunt semnate, nu sunt aprobate, nu sunt asumate de mine. Este un document intern al Poliției, prezentat mincinos și manipulatoriu ca fiind semnat/aprobat de mine. Demonstrăm în continuare această colosală minciună”, a scris Drulă pe Facebook.

Președintele USR a mai publicat apoi o serie de fotografii, explicând că Bode a evitat să răspundă atunci când a fost întrebat dacă pe documentele pe care le-a prezentat în conferința de presă se află semnătura lui Drulă. Acesta din urmă notează că documentul respectiv este semnat de către MAI și că ministrul a ținut morțiș să ascundă părți din documente.

„Încă o minciună: Bode a zis că, vai, el nu putea face licitația altfel, că așa era în proiectul tehnic trimis cu cererea de finanțare. FALS. Se vede clar, pe documente, că în caietul de sarcini al licitației a modificat condițiile față de proiectul tehnic.

Spre deosebire de Bode, eu public toate documentele integral”, a mai adăugat Drulă.

Anterior, ministrul de Interne Lucian Bode a ținut pe 6 octombrie o conferință de presă în care l-a acuzat pe Drulă că ar fi fost cel care a aprobat cererea de finanțare a achiziției de mașini pentru poliție de pe vremea când era ministru. Acesta a mai afirmat că tot Drulă ar fi fost cel care a semnat și pentru detaliile tehnice.

Bode a refuzat atunci să prezinte ziariștilor documentele complete, furnizând doar câteva extrase din contractul de finanțare, dar fără ca pe vreo anexă tehnică să existe semnătura lui Drulă sau o altă semnătură de la Ministerul Transporturilor.

”Drulă face acuzaţii grave, cu atac la persoană, vorbind de documente semnate de către dânsul. Ar fi de râs dacă nu ar fi de plâns. Drulă cere DNA să se autosesizeze. Ce ar trebui să înţelegem acum? Că se autodenunţă. Drulă sesisează OLAF şi Parchetul European în condiţiile în care acest contract şi specficiaţiile tehnice au fost pe masa miniştrilor Drulă şi Ghinea. Întreaga documentaţie o punem la dispoziţia tuturor instituţiilor competente şi vom susţine orice demers al acestora. S-a gândit ce va spune procurorilor, cum şi de ce a semnat acel contract cu acele specificaţi pe care azi le numeşte cu dedicaţie? Domnul Drulă nu a uitat ce a semnat, a sperat că vom uita noi, toţi ceilalţi. Eu personal nu mai am nicio aşteptare şi nu aştept replica domnului Drulă oricât de hilară ar fi”, a declarat atunci Bode.

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Constatări grave ale SUA cu privire la corupția din România. Explicația puterii și acuzațiile opoziției: „Au creat o mașinărie care funcționează ca unsă!”
Raportul Departamentului de Stat (DOS) al Statelor Unite ale Americii (SUA) pentru anul 2023, în legătură cu România, a relevat o mulțime de informații grave referitoare la corupția...
#catalin drula, #USR, #presedinte USR, #afacerea bmw, #lucian bode, #ministrul de interne , #Stiri Catalin Drula