Ministrul Transporturilor: "Avem acord de mediu pentru autostrada A7 Ploiesti - Buzau"

Marti, 30 Martie 2021, ora 10:17

   

Ministrul Transporturilor: "Avem acord de mediu pentru autostrada A7 Ploiesti - Buzau"
Catalin Drula, ministrul Transporturilor, a anuntat marti dimineata, 30 martie, pe pagina sa de Facebook ca se intra in linie dreapta pentru licitarea lucrarilor la Autostrada A7, pentru segmentul Ploiesti Buzau.

"Vestea diminetii: avem acord de mediu pentru autostrada A7 Ploiesti - Buzau. Intram pe ultima 100m pentru licitarea lucrarilor!", a scris Drula.

De altfel, in urma cu putin timp, Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunta finalizarea machetei virtuale pentru Autostrada Ploiesti - Buzau.

"Prestatorul, Consitrans S.R.L, a realizat modelarea interactiva 3D pentru Autostrada Ploiesti - Buzau.

VIDEO Cum va arata autostrada Ploiesti - Buzau. CNAIR a publicat macheta 3D a proiectuluiAceasta are ca scop prezentarea si vizualizarea solutiilor proiectate precum si asigurarea unui nivel ridicat al preciziei privind suprafata de teren necesara a fi expropriata, lucrarile de arta proiectate, precum si solutiile de consolidare necesare.

Autostrada Moldovei A7 va fi soseaua de mare viteza care va lega Bucurestiul de Moldova cel putin pana la Pascani (unde va face jonctiune cu Autostrada Unirii A8). E posibil ca A7 sa se continue mai departe pana la Suceava si apoi pana la granita cu Ucraina la Siret.

In prezent sunt in lucru contractele pentru elaborarea studiilor de fezabilitate si proiectele tehnicepe patru sectoare: Ploiesti - Buzau, Buzau-Focsani, Focsani - Bacau si Bacau - Pascani.

Acest drum in lungime de aproape 430 de kilometri a fost deja asumat de Guvern si va prezenta in perioada urmatoare principala batalie pe care o vor da negociatorii Romaniei in relatia cu Comisia Europeana, stiut fiind faptul ca tara noastra va avea la dispozitie 29,2 miliarde de euro, din care jumatate nerambursabili, pentru reforme esentiale.

Iar principalele proiecte finantate sunt in zona tranzitiilor verzi si digitale. Din acest punct de vedere, autoritatile trebuie sa revada planurile la autostrada si sa aiba in vedere componenta verde, cu conditia ca lucrarile sa fie contractate pana in anul 2022 si finalizarea acestora sa se incheie in vara anului 2026, termen care de data aceasta nu se mai negociaza. Negocierile cu Comisia Europeana pentru a prinde Autostrada A7 in PNRR vor incepe la 1 mai, iar un rezultat final va fi cunoscut undeva in luna august.

"A7 este principalul proiect. Ministrul Transporturilor m-a asigurat ca proiectele sunt mature si ca putem avea gata tronsoane din A7 pana in august 2026, data limita. Termenul este cel mai mare stres. O schimbare fata de PNRR initial este ca nu mai atasam sume pe fiecare proiect, ci facem repere pe numar de km, ca sa evitam problemele daca apar intarzieri", a precizat ministrul Cristian Ghinea in cadrul unui interviu televizat.

Drumul a fost impartit pe loturi, intre Ploiesti, Buzau, Focsani, Bacau si Pascani. Cele patru segmente de drum sunt: Ploiesti - Buzau, Buzau - Focsani, Focsani - Bacau si Bacau Pascani.

Costurile pentru autostrada care leaga Muntenia de Moldova au fost estimate la 1,7 miliarde de euro, dar este posibil ca prin noile componente verzi care i se vor adauga valoarea totala sa creasca.

Citeste si:

Urmareste Ziare.com pe Facebook   si  pe Instagram   Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Citeste mai multe despre
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2986 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Traiannn
rank 5
Ce mare realizare !? cat timp era necesar pentru a aviza o autostrad
practic aflata in campie ? Ce probleme de mediu ridica ?

nu puteau trece iepurii si pasarile peste autostrada ,si

trebuia aprofundata situatia ?
coolsnow
rank 5
studiul de mediue dureaza minim 1 an
Daca studiul este realizat intr-un interval mai scurt atunci el nu va include modalitatea in care vietuitoarele migratoare ar putea folosi acea fasie de teren iar UE nu va cofinanta proiectul (adica 85% din suma).
Traiannn
rank 5
Iarta-ma , dar ai o gandire stupida .
Se pot feace subtraversari la fiecare 5 km ,pana la urma

si animalele se adapteaza ; numai unii parati ecologisti

refuza adaptarea.
tgg
rank 5
pana acum, cred ca drula...
are cea mai buna activitate in guvern...pare ca e cam singurul care si stie ce face.
tgg
rank 5
@traienut...
e o procedura obligatorie care trebuia facuta si fara de care nu pupi banii europeni...poti sa iti spun de un tronson unde au avut probleme cu gandacii, asa ca iti place sau nu, trebuie bifata...iar cu iepurii, nu, nu pot trece peste autostrada...daca iti iese unul in fata la 130 la ora s-ar putea sa se termine prost in functie de ce fel de reactie ai
Traiannn
rank 5
O MARE tamp .nie ! Oare ei au tinut cont de toate aceste
restrictii cand si-au construit autostrazile ? Eu cred ca

NU. Este usor sa impui altora mai mici si mai prosti

niste conditii absurde .
BaronulRed
rank 5
Așa ceva ...🤣😂🤣
Foarte bine, terminați-o mai repede, să aveți pe unde fugi de protestatari!
Sus jandarmeria !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor