Cristian Ginea a mers la DNA pentru o contestație în dosarul BMW-urilor pentru Poliţie. ”Totul pentru a-l proteja pe Lucian Bode”

Joi, 14 Decembrie 2023, ora 11:40
2818 citiri
Cristian Ginea a mers la DNA pentru o contestație în dosarul BMW-urilor pentru Poliţie. ”Totul pentru a-l proteja pe Lucian Bode”
Clasarea dosarului „BMW-uri pentru Poliţie” este de neînţeles pentru Ghinea FOTO Facebook / Cristian Ghinea

Fostul ministru al Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, a depus o contestaţie la DNA pe decizia de clasare a dosarului privind cumpărarea de BMW-uri de la firma prietenului preşedintelui Iohannis.

Anunţul a fost făcut de USR într-un comunicat oficial.

”Contestaţia de astăzi are 14 pagini de argumente care demonstrează că procurorul de caz nu a făcut nicio anchetă. Procurorul s-a făcut doar că verifică un abuz în serviciu al unor funcţionari de execuţie din Ministerul de Interne, când, de fapt, noi am reclamat la Parchetul European o fraudă cu fonduri europene. Totul pentru a-l proteja pe Lucian Bode. Mă aştept ca domnul Voineag să constate neregulile procurorului de caz din subordinea dumnealui şi să infirme ordonanţa de clasare. Domnul Voineag trebuie să decidă dacă DNA este scut pentru infractori”, a declarat Cristian Ghinea.

Clasarea dosarului „BMW-uri pentru Poliţie” este de neînţeles în condiţiile în care un alt dosar pe o cauză similară, dosarul „Teldrum”, în care cerinţele tehnice au fost formulate tot astfel încât să fie îndeplinite de un anume ofertant, a fost trimis în instanţă, nu clasat, precizează comunicatul.

”Teldrum-ul PSD poate fi trimis în judecată, dar BMW-urile PNL nu? Asta trebuie să clarifice public şeful DNA. Dacă nu, oamenii vor crede că instituţia a ajuns la comanda politică a lui Lucian Bode şi Silviu Mânăstire, care ameninţă public cu dosare adversarii politici. Există în acest dosar indicii temeinice de fraudă care trebuia să fi fost verificate, lucru care însă nu s-a întâmplat. Tot ce a făcut procurorul în acest dosar a fost să transcrie punctul de vedere al IGPR, nu a făcut nicio anchetă”, precizează Cristian Ghinea.

Potrivit USR, ”raportul de neconformitate întocmit de o direcţie din Ministerul Transporturilor a relevat clar încălcarea legii: „Cerinţa din specificaţiile tehnice cu privire la necesitatea unei cutii de viteze 8+1 exclude un număr mare de vehicule de clasă similară (de la Audi, Volkswagen şi Mercedes, precum şi toate vehiculele Porsche comparabile)”.

”Procurorul nu a văzut niciun indicator de fraudă. Poate trebuie să îşi pună ochelari, să vadă mai bine. Apoi, în orice licitaţie, dacă nu eşti sigur că vei câştiga pentru că ţi-a aranjat Bode criteriile, nu depui o ofertă cu preţul maximal, ci măcar un pic mai jos. În acest caz, Automobile Bavaria a depus oferta cu preţul maximal. Procurorului nu i s-a părut deloc suspect, nu a verificat nimic”, subliniază Cristian Ghinea.

”Mai mult de atât, fiind vorba de fonduri europene, DNA nu avea atribuţii în dosar, ci trebuia să sesizeze Parchetul European şi să ceară atribuţii de verificare în acest caz. Prin urmare, USR solicită DNA nu doar anularea deciziei de clasare a dosarului „BMW-uri pentru Poliţie”, ci şi sesizarea Parchetului European pe acest dosar”, precizează comunicatul.

Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Director din cadrul Complexului Energetic Oltenia, reținut pentru trafic de influență. Ce acuzații i se aduc
Cătălin Liviu Stănculescu, directorul Direcției Energie din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO), a fost reținut pentru 24 de ore, vineri, 26 aprilie, de procurorii Direcției Naționale...
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministrul Energiei trimite Corpul de Control la Complexul Energetic Oltenia după perchezițiile DNA
Ministerul Energiei anunţă, joi, 25 aprilie, că sprijină ancheta procurorilor DNA la Complexul Energetic Oltenia şi va pune la dispoziţie toate informaţiile solicitate. Ministrul Energiei,...
#Cristian Ghinea, #contestatie, #DNA, #bmw politia romana , #stiri Cristian Ghinea