Ciolos, despre amenintarea Bruxelles-ului cu Art. 7: E cea mai dura actiune impotriva Guvernului. CCR a jurat sa apere Constitutia

Luni, 13 Mai 2019, ora 12:32
5100 citiri
Ciolos, despre amenintarea Bruxelles-ului cu Art. 7: E cea mai dura actiune impotriva Guvernului. CCR a jurat sa apere Constitutia
Foto: Arhiva Ziare.com

Fostul premier Dacian Ciolos a comentat, luni, avertismentul lui Frans Timmermans, prim-vicepresedintele Comisiei Europene, cu privire la posibilitatea ca Articolul 7 din Tratatul UE sa fie declansat in cazul Romaniei, daca modificarile aduse Codurilor Penale vor intra in vigoare.

"Inlocuirea MCV cu o procedura mai drastica si posibilitatea, afirmata acum ferm, de activare a Articolului 7 reprezinta cea mai dura actiune a Comisiei Europene impotriva Guvernului Romaniei, de la inceputul luptei PSD impotriva justitiei si pana astazi", a inceput Dacian Ciolos mesajul de pe Facebook.

Fostul premier noteaza ca mesajul Comisiei Europene a fost clar: "ati incalcat de mult principii esentiale ale Uniunii, precum statul de drept si separatia puterilor, am incercat sa va convingem sa va opriti, dar pentru ca nu ati vrut mai exista o singura solutie - sanctiunile. Iar sanctiunile pot fi dintre cele mai dure, de la blocarea fondurilor europene si pana la suspendarea dreptului de vot al Romaniei in cadrul Consiliului".

Ciolos precizeaza ca in acest caz nu mai este vorba despre conflicte politice interne sau despre incercarea de a scapa de o pedeapsa penala, ci despre o lupta directa intre Liviu Dragnea si Uniunea Europeana, "in care romanii sunt luati ostatici de catre un partid al penalilor si tinuti pe post de scut".

"Pentru ca nu mai avem nicio speranta in Guvern si majoritatea parlamentara, mai exista un singur actor institutional care poate opri in acest moment marginalizarea Romaniei in Europa: Curtea Constitutionala. Le reamintim judecatorilor CCR ca au jurat sa apere Constitutia, iar Constitutia prevede clar, in Articolul 148, necesitatea blocarii oricaror norme interne contrare principiilor europene.

Stimati judecatori constitutionali, declarati neconstitutionale modificarile aduse de PSD-ALDE-UDMR legislatiei penale. Altfel, veti purta pe umeri complicitatea la anularea celui mai mare pas inainte facut de catre Romania: integrarea in Uniunea Europeana", a incheiat Ciolos mesajul de pe Facebook.

Amintim ca prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a transmis o scrisoare in care avertizeaza ca Articolul 7 din Tratatul UE va fi declansat in cazul Romaniei daca modificarile aduse Codurilor Penale vor intra in vigoare. Prim-vicepresedintele CE ameninta Romania ca, daca modificarile respective intra in vigoare, MCV va fi inlocuit cu un mecanism si mai dur.

Scrisoarea este datata 10 mai si este adresata presedintelui Klaus Iohannis, premierului Viorica Dancila, presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, dar si presedintelui Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

Precizam ca modificarile la Codurile Penale au fost adoptate pe 24 aprilie, insa au fost atacate la CCR de presedintele Klaus Iohannis si de PNL.

A.G.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Romania MCV Art 7, #avertisment activare Articol 7 , #PLUS